Volné forum

Onlive (27)

• roly30
    roly30

Tak sem to testnul a neni to strasny, jenze to jede ve strasne malym rozliseni a i detaily jsou nekde na medium asi. Ale co zapnete to a hned hrajete nic nepotrebujete jen stabilni net to je dobry. Ovsem nez bych mel platit jim za tohle si radsi koupim tu hru na PS3 nebo PC a zahraju si to v normalni kvalitě protože to má opravdu nízke rozlišení

• tomaskalecky
    tomaskaleckyAC BH

Splinter mi tam šel celkem dobře, zkoušel sem AvP, Mafii 2 a Splintera všechny jely dobře.

• isildur heir
    isildur heir

tak jsem to taky zkusil, AvP slo uplne v pohode, ale Splinter cell mel pomalou odezvu a docela haprovalo fps, kazdopadne je to hodne zajimava vec

• the_edge
    the_edgedave3345

podle toho co prohlasovali ze bude stacit jen 5Mb net a jakykoli pocitac by to i u nas(v dobe kamene)mnelo jet naprosto v pohode.

• the_edge
    the_edgedave3345

tak jsem vyskousel onlive pres pc,je tam zdarma k vyskouseni 30minut ze skoro kazde hry,je jich tam asi 30(na to ze uz je to tak dlouho venku je to dost malo).mam 10mb internet a kazda hra co jsem vyskousel mnela opozdene reakce (stiskl jsem klavesu a za sekundu se to teprve projevilo) a to i ty nejjednodusi jako braid.taky mne nepripadalo ze je to na nejlepsi moznou grafiku,takovy DIRT 2 vypadal na ps3 podle mne podstatne lip nez tady.

takze musim rict ze jsem dostal presne to co jsem cekal takovy polotovar

• d44n44
    d44n44

tak to mas spaptny info podivej se na EUROGAMER TV tam je video Batmana a jasne uvidis ze to ma EIDOS

• Lamps
    LampsLamps

Taky mám radši něco hmotného.. ale pokrok nezastavíte.. a že je to nesmysl? To těžko.. to samé si asi říkali v 80. letech o mobilních telefonech s dotykovým displejem..

• ApsidalTill
    ApsidalTillOne/U/PS4

[q][q][q][b]kosmickevejce: [/b]Onlive je naprosty nesmysl odsouzeny k fiasku. [s3] Je potřeba 60x za vteřinu přenést 1920x1080 pixelů od providera k vám - zkuste třeba někde sehnat HDMI kabel schopný bez výpadku přenést tohle množství dat (1080p) na pouhých 20 metrů. Další věc je přenost dat ovladače od vás na servery - stejný ne-li horší problém, protože např. má PC herní myš Logitech G9 komunikuje s PC 1000x za vteřinu. Je to hudba velmi vzdálené budoucnosti a pokud se internet technicky dostane do takového stádia (v podstatné části světa), že to bude reálně uskutečnitelné, tak nic nebrání Sony udělat totéž - model je to primitivní a patentovat si to firma, která stojí za Onlive nemůže - stejný princip se už roky používá (thin clients).[/q][b]kosmickevejce: [/b][b]ApsidalTill: [/b]\nto čo píšeš je rozumné avšak vôbec netušíš ako to vyzerá vo vnútri vývoja tohto projektu a ako argument k veci by si mal prihliadať na podporu od popredných spoločností ako EA a spol .. oni nemajú v hlave seno [/q][b]kosmickevejce: [/b]\nAsi jsem se špatně vyjádřil, jde o to, že je to podle mě nepoužitelné pro typ her, které hraji já a většina lidí tady a že nejde o nic, co by v nejbližších letech mohlo jakkoli konkurovat klasickým konzolím. Pro jistý typ her je to představitelné - MMORPG, adventury, tahové strategie. Možná to bude něco z čeho bude mít EA za 5 let zisk, stejně jako má EA a jiné firmy dnes zisk z her pro mobilní telefony, ale tohle ani hry pro mobilní telefony nekonkurují konzolím jak je známe. Ty technické věci, které jsem uvedl jsou nepopíratelná fakta - chci-li kvalitu, je potřeba přenést v reálném čase 60x za vteřinu 2 milióny pixelů + data pro 7.1 zvuk + opačným směrem 1000x za vteřinu informace mého ovladače. V současné době je problém přenést v reálném čase takové množství dat na 20m. Takže pokud si od Onlive slibujete pouze grafiku na úrovni videa streamovaného z youtube, nevadí vám laggy, pak je Onlive to pravé pro vás :)[/q]

ja osobne si nič nesľubujem .. nieje väčšieho fanatika do novej a voňavej hry .. len by som tento projekt nejako vopred neodpisoval

• geobbu
    geobbuWHO CARES

Rozhodně jsem proti digitální distribuci a podobným sračkám. U těchto elektronických věcí totiž nikdy nemůžete předpokládat, co se zrovna vysere.... Radši placku, které se mohu dotknout, a né pár dat v krabičce

• Maggot
    MaggotPAN JATKÁČ

To už je bohužel tak, ale pokud se za tohle postaví tolik společností, mezi kterýma nechybí ani giganti, tak tenhle projekt jen tak nepadne. Ale to se uvidí až za pár let. Stejně jako o něm už nemusíme vubec slyšet, tak se třeba stane opravdu tim pravým.

• kosmickevejce
    kosmickevejce

[q][b]Maggot: [/b]Než se začne počítat s takovým projektem, tak si realizátor určitě všechno dost dobře překontroluje. Za tim vším budou šílený výpočty, odhady, předpoklady, který nebude vymýšlet jen tak někdo. [/q]

A přesto to nezabrání tomu, že velké procento navržených technologií a projektů skončí potratem. Mistrem světa v představování v praxi nepoužitelných technologických vizí je Microsoft. Tady je článek s hezkými příklady technologických propadáků::

Don't Believe the Hype: The 21 Biggest Technology Flops

link

• kosmickevejce
    kosmickevejce

[q][q][b]kosmickevejce: [/b]Onlive je naprosty nesmysl odsouzeny k fiasku. [s3] Je potřeba 60x za vteřinu přenést 1920x1080 pixelů od providera k vám - zkuste třeba někde sehnat HDMI kabel schopný bez výpadku přenést tohle množství dat (1080p) na pouhých 20 metrů. Další věc je přenost dat ovladače od vás na servery - stejný ne-li horší problém, protože např. má PC herní myš Logitech G9 komunikuje s PC 1000x za vteřinu. Je to hudba velmi vzdálené budoucnosti a pokud se internet technicky dostane do takového stádia (v podstatné části světa), že to bude reálně uskutečnitelné, tak nic nebrání Sony udělat totéž - model je to primitivní a patentovat si to firma, která stojí za Onlive nemůže - stejný princip se už roky používá (thin clients).[/q][b]ApsidalTill: [/b]\nto čo píšeš je rozumné avšak vôbec netušíš ako to vyzerá vo vnútri vývoja tohto projektu a ako argument k veci by si mal prihliadať na podporu od popredných spoločností ako EA a spol .. oni nemajú v hlave seno [/q]

Asi jsem se špatně vyjádřil, jde o to, že je to podle mě nepoužitelné pro typ her, které hraji já a většina lidí tady a že nejde o nic, co by v nejbližších letech mohlo jakkoli konkurovat klasickým konzolím. Pro jistý typ her je to představitelné - MMORPG, adventury, tahové strategie. Možná to bude něco z čeho bude mít EA za 5 let zisk, stejně jako má EA a jiné firmy dnes zisk z her pro mobilní telefony, ale tohle ani hry pro mobilní telefony nekonkurují konzolím jak je známe. Ty technické věci, které jsem uvedl jsou nepopíratelná fakta - chci-li kvalitu, je potřeba přenést v reálném čase 60x za vteřinu 2 milióny pixelů + data pro 7.1 zvuk + opačným směrem 1000x za vteřinu informace mého ovladače. V současné době je problém přenést v reálném čase takové množství dat na 20m. Takže pokud si od Onlive slibujete pouze grafiku na úrovni videa streamovaného z youtube, nevadí vám laggy, pak je Onlive to pravé pro vás :)

• Maggot
    MaggotPAN JATKÁČ

Než se začne počítat s takovým projektem, tak si realizátor určitě všechno dost dobře překontroluje. Za tim vším budou šílený výpočty, odhady, předpoklady, který nebude vymýšlet jen tak někdo.

• ApsidalTill
    ApsidalTillOne/U/PS4

[q][b]kosmickevejce: [/b]Onlive je naprosty nesmysl odsouzeny k fiasku. [s3] Je potřeba 60x za vteřinu přenést 1920x1080 pixelů od providera k vám - zkuste třeba někde sehnat HDMI kabel schopný bez výpadku přenést tohle množství dat (1080p) na pouhých 20 metrů. Další věc je přenost dat ovladače od vás na servery - stejný ne-li horší problém, protože např. má PC herní myš Logitech G9 komunikuje s PC 1000x za vteřinu. Je to hudba velmi vzdálené budoucnosti a pokud se internet technicky dostane do takového stádia (v podstatné části světa), že to bude reálně uskutečnitelné, tak nic nebrání Sony udělat totéž - model je to primitivní a patentovat si to firma, která stojí za Onlive nemůže - stejný princip se už roky používá (thin clients).[/q]

to čo píšeš je rozumné avšak vôbec netušíš ako to vyzerá vo vnútri vývoja tohto projektu a ako argument k veci by si mal prihliadať na podporu od popredných spoločností ako EA a spol .. oni nemajú v hlave seno

• RedX
    RedXjapanpower

[q][q][b]kosmickevejce: [/b]Onlive je naprosty nesmysl odsouzeny k fiasku. [s3] Je potřeba 60x za vteřinu přenést 1920x1080 pixelů od providera k vám - zkuste třeba někde sehnat HDMI kabel schopný bez výpadku přenést tohle množství dat (1080p) na pouhých 20 metrů. Další věc je přenost dat ovladače od vás na servery - stejný ne-li horší problém, protože např. má PC herní myš Logitech G9 komunikuje s PC 1000x za vteřinu. Je to hudba velmi vzdálené budoucnosti a pokud se internet technicky dostane do takového stádia (v podstatné části světa), že to bude reálně uskutečnitelné, tak nic nebrání Sony udělat totéž - model je to primitivní a patentovat si to firma, která stojí za Onlive nemůže - stejný princip se už roky používá (thin clients).[/q][b]PlaymanCZ: [/b]\nkosmickevejce: neco v tom bude [/q]

tj ale proč to podporujou přední herní vydavatelé? že by byli hloupí a nevěděli to co my?

• Gemaniak
    Gemaniak

[q][b]kosmickevejce: [/b]Onlive je naprosty nesmysl odsouzeny k fiasku. [s3] Je potřeba 60x za vteřinu přenést 1920x1080 pixelů od providera k vám - zkuste třeba někde sehnat HDMI kabel schopný bez výpadku přenést tohle množství dat (1080p) na pouhých 20 metrů. Další věc je přenost dat ovladače od vás na servery - stejný ne-li horší problém, protože např. má PC herní myš Logitech G9 komunikuje s PC 1000x za vteřinu. Je to hudba velmi vzdálené budoucnosti a pokud se internet technicky dostane do takového stádia (v podstatné části světa), že to bude reálně uskutečnitelné, tak nic nebrání Sony udělat totéž - model je to primitivní a patentovat si to firma, která stojí za Onlive nemůže - stejný princip se už roky používá (thin clients).[/q]

kosmickevejce: neco v tom bude

• rider_CZ
    rider_CZ

OnLive je podle mě dobrá věc,protože v sobě nemá téměř žádný hardware a všechny hry se streamujou a proto může vydržet hodně dlouho.V rozlišení to ale poběží podle rychlosti internetu.OnLive má podle mě budoucnost. [s6]

• kosmickevejce
    kosmickevejce

Onlive je naprosty nesmysl odsouzeny k fiasku. [s3] Je potřeba 60x za vteřinu přenést 1920x1080 pixelů od providera k vám - zkuste třeba někde sehnat HDMI kabel schopný bez výpadku přenést tohle množství dat (1080p) na pouhých 20 metrů. Další věc je přenost dat ovladače od vás na servery - stejný ne-li horší problém, protože např. má PC herní myš Logitech G9 komunikuje s PC 1000x za vteřinu. Je to hudba velmi vzdálené budoucnosti a pokud se internet technicky dostane do takového stádia (v podstatné části světa), že to bude reálně uskutečnitelné, tak nic nebrání Sony udělat totéž - model je to primitivní a patentovat si to firma, která stojí za Onlive nemůže - stejný princip se už roky používá (thin clients).

• misa1989
    misa1989deepInside

[q][b]venca005: [/b]zajimalo by me co Sony, Nintendo a microsoft vymysli proti necemu takovymu[/q]

Taky se divím, že se to Microsoft nějak nepokusil sabotovat. Třeba žaloba za krádež nápadu :-D Ale nejspíš v tom zatím nevidí žádnou hrozbu.

• Gemaniak
    Gemaniak

No budoucnost je krasna ale myslim sii ze konzoli to jen tak nesmete z povrchu zemskeho ale je pravda a sony a microsoft by si meli uvedomit male mnozstvi exluzivnich her a zacit stim neco delat nebo jak prijde OnLive tak bude pozde...

• ApsidalTill
    ApsidalTillOne/U/PS4

[q][b]venca005: [/b]zajimalo by me co Sony, Nintendo a microsoft vymysli proti necemu takovymu[/q][b]ApsidalTill: [/b]

nič.. ich záruka sú exkluzívne hry .. a som rád že práve OnLive bude znovu hnacím motorom vrátiť sa do čias kedy exkluzivita niečo znamenala.. U Nintenda je táto vec jasná, nikdy si cez stream nezahrajte Maria, Zeldu či Metroid avšak SONY a MS by sa mali začať uberať tiež týmto smerom

• venca005
    venca005venca005

zajimalo by me co Sony, Nintendo a microsoft vymysli proti necemu takovymu

• Swat
    Swat

Toto je tá budúcnosť, ešte by to chcelo, aby to šlo hrať cez prehľadávač, ale to bude 100% použitelné asi až za 15 rokov, skôr nie.

• Maaara
    MaaaraGamerock

Jako teoreticky to vypada zajimave, ale chtelo by to videt nazivo (coz ani v jednom videu neni). Podle me nejvetsim problemem bude lag z ovladace smerem na server, ta reakce ovladace nebude stejna jako pri lokalnim hrani ani nahodou. Na strilecky a zavodni hry to bude nepouzitelny, hlavne pokud servery budou v US. Nikde neni receno jestli hry budou podporovat multak. Stejnak tam budou jen PC hry, takze konzolovky si stejnak nezahrajeme.

Nicmene napad je to zajimavy a zajimalo by me, jaktoze se jim to podarilo celkem slusne ututlat, na tomhle museli delat dlouho.

• misa1989
    misa1989deepInside

Jestli to bude vycházet cenově lákavě, tak se tomu nebráním.

• RedX
    RedXjapanpower

Tak tohle je budoucnost. Opravdová pohádka. Sony a MS to nepodporujou.. proč asi? Jak poznamenal někdo v komentu na GT, tohle má potenciál zahubit konzole. Jestli to bude opravdu bez znatelnejch lagů, jak řikal ten chytrej pán, bude to možná přelomová záležitost. Btw všimněte si loga:)

• TumaPetr
    TumaPetr

Na GDC byla představena malá krabička Onlive - link , link a mě by zajímalo jaký je váš názor na tenhle směr. Těm, kdo neumí dobře anglicky jen vysvětlím, že jde o stream her, tzn., že na svém 5 let starém laptopu spustíte Killzone2 v 1080p, protože výpočty počítají cizí zařízení a vy pouze posíláte svoje ovládání a přijímáte stream. Potřeba je pouze rychlejší připojení k internetu, stačí prý 2 Mgb. Spolupracuje už cca 10 velkejch společností, kterých si můžete všimnout na videu. Vypadá to dost nadějně a vývojáři by měli konečně svoji digitální distribuci jistou a to ještě se souhlasem hráčů. Osobně se mi ale tenhle přístup nelíbí, musí se nechat dost silný inovátorství, ale nechci si ani představit, že bych neměl né pouze krabičku se hrou, ale dokonce ani zařízení. Přeju jim úspěch, ale myslim, že je tohle moc velkej skok na lidi, co ještě ani nepřijali digitální distribuci a již vydím jak se platí měsíční poplatky na údržbu stanic, který se vypnou za dva roky od uvedení hry, protože vývojáři mají pokračování.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se přihlas.