Konzolista.cz

Problém s PSN (46)

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Molnysh
Molnysh #ಠ_ಠ

Azumaru85W: V pohodě, snad ti to taky zafunguje. Už mě tyhle boje se společnostma, co nemají zájem o svoje platící zákazníky unavují :-( Všechno si musíme dělat sami, ačkoliv je to jejich chyba.

Molnysh
Molnysh #ಠ_ಠ

Azumaru85W: No já jsem šel v PS4 do settings>Network> dal jsem set internet connection manualy a pak v každým kroku jsem dal automaticaly (nebo prostě tu první možnost) a když to došlo ke kroku s DNS, tak tam byly jen 2 řádky primary DNS a secondary DNS nebo tak nějak a tam jsem vyplnil ty 2 číselné řady a to bylo celé. Nikde jsem nic jiného nevyplňoval, ostatní jsem nechal automaticky.

Molnysh
Molnysh #ಠ_ಠ

Hmm, tak mě po 3 týdnech nefungování v pondělí z ničeho nic začal fungovat PSN, resp. všechny stránky playstationu, které jsem měl zablokované, ale nefungovalo stahování. No a jak někdo někde psal, stačilo manuálně nastavit DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4 a začalo fungovat i to stahování. Na podporu jsem sice psal několik e-mailů, ale bez odpovědi a když mi poskytovatel řekl, že za veřejnou adresu chce 400, tak jsem se na to vykašlal. Takže mi to začalo fungovat opět i s neveřejnou adresou, jak tedy píše Starky, tak v tom to opravdu není. Problém je někde uvnitř SONY.

Starky
Starky #NaughtyGod

Ve verejnych IP adresach to asi nebude, alespon ne pouze v nich.Mam kolem sebe dost lidi, kteri maj neverejnou IP a PSN jim slape uplne v pohode.Co se momentalne v Sony resi a co muze stat za temito problemy, je Brazilska kauza s kradenim her. FW 2.51 pry totiz obsahuje nekolik zmen, ktere tomu maji zabranit, ale zatim se to moc nedari a prave od tohoto FW je hlaseno nejvice problemu s PSN. Sony momentalne pracuje na naprave a take dalsich opatrenich proti tomu rozkradani.

Radeksuchy
👍1

Nazdárek jestli taky můžu něco přidat :-) Mam ps4 od začátku prodeje a po posledním Updatu mi nic nešlo..Nešel mi party chat,stahovat,nešlo mi hrát Multák nejdřív se to pekelně rozdrbalo a pak to vypadlo uplne :-) ve finále nešel PSN už vůbec :-( byl jsem nasranej a den co den to odpadávalo kámošum.Našel jsem si číslo na podporu a tam mi bylo řečeno že po novém Updatu myslim že to byl 2.50 nebo 2.51 se Sony rozhodla přejít na veřejné IP adresi z důvodů nářků tisíce hráču že jim nejde party chat a že se nemůžou spojit s kámošema v MP atd..Zavolal jsem poskytovateli on mi zdelil něco podobného večer mi na E-mail poslal veřejnou IP adresu kterou jsem napsal do routeru a vše šlape naprosto LUXUSNĚ s IP adresou platim mesíčně za net 350 kč a do tedka ani jeden sek vše naprostá lahoda a s lidma z party chatu se kterejma jsem se nemohl spojit tedka kecáme cele hodiny hraju multák bez jakého koli zaseknutí či výpadku ;-) Ba naopak vše co se týká netu behá mnohem lépe.Stahuju hru+party chat s lidma + multák a do toho streamuju a bej zedinýho zaseku[s7]

Kojdysek

Ok, tak už mi to zas jede. Je to přesně týden po tom, co jsem dostal block. Nic jsem nedělal, na podporu jsem nevolal ani nepsal, poskytovatele jsem neposkytoval.

Kojdysek

Tušim, že ne (pokud se nejedná o tu metodu s příkazovým řádkem a příkazem /ipconfig).

Kojdysek

Geny: Celkově je moje IP statická (+ veřejná), ani jiná IP na PS4 nijak nepomohla. Už jsem to zkoušel. Zkoušel jsem i Clone MAC Address na stránce modemu/routeru, bohužel to taky nepomohlo. Ale díky za návrh. :)

xxteryxx: Jop, souhlas.

xxteryxx
xxteryxx #Paintball
👍1

Kojdysek-Holt lidi na urcitych postech by meli vedet proc tam jsou... Z me zkusenosti vim jen to ze pokud mas problem a zavolas na info vis vetsi ho*no nez pred tim. Nechapu ze nejvetsi firmy/poskytovatele dokaze zamestnat takhle neschopny doslova sprominutim debily. Zrovna ta rada o preinstalovani PS4 se mi stala taky... Hazeni viny jeden na druheho je zakladni rutinni odpoved. Ale reseni opravdoveho problemu, to abys doslova zadal o nekoho kvalifikovanejsiho. Hnus...

Kojdysek

Tak jsem do toho spadnul taky...

Minulý týden ve čtvrtek jsem na Sony Entertainment Network stránce změnil heslo od svého účtu a bum, asi pět minut potom byla moje IP zablokována. Nepřihlásim se na PSN, ani na stránkách, nikam mě to nepustí. Při použití programů na skrytí IP vše samozřejmě funguje jak má.

Paradox je, že se mi podobná situace stala už před dvěmi měsíci a nakonec jsem byl nucen sjednat si veřejnou IP adresu. Tenkrát chlápek na podpoře dělal, jako že vůbec neví, čim to může bejt a navrhoval kraviny typu přeinstalování PS4 - a to jsem mu několikrát řekl, že to musí být IP block, když už mi nefungujou ani ty stránky. Nakonec jsem se obrátil na poskytovatele s prosbou, aby mi změnil IP adresu. Ten zas, že prej to neni možný a že by jim to rozkopalo celej systém. Jediná možnost byla tedy veřejná IP adresa - což zahrnuje i změnu IP. Už tenkrát na mě poskytovatel čuměl jak na vola, že prej si musim být vědom nějaké chyby/přestupku, která block zapříčinila a že nejsou schopni změnit IP adresu.

Tim pádem tedy upadá možnost zahrnout do tohohle "sporu" opět poskytovatele. Jejich výrazy a řeči o tom, jak nejsou takovou věc schopni provést, fakt nemám zapotřebí sledovat a poslouchat.

Chci se zeptat, koho mám kontaktovat ohledně odblokování IP? Českou nebo Britskou podporu? Mailem nebo telefonicky?

Jinak, než se mi to stalo, stahovalo se mi na PS4 pár her a ačkoliv všechny dělali ze začátku problémy (Cannot download), po restartu konzole a opětovném spuštění stahování se hry nakonec stáhly. Na PSN, stránky, Internet Store, a všechno nějakym způsobem spojeno s tou službou se však nedostanu.

H0nzaB_CZ

jinak postnul by někdo kontakt, kde řešit tu IP adresu? předem děkuji

HerrFlick
HerrFlick #JOZXYQK

Měl jsem stejný problém tak před měsícem. Napřed v Sony pořád dokola motali že potřebuju veřejnou IP adresu. Po 14ti dnech z nich vylezlo že mám u nich bloklou IP adresu a mám si zařídit jinou. Proč a za co mi nikdo nezdělil, ani se neomluvili. Zařídil sem si tedy jinou a vše zase funguje. Ovšem za plusko a ty jejich "kvalitní služby" už jim nedám ani korunu.

maranelo
maranelo #N💩SR💩T!

ja prenastavil jen DNS a vse uz mi frci OK.

Dako74

Mám stejnej problém... PSN funguje ale nejde nic stáhnout, už asi cca týden. To nebude problém netu ale spíš Sony...

Molnysh
Molnysh #ಠ_ಠ

Čau, vyřešili jste nějak ten problém se stahováním? Mě zničehonic zase začalo fungovat přihlášení k PSN, ačkoliv z PS podpory mi nikdo neodpověděl a s poskytovatelem internetu jsem nic neřešil, tak to naskočilo, ale koukal jsem, že u všech downloadů mi to napsalo Can not download, takže jsem se sice posunul blíže k funkčnosti, ale ne o moc :-D

MiloPS3

"teda az na ps4 kde to v party hazi ty nat type hlasky,ale co jsem cetl a slysel tak tohle pry dela vsem" me ne , ja to ma vsechno v pohode...

Superpunk
Superpunk #Insane

MiloPS3:jj presne tohle,ale jak uz jsem psal,zadny problemy mi to uz nedela a ani nedelalo.jen se to objevovalo u toho testu.zvazoval jsem prechod k jinymu isp.ale nakonec jsem spokojenej...ve hrach mam nat open,nemam problem se spojit snad s nikym...teda az na ps4 kde to v party hazi ty nat type hlasky,ale co jsem cetl a slysel tak tohle pry dela vsem.to bude urcite nejaka blbost na strane sorny^^

johnyital
johnyital #Au Rat

Crow:tak to je fakt výborný, odstřelí sto nevinejch lidí, aby sejmuli jednoho šmejda? No, budu o tom přemýšlet, až si budu obnovovat plusko.[s14]

Crow
Crow #Crow
👍1

Geny: Ano to opravdu rozumíš, jsi hotový expert :D. Včera jsem to ještě řešil s poskytovatelem a ten mi dal 5 NEVEŘEJNÝCH IP a jede to. Problém zkrátka je, že po tom útoku hackerů Sony zabanovala hromadu IP adres běžných hráčů a vy si pak musíte zažádat buď o novou a nebo požádat PS podporu o odblokování a to trvá 14 dní. Jinak pro IT experta Genyho bych ještě uvedl, že můj poskytovatel mi říkal, že ve stejném domě od nich má internet 5 lidí a 2 vše funguje a 3 ne a nikdo z nich nemá veřejnou IP. Chyba je čistě ze strany Sony, která jim to uvedla v emailu, protože mám snaživého poskytovatele, který to vzdal s českou podporou a řeší to přímo s centrálou Sony. Prý problém řeší a prý asi 11.5.2015 večer bude asi kompletní odstávka PSN a až to znovu nahodí, vše by již zase mělo fungovat.

MiloPS3

jak uz sem nekolikrat psal, mel sem verejnou a mam ji porad, problem s neprihlasenim na PSN sem mel taky cca 3 dny, pak sem volal ISP, zrusily mi verejnou a naskocilo to, takze to ze musi bejt verejna se tim padem vyradila,pak mi ji znovu zapnul ale system mi priradil jinou, a funguje to,pak sem volal na CZ PS podporu a tem rekly ze je potreba mit verejnou IP od apdejtu 2.50 , ale nedokazal mi vysvetlit proc me to neslo , proste si mlel to svy s verejnou IP, proto bych se spis priklanel k tomuhle nazoru "tak Sony hromadně banovala IP adresy" , kdyby to bylo tou verejnou IP tak to padne vsem co nemaj verejnou a najednou...

Superpunk : myslis tohle ? link , to sem mel taky ,kdyz sem jel pres mistni wifi,je tam kopa NATu to delalo problem,otvirani portu pridani lepsiho managementovaciho switche/routru nepomahalo (mozna jen verejna), vyresil to prechod k jinimu isp,pevne pripojeni ,verejna IP, otevrene porty, ve hre open nat, slysim vsechny ,pripoji se ke me i ja knim...

Superpunk
Superpunk #Insane

Zdr lidi.nemam zatim ani zadnej problem,ale jsem tak trochu zvedavej.parkrat se mi v minulosti vyskytly nejake problemy s netem,vsechno jsem uz tak nejak poresil se svym isp,vsechno mi facha asi jak by melo...zajima me ale jestli jste se nekdy setkali s timhle- pri spusteni conection testu v psku mi to obcas napsalo ze router ktery pouzivam nedokaze pracovat s ip fragmenty...jsem z toho hotovy^^nejaky cas se mi to stavalo,ale ted mam klid...ten routr je zn. tp-link a je to uz asi starsi model.mohl bych se rozepsat o tom jak jsem besnil kdyz isp neco na jejich strane menili a mi to delalo problemy.s pripojenim,zkouselo se snad vsemozne,menit switch,nahravat fw a ja uz ani nvm co vsechno.dokonce mi tvrdili ze je to chyba v mych 3konzolich^^.ale vsechno se poresilo,vyladilo a borci to zvladli dat do poradku...ale jak rikam,prez to se mi teda obcas stavaly ty fragmenty...mate nekdo podobnou zkusenost?

johnyital
johnyital #Au Rat
👍1

Ať je to jak chce, blbý je, že, když se to někomu stane, tak ho to stojí nervy a minimálně projíždění netu, co se, hergot, děje.A přesně tohle je problém, kdy všichni zúčastnění tvrdí, že maj všechno ok. A pak ještě lidem, co s tím mají problém, tady někteří naznačují, že se jim to asi zdá.Z toho důvodu, když jsem s tím měl problém já, tak jsem to sem nepsal, protože by se stejně našel někdo, kdo by mi tvrdil, že to tak není. To, že někomu zabere přenastavení DNS znamená úplný h..no pro toho, komu to zkrátka nezabere.[s14]

Crow
Crow #Crow

Geny, to co říkáš je blbost, nehledě na to, že když si kupuješ PS PLUS, dostáváš od Sony licenci za určitých podmínek. Sony si je však z ničeho nic změnili. Konzultoval jsem to i poskytovatelem,se prý má tento problém spousta lidí. Někomu to jde a někomu ne. A navíc nutit zákazníky Sony do veřejné IP kvůli stahování je blbost. PS3 mi šlape vše bez problémů. Můj poskytovatel to už konzultoval se Sony a oni sami uznali, že chyba je na jejich straně. Prý je jeden z dalších problémů několik verzí PS4, kdy na některých tento problém po posledním updatu nevznikl. Tento problém řeší spousta hráčů po celém světě a opravdu to není problém kvůli veřejné IP. Kdyby sis přečetl můj starší komentář, věděl bys, že jsem jí měl na zkoušku a ani s ní to nešlo. Než zase plácneš nějakou blbost, tak si o tom raději přečti na internetu, jsou toho plná fóra.

Crow
Crow #Crow

To nastavení DNS nemusí fungovat každému. Třeba mě to vůbec nepomohlo, naopak jsem se ani nemohl přihlásit k PSN. Podpora mi sdělila,že mělo dojít k nějakým útokům na hackerů a tak Sony hromadně banovala IP adresy a odblokování trvá 14 dní. Nicméně je to celé divné a čistě Sony chyba, jelikož na PS3 mi vše šlape, stahoval jsem si Dishonored a v pohodě, ale PS4 zkrátka nestahuje. Dost mě to štve, mám Limited Edition Project Cars a ani si jí nemůžu zahrát, protože si jí nestáhnu :(.

MikkyCZE
MikkyCZE #[Qad]

Přepsal jsem teda taky DNS a už to zase jede :) Můžu se ještě zeptat pokud bych jsem si taky zařídil tu veřejnou IP adresu, vyřešilo by to problémy s NAT ? Díky moc :)

Predator

Napsal bych to následně: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.

johnyital
johnyital #Au Rat
👍1

Molnysh:máš recht, já byl taky pěkně vytočenej a taky to naprosto nechápu, co je to za hrátky.Tak držím pěsti, ať se ti to podaří vyřešit.

Molnysh
Molnysh #ಠ_ಠ

johnyital: No já jsem včera ještě jednou psal e-mail na podporu, aby se mi oficiálně vyjádřili, že jsem stále neobdržel odpověď. Jakmile to od nich budu mít černé na bílém, tak se půjdu hádat asi s poskytovatelem, ale už teď mě to tak sere, že bych to nejradši celý zrušil, vzal tu konzoli a odvezl ji do Sony ať si ji strčí třeba za klobouk s takovýmhle přístupem. Jako nemám nic proti boji proti hackerům, nebo proti zlepšování kvality služeb ať už je to bůh ví co a jestli to vyžaduje veřejnou IP, oukej, ale nejvíc mě na tom vytáčí to, že o tom nikde nikdo neřekl oficiálně ani slovo. Něco typu jo a od příštího měsíce se mění styl služby na blablabla a bude potřeba udělat to a to, velice se omlouváme za nepříjemnosti, jako kompenzaci si můžou "postižení" uživatelé stáhnout ze Storu libovolnou hru do 500 Kč. Nebo něco podobného. Prostě mi absolutně chybí nějaké info a slušné chování vůči platícím zákazníkům.

Akorát vůbec nedokážu z toho určit, jestli si ze mě dělá prdel Sony a nebo můj poskytovatel, proto bych k tomu chtěl nějaké oficiální stanovisko a podle toho na někoho svalím vinu a budu po něm chtít nějaké řešení. Jinak u mě je těch 400 za veřejnou IP adresu jen jednorázový poplatek a pak už bych snad nic platit neměl, ale vlastně jsem to nijak pořádně nezjišťoval, to mi řekla jen v rychlosti nějaká holka na zákaznické lince.

Člověk by řekl, že v roce 2015 bude snažší řešit tyhle technický problémy a ono je to naopak. Ani nejde tak o techniku jako o sobecký přístup všech zainteresovaných stran.

Toreto92CZ
Toreto92CZ #Toreto92CZ

taky mam VIP a jsem rad že sem si to pořidil ještě než lidi začali mít problémy s psn pořidil sem to hlavně kvuli nat type u cod abych měl open rad si zahraju s klukama zombiky a když sem měl na BO pořad strict nebo moderate tak to se nedalo spojit pokavad sme nesehnali někoho kdo měl nat typ open , a navic jestli to budou muset mít časem všichni hlavně cizinci co hekujou ve hrach tak jim tu ip zablokujou a mamrdi budou nahraný ale že to mate za 200kč měsičně no to je teda palba ja ji mam za 50 kč

bf333
bf333 #Ravens
👍2

Naproste vetsine to funguje,s tou ip to bude zase jedna baba povidala.