Konzolista.cz

5.1 Sound System pre PS4 (120)

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.
Herdemond
👍1

Dekuji za rady zkusim to nastavit a dam vedet

kobolCZ
👍1

Nejlepší je na routeru nastavit, že dynamické (DHCP) adresy se přidělují v rozsahu například 192.168.1.101 - 192.168.1.255 (bude tam něco jako DHCP pool) a prvních 100 si pak nechat rezervované pro statické adresy. V zařízení pak nastavit "ruční konfiguraci sítě" a zadat ip např. 192.168.1.50 netmask 255.255.255.0 a gateway 192.168.1.1 Někdy se zadává ještě DNS pak například 1.1.1.1 nebo 8.8.8.8

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙

@Herdemond: tak to s temi radii takovou chujovinu jsem jeste neslysel. Yamaha ma pristup taky ke vsem radiim, ale bez poplatku. Takze jsem diky tomu poslouchal tanecni party radio Sunshine live z nemecka na satelitu, na kterem jsem vyrostl, hrali tam proste podobne typy jako v klubu sracu, miziva cast hudba se zpozdenim dosla k nam :-D DHCP priradit staticky, to znamena ze si to vyzada rezervovane misto za routrem. Da se rict zjednodusene, ze je to jako kdyz si chces zarezervovat trvale misto na parkovisti. To same udelas tou statickou adresou, kde router je spravce parkoviste.

Herdemond

@xNogin: DHCP mam tedy na zařízení vypnout nebo přidělit v síti statickou IP adresu?Platí se poplatek za internetová rádia 4$ jinak si je nemůžeš přehrát (je to jako poplatek za službu) ze mas přístup ke všem rádii Světa

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙

Herdemond - souhlasim s kobolCZ , muze se prat s necim jinym o adresu a tak dochazi k neustalym vypadkum. Muze to byt pricina. Kazdopadne co se plati za radia u Marantz? jake 4$ rocne?? No jinak nove AV receivery samozrejme tyhle sitove veci maji uz v sobe. Jako treba moje Yamaha v-585 a vse fungovalo v pohode, jen si pamatuju prvotni nastaveni internetu pres wifi, ze byl teror, nez sem pochopil, co mam delat podle navodu :-D

Pepe - presne jak rikas, na to by stacila nejaka Sony, Aiwa, Technics Hifka a zvuk by byl super

kobolCZ

Pokud používáš DHCP tak první věc, kterou bych vyzkoušel je nastavit statickou IP adresu.

Herdemond

@xNogin: ahoj, přesně jak píšeš. Ten internet je do toho síťového přehrávače NA 6005, který se pak spojuje s média servery a internet radiii... za radia se u Marantz platí 4$ rocne

PEPE
PEPE #Joe_TheSlow

@Sonyfunboy: Máš pravdu to jsou absurdní ceny za ten výkon bez možnosti rozumného propojení. Myslel jsem spíš jestli nemáš něco staršího na co jsi Zapoměl a stačilo by to jen vytáhnout ze skříně.

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👍1

@Sonyfunboy: no, ja bych to napsal podobne, ale protize lidi dneska hledaji nekomplikovane reseni, ktere je komfortni na ulozeni, tak si resi soundbar s nalepkou Atmos, coz je samozrejme v drtive vetsine vtip ;) V tvem pripade souhlasim, ze miniveze mohou mit nizky vykon, ale nic nebrani tomu, pokud mas starsi kvalitni Hi-Fi vez s bednama, abys to propojil s ni. Pokud mas, posli mi co mas a ja ti zkusim pomoct.

Pokud mas starsi analogou sestavu 5.1, udelame totez, zkusim najit reseni. Proto jsem psal vyse vice alternativ ruzne drahych. Ale cesta bytelnejsich repro 2.1 k PC s vyssim vykonem pripojitelnych pres jack 3.5mm je stale taky moznost a pokud budou dobre, na stereo rozhodne pro me lepsi nez mnohem drazsi soundbar.

Podporuje tva tv bluetooth reproduktory? Muzes zapremyslet kdyztak nad necim takovym, ackoliv ja jako bezdrat beru jen Wifi, bluetooth max stereo, coz pro me a domaci kino postrada smysl ;)

edit: a posledni vec - do loznice, pokud tam nebudes delat vylozene nejake mejdany a herni party na real hlasitost, tak ti bohate bude stacit repro do 50W na kanal. Reknu narovinu, ze i kvalitni 20W reprak by tam stacil. Nepodlehej tlaku, ze se dneska pisou 600W vykony a vic. Hudebni vykon se s kanaly mezi sebou nescitaji. 5kanalova soustava o 60W bude mit hudebni vykon 60W a ne 300W jak se rado udava. A 60W na kvalitnich bednach v mistnosti 5x5m na max. neni mozne dlouhodobe vydrzet.

Sonyfunboy
👍1

@PEPE: a koukal si na vystupy mikrovezi jsou to 10 W, za 50 W chteji se zesilovacem 6000 + a pak nejake low cost dvoupasmove magnaty jako 802 za 4500 a receiver je sice cca 10, ale ty 4t jsou nebe a dudy... Jde o to ze to zaA) Nema smysl řešit a jit vystupem jack do TV cestou pc sestavB) Regal nebo idealne sloup a zesilovac neni v porovnani s hifi od výroby smysluplny, neni to jen zdrazeni aktualni nabidky posledni Sony CSS-3 byly horsi nez predchozi generace a neudelaji se jen zesilovace ale uz jen komplet AV sestavy k stereu za nesnyslnou cenu. Koneckoncu jsou i c te relaci dnes jen soundbary, coz mi přijde za to penize vtip. Osekava se, zdrazuje a zjednodusuje.. M

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👍1

@PEPE: souhlasim s tebou. Staci tam nejaka stereo věž s optikou vstupem nebo hdmi vstupem a reprobedny si klidne muzes pouzit i sve, pokud mas lepsi nez k tomu budou. Ale jestli se ti doma vali treba nejaka 5.1 sestava treba stare geniusy a nemas pro ne vyuziti, lze to pouzit, akorat s ciny objednas prevodnik, ktery jsem koupil tatovi z analogu na digital a budes doma mit v loznici do 500kc domaci kino :-D Tata je velmi spokojen ;) Pravdepodobne to pujde pouzit i na jine znacky nez genius, ale malem jsem na tu moznost zapomel.

A POZOR tato varianta samozrejme plati pro vsechny, kdo ma takove bedny doma, ale protoze to tam je pouze analogovy vstup, tak to zestarlo. Toto lze ale opravdu za par korun upgradovat.

PEPE
PEPE #Joe_TheSlow
👍1

@Sonyfunboy: těžko říct. V ložnici bych to já neřešil a když už, tak bych použil nějakou mikrověž.

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👍1

Souhlasim, elektronika celkove sla nahodu v koronakrizi. Pouze segment tv se zatim drzi v relativni nizke cenove relaci. Ja mam v loznici receiver 5.1 s reproduktory ale kupodivu postrada smysl, protoze v novem byte uz nemam TV :-D Ale kdyz jsem to zkusil prodat, tak to proste neslo. 6tisic zacina i stereo te Yamahy. Do loznice ale fakt staci stereo, pokud neni TV a domaci kino i tam. Alternativa je jeste investice do drazsi sestavy, kde lze pozit i zonove ozvuceni. Zalezi na moznostech mistnosti. Lze mit jeden receiver v obyvaku, rozvod domaciho kina na 5.1 ci jine konfiguraci jakonzona A + vedeni reproduktoru do vedlejsi mistnosti jako Zonu B. S tim samozrejme ale souvisi vest HDMI kabel do mistnosti v loznici, coz muze byt komplikace, pokud tam ma byt TV. Pokud tam TV nebude, coz je muj pripad, stacilo by privedeni vodicu k reprobednam jako Zona B. Zona B u nekterych sestav muze byt i bezdratova wifi, jako ma treba prave Yamaha, ale i ostatni znacky.

Co se tyka nejsnadnejsiho reseni, to nabizi zrovna zatim pouze Philips u svych TV. Technologie se jmenuje Play-Fi a tim se vlastne cely system AVR da vypustit. Neni to sice uplne levne, ale nakonec to vyjde podobne jako cely komplet AVR s reproduktory. Dle meho nazoru se k tomu oridaji i dalsi znacky, Philips to umi uz min 1rok i u stredni tridy. Princip je, ze jsou to wifi reproduktory, ktere nahrazuji domaci kino. Navic obsahuji i ambiHue svetla, coz dela dalsi efekt navic. Tento standart uz zacinaji podporovat i nove AVR, ale jde to pomalu.

link

a zde o vice vyrobcich ruznych znaceklink

Sonyfunboy

Tak jsem koukal po nějaké malé televize a repro k tomu mimo obývák do loznice.

Co jsem tak vysledoval tak za relativně málo peněz jdou pořídit jen pc reproduktory pres jack do TV. Pokud jsem koukal na obycejne zesilovace a sloupove nebo regalove repro, tak jsem nasel do 5000 Kč zesilovač čí repro jen od Auny.

K mému prekvapeni I nejlevnejsi stereo AV Receiver (zesilovac)od Sony STR-DH190 stoji dnes pres 6000 Kč, přitom dva roky zpatky se dal koupit za 4500 Kč. Ani u Yamahy to neni v nej nizsi rade stereo lepsi.

Nejaky tip jak to vyresit?

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙

Ahoj, pro upresneni tve situace, jestli chapu dobre. Mas Marantz stereo AV receiver a dve sloupove reprobedny a k tomu sitovy prehravac na ruzne streamovane sluzby od Marantz. Tv na tom mas propojenou pres optiku.

Mas problem s Wifi i kabelovym pripojenim, ktere je vedeno do stereo receiveru, ktere pada a je jedno zda je to pres wifi nebo kabel. Jen k tomu dotaz, proc tam potrebujes tahat net, kdyz na to mas sitovy prehravac? ten s pripojenim nema problem? Tuhle sestavu jsem nevidel, ale urcite na neco prijdeme ;)

Herdemond

Ahoj,Rad bych se vas zeptal: Aktuální sestava : Marantz NA 6005 + Marantz PM8005 přes optiku z TV a k tomu Wharfedale 11.5 + SUB SVS PC 2000

Přemýšlím čím nahradit Marantz NA 6005? Jak vyřešit potíže co mam s Marantz NA 6005 - časté odpojení od WiFi (připojení kabelem a také se sám od sebe odpojí) firmware mam dle zařízení aktuální...

Dekuji za vaše rady jak vylepšit H.

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙

Zdar. Aby se i tady rozvinula debata, je treba sem obcas neco prihodit. Rozhodl jsem se sem pridat informaci, o cem mnoho lidi asi zatim nema poneti, tzn. standart Play-Fi, ktery se jiz dostava do AV prijimacu, ale take do TV (zatim Philips).

Princip propojitelnosti reproduktoru je pres Wifi. Neresi se tedy kabely od av receiveru do reprobeden, ale je to reseno bezdratove. To lze skrz baterii v reproduktoru s bezdratovym prenosem do efektovych reproduktoru. Nevyhoda je, ze jste zavisli na baterii a je treba ji dobijet. Asi neni zadouci, ze se v polovine filmu vypne reproduktor kvuli vybite baterii. Aktivnimi reproduktory lze dosahnout resenim tohoto problemu (zdroj napajeni AC220V). Lze se tak vyhnout problemum s bateriovymi modely - jednak zivotnost a vydrz se casem snizuje a vymena bude draha, proto doporucuji se sitovym adapterem.

odkaz na technologii Play-Fi:link

odkaz na reseni Philips Play-Fi a jejich TV, ktere maji od roku 2019 tuto technologii vylepsene o technologii Ambilight i u reproduktorulink

Play-Fi je standart, tzn. vzajemna kompatibilita mezi znackami, vysoka kvalita prenosu pres Wifi a vytvoreni multiroom systemu.

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👎1

@Kakadouch: u Sony jsem skoncil, ano aktualizace maji problemove celkove. U Yamahy jsem ale potize nemel s podporou, treba kdyz jsem nedavno kupoval rx-485, nebyla podpora prehravani dolby atmos, ale jak slibili, dodali aktualizaci eARC a podporu pridali i u starsich modelu. Dokonce i ALLM treba. Co se tyka zvuku, Yamaha se v hudebni sfere drzi dlouho. Konektivita, moznost zon a bezdratovy wifi prenos vyvinuli jako jedni z prvnich, stejne jako neco podobneho udelal Sonos na vlastni bazi, tomu ale pokulhava kvalita, nakladnost porizeni i kompatibilita mnoha zvukovych prostorovych formatu, az posledni nejaka jejich soustava konecne pridala novejsi formaty. Rizeni pres aplikaci music cast maji uz nekde od roku 2013, coz mnoho lidi v te dobe melo jeste relativne hloupe mobily. O basech jsem se nijak nebavil, ale pokud se divame na tridu od 12-20tisic, tak si urcite vybavou vede v pomeru cena/vykon-funkce-kvalita rozhodne dobre. Marantz me treba nezaujal, kdyz uz tak Denon. Problemy s HDMI maji momentalne vsichni a ne jen AVR, ale i TV. Neshazoval bych to tak, ze ten vyrobce to ma spatne a ostatni ne. Problem je u vetsiny, ale to budou muset opravit a vsichni.

Kakadouch
Kakadouch #PS5-NSW
👍1

@xNogin: zalezi ci hladas vsetku tu technologiu alebo lepsi zvuk. U tychto znaciek mas na vyber ze bud nedostanes to co si chcel pretoze vieme ako to u SONY chodi s aktualizaciami, myslim ze aj Yamaha ma aktualne dost chyb s HDMI 2.1 alebo si to vyberies na zaklade kvality a presnosti zvuku, alebo tym ze Yamaha ma viac basov ale viac basov neznamena viac adidas. V praxi vacsinou vyhrava celkova kontrola nad zariadenim, konektivita a par slubov o buducich aktualizaciach ktore mozu aj nemusia nastat, nad kvalitnejsim zvukom ktory clovek ale nema s cim porovnat. Ale tiez by som sa tak rozhodol.

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👍1
👎1

link za me je to momentalni adept ke koupi, jen cekam, zda se tu objevi nizsi model, ale jinak sahnu po nem. Podporuje vsechny dulezite technologie hdmi 2.1 Podporuje vylepšená média a hraní her-ALLM, VRR, QFT, QMS

Tab Arc
Tab Arc #VR+Simracing

@Danilov: Pokial bude Marantz spĺňať tvoje požiadavky na konektivitu, prípadne dizajn (ak si na to potrpíš) tak nie je čo riešiť ....

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👍3
👎1

@Gibsn: stereo je dobre na hudbu jak bylo receno. Na filmy a nebo hrani bez sluchatek a uziti prostoroveho zvuku je AVR nenahraditelny. A teorie optiky vs HDMI - na hudbu budiz, ale nove formaty prostoroveho zvuku s tim nepustis, konci to u dvacet let stareho DTS a DD5.1 to jsou jeji limity.

Danilov - marantz je znama znacka. Ja mam ale praxi pouze se Sony a Yamahou, nemuzu tedy soudit, ale s Yamahou jsem byl opravdu nadmiru spokojen. Doporucuju zajit do nejake prodejny s posl.studiem :-)

PEPE
PEPE #Joe_TheSlow
👍2

Taky hrávám se sluchátkama(v noci), ale když zapnu domácí kino tak nepotřebuju minimapu.

Gibsn
👍2

@PEPE: mám na to vše, hry hraju na sluchátka

PEPE
PEPE #Joe_TheSlow
👍2

Jo stereo je dobré. Na hudbu.

Gibsn
👍3

Já doporučuju stereo + sub a kvalitní zesík s optikou. Nejsi pak limitovaný změnami HDMI a zvuk je realistickej

BenjaminL
BenjaminL #Fuck off
👍1

@Danilov: Marantz je Denon v jiné kastli

Danilov

Paráda, díky moc za tipy? Co říkáš ještě na receivery Marantz?

xNogin
xNogin #💙 PS5Pro 💙
👍1
👎1

@Danilov: U AVR bych taky zvazil moznosti, kde vsude chces hrat. Protoze dnesni vicekanalove AVR umeji rozdelit zony mistnosti. Urcite vin, ze tohle umi Yamaha - priklad Obyvak mas 5.1 a 2.1 mas natahnute treba do pokoje, kde chces poslouchat treba jen hudbu. V pripade yamahy za pouziti aktivnich repro bez kabelu (zdroj AC+wifi mezi repro a AVR) - to ti muze nabidnout treba 7.2receiver. Nebo naopak muzes mit v obyvaku vsech 7 kanalu, ale k dvema uz neprivedes klasicky signal na svorky, ale vyuzijes toho bezdratu (pouze AC privod) To je musiccast technologie, denon ma neco obdobneho a jine nevim. Ale Play-Fi je podpis spolecnosti pod jeden standart a tim bude vetsi kompatibilita mezi reproduktory a receivery.

Danilov
👍1

@xNogin: tak jsem si to představoval, díky moc