Konzolista.cz

Půjčovna,bazar a herna (22)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
jaroslav24player

Nápad to je určo super jenom bych těch PS3 možná vzal víc např. 12 vim snadno se mě to říká ale když chceš pořádat turnaje tak třeba v COD a podobně je většinou zápas 6 VS 6 ale není to vždy já osobně bych se vysra na XBOX 360 a dal bych tam to otřesné NINTENDO Když seženeš sponzora a dáš turnaj o ceny hodíš si tam nějaké to startovné tak si myslim že to pujde ale půl měga je do začátku si myslím málo vem si pokud nebudeš mít nějakou slevu tak PS3 máš za 7500Kč plus nějakou telku dejme tomu za 15000 pak ty PC aby ti šli hry atd tak PC min za 20 000 psal jsi Xbox mno tak ten za 5500 neim kolko stojí a pak tam máš nájem za oběkt elektr. já si myslim že to nebude taková prdel jak si představuješ ale jinak to je fakt super nápad fakt že joo [s6] [s6] [s6] [s6]

Jordi

Otevreni takoveto pujcovny nebo herny at uz pro jednotlivce nebo pro spolek vlastniku her je jen otazka penez,ale podle myho se nevrati investice pri otevreni jen jednoho podniku(nemam predstavu o castce za udeleni licence)...Neni to zadna sranda,protoze kdyby byla,urcite by se tyhle herny rozmnozovaly zavratnou rychlosti do kazdeho vetsiho mesta...Prece jen se ale najdou silny spolecnosti,co do toho skoci:napr.ve Spanelsku funguje uz par let spolecnost GAME,ktera mohutne expanduje svoje pobocky do vetsich mest,nejedna se o herny,ale o obchody,kde si zakaznik muze hru pujcit,zakoupit z druhe ruky,odprodat svou,koupit novou apod.Pujcovne hry na dva dny je 3euro,na tyden 12euro(priklad cen pro ps3)...Kdyz by podobna spolecnost vznikla i v CR,tak by se treba neco dalo vymyslet pod hlavickou velke firmy,ktera vlastni licenci(ale to je asi utopie,protoze by si firma nadiktovala do smlouvy sve podminky co by nemusely byt vyhodne pro druhou stranu,to uz tu hernu muze otevrit rovnou sama)...Jestli nekdo najde nejaky odkaz ohledne tohohle tematu,tak ho sem muze hodit [s11]

orpheus81

žádný klub nelze udělat . i když opomenu investici za licence která by se pohybovala v desítkách miliónů tak povolení nezískáš z mravních důvodů . Je prakticky nemožné uhlídat aby se mladší 18ti let nedívali jak tam někdo řádí na letišti v cod 2 apod. ( jedině že by všichni povinně hráli disneyovky .) [s14] . Pokud by jsi díky správně poslaným kapříkům licemci i tak dostal , tak mi věř že všechny prodejny her v okolí ti tam budou každý druhý den posílat čoi a ta už by si něco našla . Jestli máš zájem podnikat v herním průmyslu tak si otevři obchod v nějakém místě kde široko daleko nic podobného není a 100 procentně se uživíš a to dost slušně . Jen ta půl miliónová investice je opravdu málo . Každopádně ti přeju hodně štěstí .

Jonny1619

No v Den D by se mu vysmáli, protože Jirkovi představy o tom, jak by to mohlo vypadat a jak by se mu ta investice, alespoň vrátila jsou trošku mimo realitu (bez urážky, nemyslím to špatně).

To by musel ještě hodně promyslet a hodně hodně na tom zapracovat, aby jim tam mohl předvést něco, co by je relativně mohlo zajímat. Souhlasím s JENIKEM, jim jde o to, aby se jim to vrátilo, co nejdřív a ne podporovat nějaký klub PS3 fandů:), no a pokud by to mělo být teda udělané tím stylem, že by na tom nesměl vydělávat, tak jak by se jim potom mohla ta investice vrátit?:D

JENIK182
JENIK182 #VŠB-TUO

Tak v Den D moc neuspěje, protože jim tam pořád jde jen o to aby se jim vrátili ty prachy, které by do toho investovali.

filom3n
filom3n #Grip

vidc to promysli a bez s tim za Okamurou do Den D jak davaji na CTcku, ten borec vi vsechno (videl jsi nekdy ten porad) a myslim ze kdyby se to spojilo jeste s necim, napriklad i obchodem s Hrama a konzolema by se to dalo...

edit: Jenik, to jo, ale aspon by mu trosku rekli co a jak misu udelat jinak, oni sou dobry....

Tragedy

Nápad hezkej, ale půjčování softu je u nás nelegální a na to abys to mohl pouštět v herně pro ostatní za poplatek musíš mít zaplacenou licenci od vydavetele.

Jack Radcliffe

Jo, jo. Michelle má pravdu. Zákon se určitě bude dát obejít Klubem vlastníků stejně tak, jako je zřízená pujčovna CD v Praze. No nebude to lehké něco takového zřídit.

Michelle
Michelle #♀︎

Půjčovnu her si v ČR zřídit rozhodně nemůžeš (bohužel, kdyby to šlo, už dávno existují), protože by si tím porušil autorská práva dle Autorského zákona (121/2000 Sb), který mj. zakazuje "pronájem nebo půjčování software bez předchozího souhlasu autora".

Jedinou možností je si zřídit klub vlastníků her (podobně jako jsou kluby s CD), kdy jsou členové spoluvlastníci her ... Klub ale nesmí být zřízen za účelem výdělečné činnosti ... (ale to si ještě ověř)

POciSEM
POciSEM #DooM 3

Takhle měl jeden týpek u nás na chatě psx v bárku a za půl roku mu tam nakráčely policajti a chtěly prej po něm nějaký licence nebo papíry nebo co to bylo.Každopádně dostal velice mastnou pokutu.Nikdy sem nezjistil kolik to bylo ale musela to bejt pořádná pálka protože za pár tejdnů už z toho baru byly jenom prázdný prostory.Dneska když taham pleje do hospody na telku tak se napíše venku na dveře že je to pro uzavřenou společnost a každej nám může políbit.Děláme to takhle už přes 5 let a zatim se nikdy nic nedělo.Zatim [s6]

misa1989
misa1989 #deepInside

Herna, kde by se mohly scházet čistě jen konzolisti by byla dobrá, ale ať by byla cena jakákoliv, prostě si raději zahraji doma na svojí konzoly...Možná kdyby nebyl primární výdělek jen z hraní. Spíš jako bar nebo kavárna s možností hraní to by bylo jistě navštěvovanější.

Lamps
Lamps #Lamps

Když bys měl štěstí, tak z toho může bejt hodně dobrá věc.. chce to ale pořádně promyslet, co a jak.

TonyRocky

K těm licencím.Nedávno jsem četl článek ve kterém bylo psáno že například v Anglii je zcela běžné půjčování her a ten článek se také pozastavoval jedním dechem nad tím, že u nás v české republice je toto zákonem zakázáno. Článek se týkal přímo her. Nevím jestli už je to jiné,četl jsem to asi před půl rokem.

Jack Radcliffe

Je to určitě dobrý nápad. Já osobně bych si spíš přišel něco půjčit, než chodit do herny. Za některé hry se mi nechce dávat plnou palbu a 200 za 5 dní je celkem hezké. Na druhou stranu si myslím, že začít podnikat v tomto oboru je bez budoucnosti. Pokud máš dost peněz a tohle tě nebude živit a budeš to brát spíše jako zábavu tak ok. Ale pokud se tím chceš živit, tak asi daleko nedojdeš. Další problém z mého pohledu je ten, že vždy se v těchto hernách združovali naši občané tmavší pleti a to mi nebylo nikdy pochuti. Takže zvolit formu klubu je zcela jistě lepší řešení. Jo a k těm licencím. Nejsem si jistý, zda-li jsou ohledně her u nás pořádně uzákoněny. A pokud to budou ceny jako u videopůjčoven, tak tam tuším je licence včetně nákupní ceny za DVD či Blue-Ray kolem 1000 Kč. No držim palce a když to vyjde určitě rád přijdu, když to bude v Praze. [s14]

Carl

jen aby ti ten půl mega stačil.... ale jinak hodne stesti at se ti to povede [s14]

Jonny1619

Mám jednu známou, která takto podnikala. Provozovala obdobnou hernu o jaké mluvíš, akorát s tím, že tehdy ještě PS3 nebyla, takže tam byly PS2. Asi tak 10 konzolí, ke každé jedna telka. Dělala to s velikým nadšením a snažila se, co nejvíc to šlo, ale... ale vůbec to nevydělávalo;). I když dělala, co mohla, tak nic. Takže pokud ti můžu poradit, tak to nedělej.

Jako nápad to vypadá hezky, ale v reálu to je jiné. Vydrželo jí to ani ne půl roku, protože to prostě bylo prodělečné, a to dost...

Myslím, že bys jednoduše neměl dost zákazníků a ty konzole, televize, pronájem prostoru, nábytek a ostatní zařízení a hlavně hry, to by tě stálo hrozně moc. A jak už říkali ostatní, většina lidí si nejraději zahraje v pohodlí domova, kde si prostě v trenkách sedneš na gauč, uděláš si fakt pohodlí a hraješ. Navíc nemůžeš uhlídat všechny ty lidi, někdo může třískat s ovladačem, nehledě na to, že pokud by si tam dávali hry, tak by mohli poškrábat disky, nemluvě o kradení věcí... :)

Plus ještě jedna maličkost - někomu se při hraní potí ruce hodně, někomu méně, někomu vůbec, ale osobně bych se štítil hrát na nějakém ovladači, na kterém přímo vidím tu špínu, ten zažraný pot, protože to je pěkný hnus [s6] , ale těžko by si to furt umýval, že.

sten32
sten32 #loading...

Največši zadrhel bude licencia ako píše Maggot

tekken90
tekken90 #MGS4 10/10

Nápad je to určitě super, ale musíš počítat do začátku hodně velký náklady. Přece jen ty přístroje, co si napsal, nejsou nejlevnější, teď ještě započítej ke každý konzoli nějakou tu TV, prostory, vybavení... nebude to sranda ;-). Navíc si nejsem moc jsitej, zda by se samotná herna ujala natolik, aby se náklady alespoň vrátily. Přece jen si většina lidí raději zahraje v klidu a pohodlí domova. Ale byl by to určitě dobrej nápad na tvoření komunity, kde by se mohlo spolu hrát, pořádat turnaje apod. akce.

Maggot
Maggot #PAN JATKÁČ

Nevim jak je to u her, ale pokud jde o půjčování, tak je možný, že pro veřejnej pronájem za peníze si budeš muset u vydavatele koupit na každou hru licenci přesně pro tohle užití. A ty licence jsou sakra drahý. Aspoň u filmů to tak funguje, nevim jak přesně je to u nás s hrama.

TumaPetr

Jj. konzolová hernička tu chybí a takhle na pěkným místě, s pěkným gaučem a pořádnou tv, bysme se určitě s klukama občas stavili.

JENIK182
JENIK182 #VŠB-TUO

Sáfra .. tady mi někdo ukradl nápad, který si v hlavě kuchtím už pár týdnů [s6] ... jak ten Cimrman.

play3man
play3man #Yes, it is

Nápad je to dobrý len tá cena 200Kč za 5 dní sa mi zdá moc.