Konzolista.cz

Myš a klávesnice (27)

Přidejte svůj názor do diskuze!
Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
👑☠️HUDLAZ☠️👑

nepřehaněj blekouši:)

blekota111
blekota111 #Bůh je lež
👍2
👎1

Hrát na plejce s myši by mi přišlo hodně trapny když ostatní pouzivaj gamepad to bych neměl ani radost z killu

Drakersss
Drakersss #❇RHCP❇
👍1

Jelikož hraju už od dětství na konzolích tak nemohu být pro nic jiného než Gamepad. Hlavně mi myš a klávesnice příjdou strašně nepohodlná kombinace. Na Pc jsem hrával maximálně strategie a Mafii :D. Takže určitě zvol gamepad bude to do budoucna pro tebe lepší pokud hodláš být na konzolích.

Unholyu

No ja hraju nekdy i na pc a musim rict ze treba v cod to na pc moc nedavam radeji projizdim vse singlove na pc s dualshockem 4 ule nevzdavam to ;)

johnyital
johnyital #Au Rat
👍3

Všem, co brečí nad dualshockem. Já bych zase byl a jsem, kromě strategií, marnej v ostatních typech her s klávesnicí a myší. Je to jen o zvyku. Kdybych teď přešel na PC, asi bych se hned nehrnul do nějakého onlinu, že, páč bych tam dostal na prdel. Než jsem si troufl na mulťáky na PS3, tak jsem už s ovladačem měl za sebou různé typy her na PS1 a PS2.Je to jen o zvyku, trénování a trpělivosti. A hlavně, ať je člověk sebešikovnější, tak se vždycky najde nějakej japonec, nebo číňaň, nebo nějaké pětileté děcko, kterému to jde prostě líp. Žádnej stres .A klídek. Tak si ze začátku zkoušejte FPS na nějakém singlu, klidně na nejnižší obtížnost, o co jde. Jako čekat, že změním platformu, vlezu mezi zkušený zabijáky a hned budu nějakej killmaster, to je směšný. Někdy stačí i jen změna typu hry, příklad: jedu dva měsíce letadla War Thunder na simulaci, teď jsem vlezl do tanků v té samé hře a co myslíte, že se děje ? Marnost, marnost, jiné ovládání, jiné návyky, jiné prostředí, většinou ani pořádně nevím, co se kolem děje a chcípám a chcípám.Logicky!!

Bax666
Bax666 #RPG/FPS
👍1

:-) Tohle téma u mě vyvolalo řadu vzpomínek na moje začátky s konzolí :-) . Taky jsem byl jednou kovaný PC hráč a dokonce jsem měl docela slušnou nechuť ke konzolím, ale později jsem konzolistům začínal závidět rozmanitý výběr bojovek a různých exkluzivit, tak jsem si k PC pořídil PS2 a k tomu vysněné hry, které mi v PC knihovně tak strašně chyběly. Jenže později vyšla hra Black :-) a upoutala moji pozornost natolik, že jsem ji prostě musel mít a v tu dobu mi začalo peklo na které už asi nikdy nezapomenu :D (Pro zajímavost, Black jsem nikdy nedohrál). Na gamepadu jsem se naučil až s hrou Resistance : Fall of Man a to jenom s důvodu, že jsme to hráli ve splitscreenu se sousedem, který měl vztah ke gamepadu úplně stejný jako já :D . Později jsem se zdokonalil v Borderlands 1 a 2 a už přes rok to kosím v Destiny. Dneska už nedám na gamepad dopustit, i když uznávám, že na klávesnici s myší bych byl o něco rychlejší.Takže pro ty z vás, kteří máte s gamepadem problém : Stačí vydržet a do palců vám to přejde úplně samo ;-) . Jenom je potřeba předpokládat, že vám to pravděpodobně zničí návyky na klávesnici s myší a když si budete chtít zahrát FPS na PC, tak si ,podobně jako já, budete v daný moment připadat jako lamy :D

Plechcore__CZ

Tato rada nezní špatně...ale já jsem jedním z mála kdo mobilní telefon ještě stále nepoužívá. Mám sice asi tak 10-15 let starý tlačítkový model, nicméně je vypnutý. Nepochopitelné pro spoustu lidí...takže klávesnice : D

Molnysh
Molnysh #ಠ_ಠ

FPS na gamepadu je o zvyku. Jde to, ale chce to pevný nervy a nevzdávat to. Taky jsem přešel z PC na konzoli a už bych se zpátky nevracel. Jinak co se týče klávesnice kvůli psaní e-mailů, tak bych ještě možná doporučil nainstalovat si aplikaci na mobil a používat na psaní zpráv telefon, kde je asi každý zvyklý psát poměrně pohodlně.

Wbcko

Ja se zamerovat nenaucil za rok hrani. Asi jsem kopyto. Do Mp si ani netroufam, protoze vim, ze by me ro akorat sralo:D

Plechcore__CZ

Klávesnice pro Ds4 má na moje ruce přliš malá tlačítka, preferuji klasický formát klávesnice. Ideálně kdyby byla podsvícená, jestli už si moc nevymýšlím...bezdrátovou : D

Sojka
Sojka #Playwalker

Co ten keybord co se zasune do Ds4?koukal jsem že jde pořídit za tři kila a vypadá to zajímavě.

Plechcore__CZ

Ahoj, můžete mi někdo sdělit jakou klávesnici podporuje PS4 ? Tu ofiko nechci, potřebuji občas napsat nějaký e-mail.Případně nějaké doporučení ?

Díky : )

Drunken-Raven
👍1

Ahoj,

to auto zaměření mám, ale nefunguje v multiplayeru, tam mě drtí úplně nechutně, víc jak minutu nevydržím, když z padesáti her nemám ani jeden kill, tak mě to přestalo bavit a šel jsem si zahrát Maria na PC...obávám se, že mi to nepůjde nikdy, můj stejně starej kolega má Xbox 360 rok a půl a říkal, že mu to taky nejde...

njn co už nadělám, když mi to žena koupila, tak to přece nevyhodím...

díky všem za rady, jdu si dát pivo.

Plejstik3
Plejstik3 #NEŘEŠ :-)
👍2

Drunken-Raven...

Presne jak píše Seth123. Všichni, kterí pricházíte od PC/klávesnic/myší a hrajete na konzolích/gamepadech prvne, tak první co zkuste udelat, je navštívit v menu videoher nastavení (SETTING). Tam si nastavte/snižte citlivost ovládání vaší postavy (SENSITIVITY), který je casto nastavený na 50-70%, což je pro zacínající hráce opravdu "flustrující fofr". Dávejte si citlivost na maximálne 20-25% a uvidíte, že to hraní bude najednou veselejší, zamírení jednodušší a postupem casu - jak se budete zlepšovat - si mužete citlivost ovládání zase zvyšovat a to až na hodnotu, která vám bude plne vyhovovat [s14]

Zrovna vcera u me byla prítelkyne a zatím co jsem se venoval obedu, tak jsem jí nechal na PS4 hrát bezvadnou, chytlavou, vtipnou a velice hezky vypadající on-line videohru PLANTS vs ZOMBIES: GARDEN WARFARE, samozrejme s mým nastavením citlivosti. Když jsem videl, jak se s tím ovládáním chudák trápí a vetšinu hry kouká nad sebe "do oblak" nebo pod sebe "na nohy", tak jsem jí rapidne snížil citlivost (do 20%) a na tvári se jí rozzáril blažený úsmev, když v roli Slunecnice skolila svýho prvního Zombíka [s14]

Jinak novým lidem v konzolovým svete doporucuju používat ješte jednu malickost. Novým hrácum/hráckám, kterí nemají ovládání postavy pomocí gamepadu "v krvi", vetšina videoher nabízí pomucku jakou je asistence pri mírení (AUTO-AIM ASIST), kterou taky najdete v nastavení hry (SETTING) a urcite se nestydte nastavit jí na zapnuto (ON) a využívat jí. Je to funkce, která "pridrží" protivníka ve vašem zorným poli a ulehcí vám zamírení, aby nebyly první kroky pri hraní videoher pomocí gamepadu zbytecne flustrující..

Ano, ti hloupejší z rad zarytých PC uživatelu se téhle funkci už roky smejí, ale tím bych se nenechal rozladit, jelikož je AUTO-AIM asistence pro zacínají hráce velmi dobrým pomocníkem. Zkušenejší konzolový hrác už nemá duvod tohle využívat, protože ho to zdržuje a omezuje, ale pro novácky, kterí mají s ovládáním problémy, je to urcite nedocenitelná pomucka. Takže trpelivost, nastavení, cvik, trpelivost, zkušenost a zase trpelivost, to je klícem k úspechu [s14]

Nikdo z nás se taky nenaucil jezdit na kole za 10 minut, že? [s14]

Drunken-Raven

Díky...

Seth123
👍1

Drunken-Raven sniž si citlivost pravé páčky na minimum, pokud to hra umožňuje, nebude ti to pak tolik létat a tvoje míření sice bude pomalejší ale přesnější. Musíš tomu dát hlavně čas, spíš si zahraj na naučení killzone, sice jsem shadow fall nehrál ale určitě tam bude krytí a narozdíl od tlou tam chyba neznamená smrt.

Drunken-Raven

od 24.12. co mi žena koupila PS4..

Seth123

Drunken-Raven a jak dlouho hraješ s gamepadem?

Drunken-Raven

Já si zase nemůžu zvyknout, prostě se s tím trápím, nejde mi to, když hraju multiplayer tak nemám jedinej kill..[s13]

blekota111
blekota111 #Bůh je lež
👍2

Po roce hrani na PC se vracim ke konzoli a musim rict ze konzole je nejlepsi a stim i gamepad staci si zvyknout a neni problem

eeeee
eeeee #můj názor

Ja hral na pc 20 let, od detstvi, z pocatku se tedy hralo jen na klavesnici, s mysi jsem zacal hrat nekdy v dobe kolem wolfa a dooma, tedy da se rict, ze od usvitu fps. PS3 jsem koupil jako multimedialni centrum s bd mechanikou, ke ktere byly prilozeny dve hry, killzone 2 a infamous. Killzone me neoslovilí, ale infamous jo, tak jsšm si jeste levne prikoupil fallout a oblivion, ktere jsem obe velmi dobre znal z pc, abych mel srovnani. A tak neják jsem postupne presel na hrani na konzolich. S gamepadem jsem nemel problem od zacatku, i ten oblivion jsem schvalne hral za maga, ktery musi mirit, aby to bylo na konzoli co nejnevyhodnejsi. Presto me ten oblivion na konzoli bavil vic nez na pc. Svoje kouzlo maj velka obrazovka a poradne 3D ozvuceni, nebo pohodlne posezeni v relaxacnim kresle, ale i samotny gamepad, na ktery nemohu nechat dopustit, protoze do hrani zapojuje dalsi lidsky smysl, hmat skrze vibrace. Pamatuji doby, kdy se na pc hralo bez zvukovych karet a tedy hudby a zvuku, k dispozici bylo jen pipani. Pak se objevily adliby a prvni soundblastry a hry to nesmirne pozdvihlo, dalsim prinosem pak byl GUS a wawe table synteza a nakonec 3D zvuj a EAX, pak kupodivu audio na pc upadlo. A tak jako hry povzneslo zapojeni druheho smyslu, zvuku, tak je povzneslo i zapojeni tretiho smyslu, hmatu. Takze ja bych se ke K+M vracel jen nerad.

Pan T
Pan T #Drifter
👍2

Taky jsem hrál na PC dlouhé roky, a ke gamepadu jsem se vrátil až s koupí PS3, a musím říct, že zatímco u jiných žánrů jsem se s ovladačem sžil skoro okamžitě, tak u stříleček jsem si zvykal dost těžce, a ze začátku to hraničilo s frustrací. Na TPS jsem si zvykl docela lehce, a vypěstoval si skill, ale FPS jsem nepřekonal nikdy, a jediná taková hra kterou jsem pravidelně hrával, byla hra KZ3, a to díky Move ovládání, které v podstatě suplovalo myš.

Nicméně ovladač u PS4 byl designován s důrazem na vhodnost u FPS her, kde jsou teď nejen upravené triggery, tak hlavně vyšší přesnost/jemnost páček, takže je to zase o něčem jiném. Alespoň u mě ta bariéra padla. Hraje se mi pohodlněji, jsem přesnější, a mám podstatně lepší výsledky. Takže doporučuji nákup klávesnice/myši nechat jako záložní plán, a první tomu zkusit obětovat pár hodin, než ti na palcích narostou svaly.[s6]

Drunken-Raven

KeyMander pro hraní s myší + klavesnicí.

Maca91
Maca91 #Maca91 C Z
👍1

Co ja vim tak klavesnici a mys podporuje pouze warthunder.. Ale i tak radsi kvuli komfortu preferuji DS4 ;)

smurfik_
👍3

Ahoj, z vlastni zkusenosti... Mam PS4 chvilku a driv jsem zadnou konzoli nemel a samozrejme znal jen mys+klavesnice:) Nicmene jsem DS4 dal sanci a ze zacatku to v KZ nebo CoD byla velka tragedie ale postupne tomu prichazim na chut a vidim jak se zlepsuju. Staci si projit singl a clovek to trochu chyti do ruky:-) V multiplayeru tedy dostavam porad dost na pr**l ale co:) ...to prijde, chce to trenink:) Kazdopadne muj dojem je ze DS4 pro FPS neni spatny a myslim, ze nema cenu hrotit mys+kl. Kdyz budes hrat jen to co podporuje mys+kl tak prijdes urcite o par hezkejch titulu, takze dle meho nazoru je lepsi se to naucit na DS4:) Ale vim ze to boli kdyz byl clovek zvyklej na mys...

the_edge
the_edge #dave3345
👍2

moji 2 kamaradi driv hrali zasadne jen na pc,ale postupne jsem je prekecal na ps3,chvili jim trvalo nez si zvkli na dualshock ,z pocatku hrali jen jednoduche hry,ale ted uz hraji i fps na ovladaci(podle me jsou fps pro zacastecniky tim nejslozitejsim) a ke kombu klavesnice+mys uz by se nevratili i kdyby to podporovali vsechny hry.

ke tve otazce,osobne neznam zadnou hru,ale takovych her bude minimum,napocitas max tak 5 her a toto cislo se nebude moc zvetsovat,proste pokud chces ps4 tak se budes muset naucit s dualshockem.

Icepis

Ahoj,

jsem zarytý PC hráč, který gamepad v podstatě nikdy nedržel v ruce. :D

Nyní se však kvůli mnoha a mnoha výhodám chystám ke koupi PS4... Jak jsem tak brouzdal po netu, vygooglil jsem několik her, které podporují pro mě tak milovanou a zažitou dvojici myš + klávesnice, které preferuji hlavně u FPS.

Rád bych tady tedy dal dohromady seznam her, které tuto možnost podporují a rád bych Vás tedy požádal o pomoc. ;)

Hry, o kterých vím, že tuto možnost podporují:

Battlefield 4

Final Fantasy XIV

Díííííky moc všem za pomoc. ;)