Playstation 3

HDMI kabel (62)

• kobolCZ
    kobolCZ

Kabely kupuju skoro pouze od uGreen link K PS5 jsem potřeboval 3m a vzal jsem link Z Číny by vyšel levněji, ale z německého Amazonu byl za 3 dny doma.

• Shoky
    Shoky

Já kupoval tento ale nakonec jsem ho nevyužil a stačil ten co byl v balení s ps5.

link

• AlbertA-CZKONDAR
    AlbertA-CZJihlava

Dokupoval nekdo z vas nejakej delsi hdmi kabel k ps5? Jakej a proc zrovna ten? Ty ceny jsou docela rozdilny. Potrebuju 3m

• M4-R4
    M4-R4

Zdravím. Mohl by mi někdo doporučit nějaký konkrétní 10m HDMI kabel, který zvládá v pohodě táhnout na tuto vzdálenost Full HD a 3D? :)

Díky moc

• Drakersss
    Drakersss❇RHCP❇

link opraven link

• johnyitalKONDAR
    johnyitalAu Rat

Chlapi, já jsem v tomhle ohledu úplně mimo a potřeboval bych se něco zeptat, tak na mně hned neječte.Stala se mi taková věc. Mám televizi ledku Samsung, vzadu je HDMI přípojka a pak přípojky HDMI 1,2,3.Když jsem měl PS3, tak originální kabel jsem měl připojený v té přípojce HDMI a roky to šlapalo bez problémů.Když jsem přinesl PS4, rozbalil, tak jsem vypojil PS3 a do té přípojky jsem zapojil PS4, s tím, že PS3 si dám třeba HDMI 1.Zapnu, obraz naskočil, jenže zrnil.Tak jsem PS4 strčil do HDMI 1 a obraz šel výborně.Dobrá, tak jsem strčil PS3 do té původní, hlavní a nic, potmě.Tak jsem PS3 zapnul HDMI 2 a šla.Nechápu. Jo a asi zhruba měsíc mi u PS4 po zapnutí nenaskakoval obraz, musel jsem se dycky zlehka dotknout kabelu a pak najednou obraz šel. Teď už to dva měsíce neudělalo.A řek bych že to tam mám zasunutý nadoraz.Je možný že mi dali vadný kabel, nebo je přípojka u kabelu od PS4 o nějaké setinky širší a dojebal jsem si ty "zásuvky".?

• Pan T
    Pan TDrifter
    21

Prostě jsem měl roky zapojený kvalitní kabel, a při přechodu na levný u kterého jsem čekal stejné vlastnosti jsem pocítil slabší obraz a mdlý zvuk (zobrazovač za 60k). Čím to je, to nechám na vás, já se jen chtěl podělit o zkušenost. Za to jsem pochytil že jsem hlupák, a nebo že jsem si rozdíl vsugeroval. Takže děkuji dále už beze mě.

• Predicktor soky
    Predicktor sokyOld shatterhand
    1

Pan T: To můžes sledovat u TV vysílání. Začne ti to kostkovat Jinak lepší stínění má u HDMI v čem lepší smysl? To ti nebude dělat duchy jak u analogového scartu..

• Pan T
    Pan TDrifter
    11

A když občas nějaká jednička nedorazí, stene se co?

• CZ-Honza-
    CZ-Honza-
    21

Digitalni signal bud funguje a nebo nefunguje. Kvalitni kabel ma smysl pouze pro prenos na dlouhe vzdalenosti jak uz tady bylo receno. Kvalitni kabel byl treba u scartu coz byl analog. Tady je to fuk...

• el-pedro
    el-pedro
    11

Připlatit si za HDMI kabel má smysl pouze tehdy, kdy přenáším data na více než 3m, pokud je v místě užívání silné rušení ostatních zdrojů a nebo pokud často kabel odpojuji/připojuji (dražší kabely mají zpravidla kvalitněji zpracované konektory). Jinak absolutně není důvod si za kabel připlácet, protože lepší obraz opravdu neudělá. Je to stejné jako s USB či UTP kabely- pokud nepřenáším data na velké vzdálenosti, tak kvalitu kabelu nikdo reřeší.

• Pan T
    Pan TDrifter
    11

soky: Ten digitální signál není dopis který pošle přehrávač televizi, která si ho u kávy přečte, ale elektrický impuls putující po kabelu. Takže zvlášť pokud máš víc přístrojů, a za stolkem kabelové klubka hadů, které můžou rušit, má lepší provedení a stínění smysl. Pro kluky co mají doma jen monitor a jednu krabičku, stačí co jim kdo dá. Když nemají s čím porovnat, budou chytří a happy.

• Predicktor soky
    Predicktor sokyOld shatterhand
    11

Sice jsem tu nic nečet, ale jedničky a nuly snad cestují pořád stejně, ne? Lepší HDMI a horší HDMI neexistuje, pouze asi v materiálu a provedení. Data proudí pořád stejně je to DIGITÁLNÍ přenos..

• FreeGoro
    FreeGoroM1TV ytube
  • Drakersss
    Drakersss❇RHCP❇

FreeGoro: A tohle není HDMI kabel od Sony ? link Mitsu: Odpověď pro tebe.

• Predator
    Predator

Děkuji Vám všem za veškeré poznatky a informace týkající se HDMI kabelů.

• DaveHaja
    DaveHajaDaveHaja

Tvuj předposlední příspěvek naznačuje jedno.Nic o to nevíš.

Citace z webu profigold.cz"Chcete zvýšit kvalitu zvuku i obrazu, ale máte také zájem o snadnou

instalaci kabelů. Všechny konektory Profigold vám nabízejí to nejlepší

z obojího tím, že používají flexibilní integrované uvolnění napětí

s označením směru signálu.Pro zajištění vysoce kvalitního spojení vždy instalujte propojovací

kabel směrem od zdroje k obrazovce nebo zesilovači. Správné připojení,

které zajistí, že hlavní signály budou plynout ze zdroje do obrazovky,

je důležité, a to i pro digitální a obousměrné signály, jako je HDMI."

Nezapomeň.Podle šipky Goro,podle šipky.

• FreeGoro
    FreeGoroM1TV ytube
    1

Davehaja....tady nejde o marketing ani o tvou debilni poznámku na moji adresu .Mam prakticke zkusenosti a to s vicero kabelazi......tady neteoretizuji s kusu papiru

SONY hdmi ? Ty umi prevadet fulld obraz jen pomoci kablu na 4 k :....tady dukaz link

• DaveHaja
    DaveHajaDaveHaja
    11

Teda Goro,tebe ten marketing solidně semlel.Viš jistě že ten super kus drátu dokážeš sám a správně zapojit?

• FreeGoro
    FreeGoroM1TV ytube

Ze je kabel jen metrovy neznama ze bude prenos obrazu stejne dobry jako u kablu za 1000kc ...třeba.Sice delka ma vliv nejaky minimalni ale to nesmaze ten velky rozdil v kvalite kablu.Rozdil mezi drazsim kablem hlavne ten,ze tam je opravdu kvalitni materiál toho kablu Hrubsi,nekorodujici a proste takovy který funguje ...plus skvele odstineni po cele delce kablu a taky odstinene a neoxidujici konektory.Plus urcite sirsi barevne spektrum,prenos vice dat a co ja vim ještě.Proste koupim profigold oxypure a basta

• Pan T
    Pan TDrifter
    3

Ani ho nemusíš kupovat, ustřihni si kousek drátu někde z plotu.

• VulcanR
    VulcanRTrogári
    22

Drake: ano jeden rozdiel tam je - v cene.

• Drakersss
    Drakersss❇RHCP❇

Vím že dnes je standart zlatý high speed HDMI kabel. Ptám se zda je nějaký rozdíl mezi kabelem za 200kč nebo za 2000kč ? Asi ano ale jaký ?

• VulcanR
    VulcanRTrogári

To si investoval mudro. link

• VulcanR
    VulcanRTrogári
    32

Ako uz bolo povedane, aj najlacnejsi kabel odvedie rovnaku pracu ako kabel za 200 ecok. Pokial mate cisty obraz bez kosticiek alebo vypadkov dostavate dokonaly obraz. Uz na to bolo robenych nespocet testov a vzdy sa najdu hlupaci co vyhadzuju prachy. No nic, stale sa najdu aj ludia co si myslia ze Zem je plocha doska.

• Seth123
    Seth123

na 1-2 metry něco mezi 100-200 kč, na delší vzdálenosti nemám zkušenosti. I ten nejlevnější kabel ti dá službu, obraz bude, budeš s ním dost pravděpodobně spokojený.

Jenom malé přirovnání - dokud posloucháš zvuk z televize a nemáš možnost přímého porovnání s nějakým 2.0 repro, ten zvuk ti příjde taky "dobrý"(běžným lidem, audiofil je jiný případ)

• Munky
    Munky

Já tomu nerozumim, takže v jaký cenový relaci a kvalitě je HDMI kabel přibalenej k ps4?

• Seth123
    Seth123
    3

dobrej kec jak se každý ohání, je to digitální signál, jenom jedničky a nuly :D. Na jeden možná ještě 2 metry je to jedno ale na delší vzdálenosti už ne, je to stejnosměrné napětí, takže pokles napětí tam je, stav 1 a 0 jsou pouze a jenom hodnoty napětí, existuje ještě třetí stav zakázaný stav, digitální signál není krásný rovný jak se všude prezentuje, bohužel. Středový průběh link . Takže nekvalita kontaktu(levnější materiál = vyšší odpor), délka kabelu, nekvalitní stínění, může ovlivnit výsledný obraz.

• Pan T
    Pan TDrifter
    11

DaveHaja: Jako že jsem si koupil nový kabel v novější verzi, a chtěl jsem si vsugerovat aby byl horší než ten starší? To nedává smysl ne? chtít vyhodit peníze. Prostě stejně jako u scartu, cinchů, reprokabelů, je i u hdmi z vlastní zkušenosti v kvalitě vidět/slyšet rozdíl. Ale je mi to fuk, pokud někdo dá desítky tisíc za zobrazovač, receiver atd, a pak škudlí pár kaček na kabeláži, tak prosím. Každého věc.

• DaveHaja
    DaveHajaDaveHaja
    2

To Pan T

Myslím že jsi rozdíl chtěl vidět...Hádat se nebudu a tvůj názor ti taky neberu,ač si myslím něco jiného.

• FreeGoro
    FreeGoroM1TV ytube
    1

Ale my,co se divame roky na signal z určitého hd kablu ten rozdil dokážeme rozpoznat během par vterin.Rozmazanejsi obraz,kontury rozdvojene,horsi barvy,cistota obrazu...to jen to na co si vspomenu.Navic ty lepsi konektory by nemeli oxidovat a tak ztrácet postupne obrazovou kvalitu.Me te jedno...tak si kupte cinsky hdmi kabel za 80kc :)

• Pan T
    Pan TDrifter
    1

Mezi tím Belkinem a Monsterem byl rozdíl v čistotě obrazu. Kde je ten strop kdy lepší stínění, použité materiály a provedení, ještě mají smysl, a kde už je to rozmar nevím, každopádně rozdíly existují, a pokud člověk nemá zobrazovač z Lídlu, tak rozdíl v ceně několika krabiček cigaret u něčeho na co pak kouká několik let, je úspora na pováženou.

• el-pedro
    el-pedro
    1

Jako zhoršenou kvalitu u HDMI bych bral to, že obraz by se mohl sekat, kostičkovat, mít menší rozlišení či žádný obraz. To jediné by u HDMI mohlo díky nekvalitnímu kabelu nastat, nikoliv však to, že bude obraz barevnější či mít víc detailů apod. Sám jsem v minulosti hodinu porovnával 2m kabel od Panasonicu za 400 s 1m Profigoldem za 1700 a za boha jsem neviděl žádný rozdíl a to jsem si zrcadlovkou na stativu s předsklopeným zrcadlem a stejnými světelnými podmínkami fotil různé porovnávací obrázky na TV.

• Pan T
    Pan TDrifter
    1

To je právě ta teorie. Co vím je to, že si raději zůstanu u svého placeba. Kdyby někdo chtěl, tak za dvě stovky pošlu tohle ( nepoužívaný, bez krabičky): link

• el-pedro
    el-pedro

Double

• el-pedro
    el-pedro
    21

Musím dát za pravdu DaveHaja či výše Pedrovi. Pokud vyloženě nesrovnávávám HDMI kabel za 50Kč tak všechny kabely odvedou stejnou práci, ať stojí 400 nebo 3000. Pokud někdo vidí rozdíl, tak si myslím, že to není nic jiného než placebo.Důvod je to, že signál je DIGITÁLNÍ, to znamená 1 0 1 0 1 0 1 0 1... Z toho vyplývá jediné- buď vše nebo nic, nic jiného mezi není.Je to úplně stejné jako ethernetový kabel, který má doma každý a každý zná jeho konstrukci- úplně jednoduché drátky s izolací, které opět přenášejí digitální signál. A řeší se nějaká jeho kvalita? Pokud není kabel dlouhý vyloženě desítky metrů, tak ne, neřeší, kvalitu má každý stejnou a každý kabel odvede stejnou práci v ceně pár korun/metr.

• Pan T
    Pan TDrifter
    21

Sílu řetězu určuje nejslabší článek, a tím často bývá právě levná kabeláž. Samozřejmě zase hnát to do extrémů kdy je HDMI dražší než přehrávač, to už je zase moc, takže tak nějak přiměřeně podle třídy v jaké jsou komponenty. Zlacené kontakty jsou dobré na zlacené kontakty, protože v takovém případě se zlepšuje korozivzdornost. Poniklované kontakty ale zase mají lepší mechanickou odolnost ( Levné zlacené kontakty nemají pravé zlato, ale potah bůhví čeho který se ošoupe ). Míchání kovů nikl+zlato může údajně naopak díky reakcí dvou různých kovů způsobovat oxidaci, a negativně ovlivňovat přenos signálu. Takže nejideálnější je zlato na zlato, nikl na nikl. S tím že jde v případě HDMI kabelu o digitální signál, a je proto úplně jedno jaký kabel hrubě nesouhlasím. Teoreticky možná, ale podle osobní zkušenosti jsem třeba chtěl vyměnit starý 5 m dlouhý Monster cable co mě kdysi stál skoro 4 tisíce, za nějaký kratší a v novější verzi, a tak jsem koupil Belkin za tři stovky. No byl jsem zklamaný, přestože ten Belkin byl 1.4 verze, a Monster 1.2 verze, tak obraz o třídu horší, takže Belkin letěl do šuplíku kde leží dodnes, a koupil jsem Oehlbach. Jinak mám ještě extra dlouhý od Sony, a tam je taky max spokojenost.

• DaveHaja
    DaveHajaDaveHaja
    1

Metrovej kabel za 800,- ??Co tím získáš?Vubec nic.Nekupuj nejlevnější.Tam hrozí špatné stínění,vůle v konektorech atd,ale jinak je uplně jedno jakej koupíš.Fungovat budou stejně jak ten za 800,-

• FreeGoro
    FreeGoroM1TV ytube
    11

Všechny kabely jsou slucitelne :) Jinak.....ja pouzivam zlaty stred a jsem nadmiru spokojen,Profigold Oxypure.Zapojil jsem standart hdmi kabely co jsem dostal z xbox a P konzoli a byl tam k***sky rozdil.Nazory ze je jedno jaky koupis kabel jsou debilni :) A zlaty nebo stribrny....pokud to je kvalitni kabel navíc z lepsi rady,tak jiste tam bude to spravne co ma byt.Kdo nechche utrácet tak aspoň Bandridge nebo lepe Profigold standart radu.....oxypure je vyssi ale ještě lepsi.Jinak jsou mnohem drazsi kabely ale tenhle bohate staci.Neni nic horsiho nez si koupit Ps4,reciever,tv za hodne penez a pak to cele propojit kablem za 150kc :D .....te jak koupit si sasi ferrari a dat si tam litrovy motor s fabie...lol.Anebo domaci kino a propojit to tenkyma jak vlasek a za par mesicu zrezivelyma uvnitř dratkami

• Predator
    Predator

Potřeboval bych se informovat ohledně těchto dvou HDMI kabelů link a Inakustik Premium 1m, zda jsou slučitelné jak s PS4, tak i se stařičkou PS3. Eventuálně má někdo s nimi zkušenost?

• VulcanR
    VulcanRTrogári

Ps3 ma HDMI vystup 1.3 - mozes si tam pripojit aj HDMI 1.9000, vzdy ti bude pracovat v rezime vystupu, teda v 1.3.

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ
    5

Ale vzdyt je to naprosta 3,14covina. HDMI ma nejakou standardizovanou konstrukci, tj. pocet pinu. Nemuze byt jiny kabel lepsi v tom, ze bude mit navic par dratku, ktere zlepsi prenos obrazu. Kabely se lisi pouze pouzitym materialem, potazmo stinenim. Problemy s vypadky prenosu ale nastavaji az u delsich kabelu, kde se kvalita zpracovani projevi vice, nez u dvoumetroveho kabelu. V zadnem pripade neplati, ze drahy kabel = zaruka kvalitniho prenosu. Bohuzel spousta lidi se ridi heslem: "ver a vira tva te uzdravi", v tomto pripade vira prinasi kristalovejsi obraz a prostorovejsi zvuk :D

Pokud netrpi kabel zjevnymi vypadky prenosu, pak nemuze byt rozdil mezi digitalnim kabelem za milion a kabelem za stovku. Ne v obrazu, ne ve zvuku.

Z vlastni zkusenosti doporucuju kabely, ktere maji feritove filtry. A o znacce to absolutne neni.

• sotysnake
    sotysnakesnaaaaake

Takže to jsou vlastně jen kecy, stejnou kvalitu budu mít i s ver. 1.3 [s14]

Ještě mě zajímala taky zmiňovaná barevná hloubka, někteří výrobci se chlubí že mají lepší barevnou hloubku než konkurence.

• Pedro_CZ
    Pedro_CZ
    3

Bylo by vhodne, aby kazdy, kdo ti napise vetu typu "jedine verzi 1.4" take napsal, proc ti 3D podle nej nepojede na kabelu bez oznaceni 1.3. Rad si tu teorii prectu :)

Ted trochu vazneji. Oznaceni 1.4 nema v 99 procentech nic spolecneho se samotnym kabelem (jeho konstrukci, tj. kvalitou vodicu a stinenim), je to prouze pro ty mene chytre lidi, kteri jsou eventuelne ochotni vysolit par stovek navic za tu nalepku na obalu.

• sotysnake
    sotysnakesnaaaaake

No je to možný, Mě je to celkem jedno, nejsem moc na 3D, jen mě to zajímalo [s14]

• JardaBoss
    JardaBoss

Nebude to tím že pasivní 3D nejede v 1080p?

EDIT: Tak mi to nedalo a zapnul jsem si film ve 3D a šlo mi to jak s 1.3, tak 1.4 a ve Full HD

• sotysnake
    sotysnakesnaaaaake

Hele myslím že pasivní, nekupoval jsem to na 3D, takže to bylo u mě na posledním místě, potřeboval jsem jen větší úhlopříčku, kdyby tam nebylo 3D, tak by mi to vůbec nevadilo. Ale jak říkám bude to pasivní. Jen to píšu proto, že to do mě hustil ten prodejce a ještě kvůli tomu že to má myslím 400Hz, tak taky říkal že to musím 1.4. Zkoušel jsem to vše na 1.3 kabelu a jede to.

• JardaBoss
    JardaBoss

sotysnake : Máš aktivní nebo pasivní 3D ?

• sotysnake
    sotysnakesnaaaaake

jen si říkám v čem je tedy lepší když mi i na ver. 1.3 jede 3D.

• Ferdie
    Ferdie

ak chceš 3D tak jedine 1.4 kábel

Napsat komentář

Chceš se zapojit do diskuze?

S účtem můžeš komentovat a hodnotit, sledovat hry ve wishlistu, sbírat achievementy a psát do fóra.