Volné forum

Auto? (349)

• alienufon
    alienufonalienufon

ani ty nejsou bez chyby mám bmw e36 a v servisu je každej rok ale je pravda že je z 91 ale je nádherná a jezdí perfektně a ani ty servisy nejsou drahý ale už bych chtěl novější e46

• zbynda2000
    zbynda2000zbynda2000
    3

kupte si Audiny nebo BMW [s16] a už dejte pokoj vám furt říkám [s6][s6]

• Lumen CZ
    Lumen CZPS5
    3

Asi se tady nemáte moc rádi, když si doporučujete HaŤaPky a Fordy. Ropáci tomu dávají korunu. [s6]

• Hulvat
    HulvatFOREVER Rowdy
  • Macek_7
    Macek_7🍕🎮💪😴♻️

to ze ti startuje naftak v -25 znamena ze mas zhavici svicky v poradku, kdo ma s timhle problem staci je za par kc. vymenit :-) jinak v nasi republice koupite jeden vrak vedle druheho 90% jsou bourany dovoz je to hnus pak si nekdo kdo o tom vi velke H. koupi takovej hnus a sype do nej penize a zacne na danou znacku/typ nadavat protoze naletel a koupil zmetka ani o tom nevi a tak prosim pekne u nas vznikaji pak ruzne polopravdy a nesmyslne rozumy ze to je takove a tamto makove :-) skoda mluvit jen mi je lito tech lidi co kupujou sroty a pak se divi jak se to sere.

• zbynda2000
    zbynda2000zbynda2000
    1

Raiden_cz no zorvna Ford TDCI bych si nekoupil serou se a hodně nejsou totiž blbu vzdorný radši Peugeota já teda mám BMW v naftě E46 a můžu taky doporučit na spotřebu a hlavně spolivost stál mi venku v mrazech -25 a víc a startoval jak ďas plus už sem nalítal co ho mám 25 tis km a krom toho že sem 2x měnil olej sem se toho ještě nedotkl ale dneska už v těch autech je to spíš kus od kusu jedno jezdí z minimálními opravami a druhé se každou chvíli sere

• mates444
    mates444

Z těchto dvou bych nebral ani jedno [s14]

Pokud s tím moc nenajezdíš, tak se vyprdni na diesela. 10 let stará nafta je risk. Aby se ti to neprodražilo. Pokud uvažuješ o focusu, tak vezmi 1,6 benzín 74kW. Je to dobrej a spolehlivej motor. A je jich spoustu. Jen si vybrat [s14]

link link link

• radeczek
    radeczektara

nebude to na nějaké extra ježdění.jen když budu doma a budu potřebovat někam zajet.přes týden nejsem doma.tak by auto stálo.

tak ten ford je na italských dokladech.:/

• Raiden_cz
    Raiden_czDovahkiin

radeczek: k cemu to auto chces a kde v nem budes jezdit? Z tehle dvou bych asi spis doporucil focuse ale zalezi tam na tom v jakym je stavu protoze koukam ze nema STK a kdyby ti neproslo tak budes zbytecne calovat jeste za opravy apod. ale Fordy budou podle me spolehlivejsi nez francouz :) No nejsem zrovna odbornik ale je to muj nazor

• radeczek
    radeczektara

mám ted v plánu koupit auto jen nevím jaké.zatím mám vyhlédlé dvě:link ,link tak se chci zeptat jestli máte někdo s něma zkušenost.mám na to cca 80000.- dík za rady.

• FIDELIA
    FIDELIA

Maverick_cz: Tak už jsme úspěšně sehnaly, děkuji za tip[s14]

• petrvaa
    petrvaapetrvaa

To bych já nesouhlasil.. Nafta že není na zábavu měl jsem možnost si to skusit a táhne to jak drak to auto.Benzín se zas hodí když děláme pičoviny na poli jede víc při vyších otáčkách

• Jiriczech
    Jiriczech

No nic, odjezdil sem si po Prraglu nejakejch 500K Km bez kecu a podle sebe muzu rict. Nafta je na praci a benzin je na zabavu. V praze v provoze se bavi jenom DEBIL... mysky zpruhu do pruhu...

• Jiriczech
    Jiriczech

a opět nabušené HTP. Hovno To Pojede ... nabusene hovno POJEDE ...

• roly30
    roly30

Maverick tak to je můj případ první auto po autoškole, kde jsem jezdi s Fabii 1.4MPI sem hned začal jezdit se Safranem 3.0 V6, má to přes 1,5 tuny a 190 koní a skoro 5m na délku. Takže první dny naučit se parkovat s tim a podobně byly celkem drsný a popravdě to auto sem neměl rád :D Jezdím s nim do dnes a to auto miluju až na tu spotřebu.

• mates444
    mates444

Já ale vůbec nechtěl do nikoho střílet [s6] Možná ta moje první poznámka blbě vyzněla, myslel jsem ji z legrace, ale že se jí hned Hulvát chytnul, je jeho boj. Já ho nejmenoval...

Jezdil jsem jak v dieselu, tak v benzínu, 3 roky i LPG. A musím se prostě smát [s6] Teď mám benzín proto, že s ním najezdím tak 10-15 tis. ročně a dost často krátký trasy. To by diesel trpěl.

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club
    1

no to je právě ono. Já bych po autoškole nejradči každýmu vrazil nějaký těžký auto s obrovskou spotřebou. Ať se naučí jezdit plynule a předvídat věci, co se před ním stanou, jinak bude plakat jak jeho krk, tak jeho peněženka a navíc i já až ho potkám na silnici :o)

messie.. to je právě to, že se tu snažíme mluvit o tom, že pro každýho je lepší něco jinýho. Neexistuje jeden motor pro všechny a ani paušálně říct, že diesely, nebo benzíny jsou lepší. To že najezdíš s jednim autem hodně a ono ti odejde, ještě nedělá objektivní závěr o tom, co celá ta skupina má za výhody, nebo nevýhody, proto je důležitý bavit se o tom s lidma, který se o to zajímaj a tvrdošijně necpou pouze jednu variantu a zbytek neexistuje.

Např. Mates tady vedle střelby do Hulváta blahořečí diesel přesto, že doma má benzín a zřejmě ví moc dobře, proč si ho vybral. Takovej názor já osobně respektuju a dává mi mnohem víc, než ten od Hulváta ač je to kluk, kterej autama žije, tak v tomhle je prostě absolutně přivázanej k benzínu, protože pro jeho sportovní duši je nafta zlo.. jenže to je pro něj a né pro každýho.

• Hulvat
    HulvatFOREVER Rowdy

Sumář

- nesnáším když si ze mě někdo utahuje, aniž by mě znal, tohle si můžou dovolit je přátelé

- je mi uplně jedno kolik dávám do PHM

- žádnej internetovej masáži jsem nepodlehl, internet s tím nemá nic společnýho, stačí co člověk slyší od okolí

- zbohem!

• messie
    messieNeutrální

když tak čtu jak hodnotíte diesel nebo benzín...tak musím říct že je totální nesmysl říkat jakej je lepší..... benzínovej motor vás vzhledem k funčknosti přežije, na úkor dražších hmot....ale diesel má zase levnejší náklady ale nemužete ho honit za studena a kolikrát ani za tepla... najezděte 40k km pod těžkou nohou a motor muže jít na generálku, protože bude odevšud chcát olej. vím o čem mluvím,[s15] howk

• mates444
    mates444
    1

Hulvát: Jedinej kdo tu někoho uráží jsi ty. Jen jsem napsal jednu poznámku z legrace a jedinej kdo se toho chytnul, jseš ty. Každej průměrně inteligentní člověk pochopí proč.

Podle tvých soudů je vidět, že jsi asi nikdy dieselový auto nevlastnil a nebo ti musí být jedno kolik dáváš do PHM, o čemž pochybuju. Každej kdo diesela měl a nejezdil minimálně 15 tis. ročně ví, že se vyplatí. Teda pokud to není dvakrát stočená vražda v dezolátním stavu. Oba pohony mají svoje výhody a odepisovat jeden, jak to děláš ty, je nesmysl.

Ty jsi jen podlehl všeobecné masáži o tom, jak jsou diesly strašně poruchový. Ano, údržba je o něco dražší, ale rozdíl v tom, co proteče nádrží, to při vyšším nájezdu s přehledem smázne.

A teď, jak jsi psal, se já pitomec teda sbírám a táhnu. Ať tu zbytečně nerozdmýchávám něčí emoce [s14]

• zbynda2000
    zbynda2000zbynda2000

brzdím kvalty a ne nohou to jenom když předemnou zastaví nějakej lofas na kruháku i když nic nejede to mám vždycky vztek že musím šlapat na brzdy [s6]

když jsme zase u těch aut poraďte mi obchod kde seženu kvalitní a levný tlumiče na E46

• Hulvat
    HulvatFOREVER Rowdy

Mave: No je pravda že ubrzdit to je pracný, kolikrát jsem měl s plně naloženým autem v Praze problém dobrzdit na křižovatce, s tím autem se člověk naučí myslet dopředu a předvídat jako z žádným jiným. Naopak rozjezd byla lehtačka na plyn, zejména že by ti to zežralo i nohu a druhak jsem jezdil většinou s majitelem, takže tohle jsem si mohl oskoušet snad jen jednou na to šlápnout a to se na palubáku ukázalo číslo 42 litrů :D Jenže se i ukázalo že jakmile jsem překročil 4 tisíce, hurá efekt byl pryč, to auto je na poklidný rozjezdy dělaný, ten motor má vespod velikou sílu a převodovka tam nalupe v klídku čtverku už při 50km/h. Takže i když jsem jezdil ještě několikrát potom sám, užíval jsem si spíš bublání a nehonil jsem to.

• Hulvat
    HulvatFOREVER Rowdy
    1

Mates, tak se ty legrácko jedna zeber a táhni. Nevím proč lezeš do fóra o autech a urážíš fanoušky aut, ačkoliv nenajezdily milióny kilometrů a nemají padesát křížků na krku, čož podle tebe je jediná kvalifikace, aby se mohl člověk pobavit o tomhle tématu, pitomče.

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

roly30.... njn.. zrovna včera jsem koukal, že po Příbrami jezdí opravdu vkusně vytuněná fabie. Nevím, jesti je to diesel, nebo benzín. Je černá, na střeše má šachovnici krásně v laku, je snížená a má moc pěkný černobílý kola. Pak ještě pár detailů, ale jako celek to auto je opravdu moc pěkný.

A co se týče tuning dieselů, tak existuje jedna sranda pro diesely a to je pop-off ventil, nebo blow - off. Je to vlastně ventil používanej výhradně pro turbo benzíny, kdy při puštění pedálu z předchozí akcelerace se uzavře okamžitě klapka a to obrovskýho mnošství vzduchu, který mělo letět do válce najednou narazí na uzavřenej prostor. Vznikne přetlak, kterej zpětně přes lopatky zbrzdí turbo natolik, že ho opravdu dost namáhá. Proto se používá tenhle přepouštěcí ventil, aby tenhle přebytečnej tlak odešel pryč do prostoru a turbo se pouze plynule dotočilo. Má to dvě výhody. Jednak se nenamáhá to turbo při přetlaku vzduchu a jednak se turbo plynule dotáčí a tak při přeřazení je vlastně už slušně roztočený a nemá pak takovou díru, jakou by jinak mělo (dlouhou odezvu, než začne pracovat). Nu a něco podobnýho si dávaj tuneři na diesely a zní to prakticky stejně ač né tak intenzivně, ale problém je v tom, že je to pouze kosmetická věc. Diesel nikdy úplně neuzavře ten prostor pro proudění vzduchu a tím pádem tam nevzniká ten požadovanej přetlak, kterej by sám o sobě otevíral přetlakovej ventil. Musí se to tedy obejít a dělá .. nebo teda alespoň dřív se to dělávalo tak, že to bylo podle polohy plynu. Jak se ubral plyn tak se ten ventil automaticky otevíral :o) Pokud vím, tak turba v dieselech tlačej větší tlaky, než v benzínech... alespoň v těch standatrních a tak to nějakej efekt udělá, ale je to na hlavu, protože to nemá ani jednu z těch výhod, pro kterou byl ten ventil vymyšlenej a jedná se pouze o kosmetiku :o)

• mates444
    mates444

MarcelCZE: Však já to s těma jebákama myslel z legrace. Zajímavý je, jak se toho někdo chytne. Proč asi? :-) Jinak máš 100% pravdu. V té hromadě myšlenkovýho průjmu se na fórech většinou dobrá rada ztratí :-) Tady je to teď ještě dobrý :-)

• roly30
    roly30

Maverick: tak to je mi jasný, jinak sem se spletl je to 1,9TD nějak mi vypadlo to T, ale jak řikám to auto je extrémně líný. Teď si mi připomněl na nedávno sem jel do Electroworldu večer na Černém Mostě, měli tam na parkovišti sraz nějací tuneři. Cca 20 letej kluk ve starý Fabii z který mi bylo na blití jak byla ,,upravená,,. V zádu roura jako kráva, ta Fabie byla v dieselu takže místo žluté barvy měl celý černý záda a hezky na neutral snad 10sekund řval tam ten omezovač .... a všichni v euforii ... prostě nechápu tohle asi.

• Macek_7
    Macek_7🍕🎮💪😴♻️
    1

mates proto sem nema cenu ani psat nic vazne [s6] celkove jsem zjistil ze vetsina for o autech je plna internetovych chytrolinu pisici nehorazne nesmysly.

• Maverick_cz
    Maverick_czG.B. club

hulvat.. voyager mi google tvrdí, že má 2095Kg pohotovostní hmotnost ve čtyřkolce s tím motorem o kterym mluvíš. To neni zase taková raketa ač to teda po městě musí být radost rozjíždět a zase brzdit :o) ..

Co se týče dieselů, tak že diesel žere míň je prostě dáno.. že ta dynamika jízdy nebude vyhovovat každýmu.. taky.

Yaris mi tu stojí před barákem v 1,5 VVTi.. pokud je to auto lehounký, tak je spíš na škodu do něj dávat diesel. Už samotnou fabii bych nechtěl v dieselu. Zbytečně těžkej motor na relativně lehký auto, se kterym by mnohem líp cvičil benzín.

Co se týče jízdy na plnej plyn, tak jsme si nerozumněli.. mluvil jsem o tom, že jestli jedu na půl plynu, nebo na plnej plyn s atmosférickym motorem, tak tam je zanedbatelnej rozdíl. Atmosférickej benzín v drtivý většině prodávanech aut jezdí otáčkama a né tim, jak moc šlapu na plyn. Diesel v turbu má naopak hodně rozdílnou charakteristiku zrychlení podle polohy pedálu. Proto jsem mluvil o tom, že s nim nemůže jezdit každej.. pro začátečníka je to úplnej nesmysl. Benzín je prostě blbuvzdornej a pokud se nedostanu do nějakýho vyššího spektra otáček, kde to už jede, tak je úplně jedno, jak na to šlapu.

roly.. pokud to bylo pouze 1,9D, tak to možná byl diesel bez turba.. i když ty koně jsou podezřele podobný stejném kubatůrám jinejch automobilek, který byly v turbu. Otázkou je, jestli tam to turbo ještě vůbec vykonává nějakou práci po takovym nájezdu. Diesel ale není žádná raketa ať má koní kolik chce. Ten charakter je danej.. malý spektrum otáček, velká síla,..atd.. Když slyšim, jak někdo vytáčí diesela na jedničku, nebo dvojku, tak si klepu na čelo. Pokud nemá odpor, tak je to úplně nesmysl.

• mates444
    mates444
    1

No tebe jsem myslel hlavně. Podle tvýho posledního komentáře na tebe ten předchozí popis sedí přesně [s6]

• Hulvat
    HulvatFOREVER Rowdy
    21

Mě se zas líbí že tohe vadí lidem kteří nemají buď ani řidičák nebo jim teče mlíko po bradě.

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se přihlas.