Konzolista.cz

Monitor pro PS 4 (161)

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
ChuligaN_cz
ChuligaN_cz #FCB 1922

@Jizva: Nevím jestli ti pomůže tahle stránka link dole najdeš žebříček podle testů a u každého si najdeš informace co potřebuješ.

wesick
wesick #FCHK

Tak rozhodující byla pro mě cena, takže chápu že to žádná topka nebude.. já jsem nenarocnej a už se těším

wesick
wesick #FCHK

No jelikož jsem měl do teď FullHD 22 LCD LG,kde imput byl 2ms,tak si myslím že horší to nebude.. Benq má 1ms.. jinak já nemám digitální robo oko,že bych poznal rozdíl mezi 1-5 ms, tím jsem obdarenej nebyl

wesick
wesick #FCHK

Monitor je pro mě alternativa, když žiješ v jedné domácnosti s ženou,kterou nemůžeš věčně omezovat hraním na TV. Jinak jsem včera objednal ten Benq 28 palců..

BigJerryCZ

@xSam: jasně, ale někdy to prostě nejde. Nemám prostor na 2 velký TV v bytě a na hlavní tv se bud dívá malej, nebo večer zena. Monitor mě maximálně vyhovuje. A na té 32 se i v rámci HO dobře pracuje.

xSam

Ono je to prostě na preferencích každého soudruha. Pro mé pohodlí je prostě nejlepší velká televize. A to jsem vyzkoušel vše.

dzip
dzip #PS5 PRO

@xSam: Vidis a ja jsem naopak presel z TV na monitor a je to naprosta parada.

xSam

Ja si myslim, ze kupovat monitor k PSku neni nejstastnejsi rozhodnuti.Ja mel 27" a musel jsem u toho sedet hodne blizko a bylo to proste nepohodlny..Shanel jsem vetsi monitor aspon 43" a ty uz byly opravdu hodne drahe, tedy minimalne o pulku drazsi nez televize.Sel jsem pak do projektoru a zazitek hodne zajimavej, vse obrovske a paradni.Nakonec jsem i na projrktor zanevrel a sel jsem do 85" TV a to je podle me dokonaly. Nedokazu si predstavit hrat ted treba DayzGone na malem monitoru.Koukam ze vzdalenosti 4m a je to proste top. Do monioru k PS bych uz nikdy nesel.

BigJerryCZ

Velikostně bych šel do 32. já vyzkoušel tři monitory a když jsem z 32 zkoušel 27, tak mně to přišlo malý.Mně osobně se hdr hodně líbí (na tv ho nemám)

fokus85

@adamito11: ber určitě větší. Já skočil z 24" na 27" a po půl roce už jsem koukal po 32". Samozřejmě ale důležitý je, z jaký dalky na to chceš koukat. Jestli máš kousek místo a můžeš se odsunout s joypadem, tak bych koukal rovnou po 32. Kluci tady na fóru co si koupej velkou tv, tak často za chvíli píšou, že by chtěli ještě větší :) s tím monitorem je to podobný, i když tam už si asi nebudeš kupovat s metrovou úhlopříčkou. Řekl bych buď těch 27 nebo pak těch 32 u toho monitoru.

wesick
wesick #FCHK

co to HDR,funguje to nějak? TN nebo IPS panel?

Fulgrim

@caniggia: V téhle cenové kategorii asi tenhlelink

wesick
wesick #FCHK

Zdravím,přemýšlím o zakoupení 4K monitioru k PS4 a následně PS5mám dva favoritylink by jste mě doporučili ?vím,že na PS5 to dostačující není,ale nejsem náročnej a hlavně prachatejkdyby jste měli jiné doporučení,sem s ním...díky

adamito11
adamito11 #Zeus

Jinak jsem měl LCD monitor 25" AOC G2590PX-G2 možná bych šel do většího.

adamito11
adamito11 #Zeus

@Bamboocha909: to je jeden z důvodu proč mám monitor a sluchátka, kvuli přítelkyni chce taky koukat na TV. Jelikož hraju hlavně on-line dá se rict ze nic jiného tak schanim monitor hlavně k ps5, mám teď klasickou ps4 ale reklamoval jsem monitor a zřejmě mi vrátí peníze a už nechci teda kupovat Full HD a chci se už připravovat na PS5, takže TV pro mě stejně není možná i kdyby to na ni mělo být lepší. Takže jaký 4K monitor je to potřeba k PS5 vůbec? Ještě by mě zajímala velikost, jestli prohlí nebo ne. Jestli mate tip jaký je super k ps5 klidně pošlete prosím a já kouknu. Jsem v tomto lajk

japonec

já si nedávno kupoval nový monito LG 27UL500. Dávám přednost monitorům hlavně kvůli titulkům. Hraji hlavně příběhové hry a neumím si představit že bych koukal na mrňavé titulky ze tří metru. Další důvodem je, při hraní zůstane volná televize a přítelkyně může koukat na svoje seriály a ostatní blbosti

Brano
Brano #sun boy

Ja to mam asi opacne, mam PC a XBOX pripojene k 4K 43 Thomson telke na stole a som si zvykol na to ze plocha je prijemne velka a rozlisenie 4K na tu velkost tak akurat, mensie zobrazovadlo by som uz asi nechcel. Aj lag pri hrani je uplne v poriadku, jedine co mi vadi, ze sa mi na stol uz nezmestia repraky, takze asi to poriesim nejakym malickym soundbarom. TV urcite skor ako maly monitor.)

Bamboocha909
👍1

@adamito11: Ja hraju na monitoru protoze na TV je zena a ta kdyz nehraje tak se chce na neco divat. Takze chapu tvuj zamer mam to stejne. Mensi hraci koutek. Poridil jsem si loni Samsung U32R590CW a pocitam ze mi chvili vydrzi i na PS5 pred tim jsem mel "jen" full HD protoze mam klasickou ps4. Ale ted s PS5 ten monitor vyuziju vic. Pocitove rozhodne lepsi monitor nez TV protoze ten input lag dela hodne. Kdyz si jednou zvyknes na monitor budes to vnimat vic u telky. Sedim od toho cca 1 metr takze 32 je uz plocha.

adamito11
adamito11 #Zeus

@Vito Scaletta: na tu 190 TV koukáme ze 6m ale když jsem hrával tak jsem si dával kreslo blíž před TV. Hraju jen on-line hry😊 na jednu stranu se mi nechce kupovat další větší TV ani si to nedokazu představit mít vedle sebe dvě tv😃 proto shanim monitor zřejmě 4K na PS5. Ale určitě zajímavý názor, kdy si mi radili ze monitor na hraní je lepší

Vito Scaletta

Neviem, ak chces npr. kvalitne HDR, potrebujes VA panel, vysoku svietivost, to asi moc monitorov mat nebude. Takisto som tuto otazku davnejsie riesil a jeden z mala monitorov co splnal vyssie napisane je Philips Momentum 43.Ja som nakoniec zobral telku XF9 od Sony. Takisto zalezi ci chces HDMI 2.1 neviem ako su na tom monitory s jeho podporou. Ak ti nevadi 55" uhlopriecka, ja by som uprednostnil TV. Z akej vzdialenosti sa planujes pozerat?Jedna z veci co ma monitor lepsie je input lag, ale TV ho dnes maju bezne do 20 ms to je pre 99% ludi uplne OK. Jedine ze by si bol nejaky hardcore hrac MP hier.

adamito11
adamito11 #Zeus

Přijde mi ze monitor mi vyhovuje vic, dokážu se více soustředit a hlavně pritelkyne chce koukat na TV a já zrovna hrat, taknjsě si udělal svůj koutek a tam hraju. TV mám 190cm úhlopříčku a to tam asi hrat nechci nevim ani jsem to nezkoušel, tenkrát mi všichni doporučivali ze monitor je lepší na hraní. Rozpočet je neomezený ale zase nemusím mít monitor za 20-30 tis nehraju profi ale mám rad kvalitu a když mužu z věci vyzdimat maximum, což chci z PS5 kvůli zážitku.

Vito Scaletta

@adamito11: preco chces monitor a nie TV? Myslim si ze pri TV budes mat lepsi obraz - zalezi ale aku uhlopriecku chces a aky mas rozpocet.

adamito11
adamito11 #Zeus

Čuuus chlapi je tady nějaký odborník přes herní monitory potřeboval bych poradit jaký k PS5.... Předem díky

Banan

japonec: jestli má 2.0 HDMI, tak to OK. Já jsem ho v rychlosti čeknul zde link

japonec

nevím kde si to vyčetl že to LG má Hdmi 1.4? Kam se podívám tak všude se píše že má 2.0.

Banan

japonec: zkus hele google, určitě zjistíš sám.

Robitus: Bavíme se tu o monitorech ke stávajícím konzolím a to jsou dostačující.Je teď troufalé tvrdit, že se na nových konzolí dočkáme svobody v rozlišení + snímkování u většiny her, tudíž bych ani teď tak nepostupoval a s nákupem TV nebo monitoru spíše vyčkal ... tedy pokud se bavíme o přechodu na PS5.

Robitus
Robitus #DoYouMissMe?:-D

@Bananek: HDR u monitorů není jenom o tom, jak tě v dáli oslní slunko.

Ale k monitoru. Kupovat pro Ps4 nebo Pro 4k monitor je úplná blbost. Navíc ty monitory jsou úplný low end mezi 4 k monitor, takže sice je pěkné, že budou umět 4k ale tím veškeré výhody končí.

Daleko rozumnější bude, i s výhledem do budoucna, koupit za ty peníze buď to klasický 1080p/144hz/240hz nebo 1440p/144/240hz monitor a to jednoduše kvůli nové generaci konzolí, která by už měla podporovat vice jak 60fps. A věř mi, že hraní ve 144hz ke daleko větší potěšení než hrát hry ve 4k.

japonec

@Bananek: aha. jaký konkretní rozdíl je mezi hdmi 1.4 2.0? V čem jako já laik rozpoznám rozdíl ? Moc se v tom neorentuji

Banan
👍1

japonec: to LG nemá HDMI 2.0. (1x Display port 1.2 a 2x HDMI 1.4) a je to IPS displej, takže ten má oproti VA panelům horší kontrast.

Všechny výše zmíněné monitory sice mají HDR, ale jasová špička je pouze do 300 cd / m², takže HDR jen "na papíře", ale na poli monitorů je to asi celkově bída.

japonec

a co tenhle. Docela se mi zamlouvá link