Hry 10/2010

special  16
Martin Šmíd a Petr Strecker, 2. 10. 2010 1:43
V září jsme se dočkali několika skvělých her, jako je třeba Halo Reach nebo Dead Rising 2. Rovněž vyšly na Playstation 3 pohybové ovladače Playstation Move. Teprve říjen to ale pořádně rozjede. Už podle našeho seznamu je jasné, že nás čeká měsíc velkých megahitů, jako je Medal of Honor, Fallout: New Vegas, Castlevania: Lords of Shadow, Enslaved: Odyssey to the West, Star Wars: The Force Unleashed 2 nebo Fable 3. To je ostatně jen malý výběr.

Hry na na DVD a Blu-ray Disku v obchodech

(Multi) Fallout: New Vegas (22. 10.) - S celým radioaktivním mrakem se tentokrát přesuneme směrem do temnější podoby Las Vegas, kde vás bude hazard trápit nejméně. Nehostinná atmosféra, hledání vašeho vraha, odpovědí a hutné atmosféry, která se vrací spolu s mnoha známostmi z předchozího dílu. Mezi vašimi přáteli, pokud se tak dá nazvat parta krvelačných persón, najdete i hvězdně dabované charaktery, jimž hlas poskytli takoví lidé jako Felicia Day, Danny Trejo nebo Wayne Newton. Pokud tak chorobně milujte, nebo nenávidíte Fallout 3, vězte, že na tom budete podobně i s New Vegas, které je ovšem daleko více zahleděné do neonů hazardu, sličných děvčat a supermutantů.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/?loc=search&super_id=Fallout%3A+New+Vegas+&search_keyword=Fallout%3A+New+Vegas+ .

(Multi) Vanquish (22. 10.) - Hra Vanquish zavede hráče do blízké budoucnosti, kde spolu soupeří Rusko a USA o naleziště energie. USA v těchto dobách staví vesmírné stanice, které mají získávat energii ze slunce. Tak se také stane, což se soupeřící straně ani trochu nelíbí. Rusko tak energii ze slunce zachytí a zničí pomocí tlakové vlny San Francisco, čímž je celé USA paralyzováno. Rusové se po dalších útocích chystají zasadit poslední úder. Rozhodnou se zaútočit na New York, kam posílají hordy inteligentních robotů, kteří mají jediný cíl. Zničit USA jednou pro vždy. Bude tak na hráči, aby tento drtivý útok odvrátil.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Vanquish+ .

(Multi) Medal of Honor (15. 10.) - Medal of Honor opouští poprvé za 11 let své existence bojiště 2. světové války a vstupuje do soudobého Afghánistánu, zmítaného válkou, viděného očima malé skupiny fiktivních postav. Hráči se rovněž seznámí se specialistou jednotky Tier 1, elitním příslušníkem poměrně neznámých speciálních sil americké armády, působících pod přímým velením National Command Authority (tvořené prezidentem a ministrem obrany USA) v misích, které nelze svěřit nikomu jinému. Kampaň Medal of Honor pro jednoho hráče vyvíjí losangeleské studio Electronic Arts (EALA), spolupracující se skutečnými specialisty Tier 1 z U.S. Special Operations Community, ve snaze vytvořit co nejautentičtější zážitek z moderního válečného konfliktu. Vedle módu pro jednoho hráče počítá EALA s módem pro více hráčů, jehož vývoj byl svěřen zkušenému týmu sesterského studia EA Digital Illusions. Obě studia jsou připravena obnovit letos na podzim tuto legendární sérii v duchu hodném titulu nové generace.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Medal+of+Honor+ .

(Multi) Castlevania: Lords of Shadow (8. 10.) - Děj nové Castlevanie se odehrává v období konce všech věků, kdy jsou vojska nebes ohrožována lordy temnot a jejich armádou. Mezi oběma tábory stojí válečník Gabriel, bojovník světla, který už mnoho let bojuje s ostatními rytíři o život nevinných lidí a záchranu světa. Tuto cestu si vybral po smrti své milované ženy, kterou zabila temná síla rozprostírající se po celém světě. Duše milované ženy díky tomu dodnes nemůže najít klid, a tak bloudí zemí mrtvých a není schopná najít svůj klid na věčný odpočinek, jež by si zasloužila. Na druhou stranu to má i kladný dopad na samotného Gabriela, kterého může vést proti temnotě a v zapeklitých situacích mu hodně pomáhat. Ani tak nemusíme říkat, že cílem je zničení všech tří lordů temnot, aby se na zem opět vrátil mír.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Castlevania .

(Multi) Enslaved: Odyssey to the West (8. 10.) - Není dneska toho ničení, zkázy a hubení lidstva všude kolem dost? Ano je a ještě bude, za čas i doopravdy. Enslaved: Odyssey to the West je titul pocházející z pece Ninja Theory, které velice dobře znají majitelé PS3 díky titulu Heavenly Sword. Hráč ovládá opici připomínajícího drsňáka jménem Monkey (jak ironické), jehož hlavním úkolem je ochránit dívčinu Trip. Zpočátku je opravdu vidět, kdo je otrok a pán, po čase se ovšem situace trošku mění, přičemž je v Monkeyho zájmu udržet Trip na živu. Ta totiž rozhoduje o jeho životě a smrti. Pokud vás tak zajímají akční adventury, Enslaved je rozhodně jeden z titulů, na který byste měli zaměřit svůj zrak.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Enslaved .

(PS3 exkluzivní) The Shoot: Move (8. 10.) - Nechte své jméno vstoupit na scénu mnohých akčních snímků a rozpoutejte totální destrukci. Ponořte se do nekončící střílečky. Miřte, palte a likvidujte jedinečné nepřátele s pomocí pohybového ovladače PlayStation Move. Udělejte dojem na režiséra i kritiky, získejte tak více rolí a nakonec se staňte největšími akčními hrdiny.Pokud i to vám bude málo vytvořte s kamarádem tým, anebo se pusťte do boje proti sobě a zjistěte, kdo je tím největším akčním hrdinou.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Xbox 360 exkluzivní) Fable III (29. 10.) - Z krásného venkova se stala tvrdá průmyslová zóna, kde v továrnách pracuje většina obyvatel dvacítky a aby toho nebylo málo, tak je to všude samý lotr, zloděj a vrah, takže vyjít večer na ulici se rovná naprostému šílenství. Do továren byli nahnáni téměř všichni obyvatelé Albionu, ať už se jedná o muže, ženy nebo děti. Právě v jedné továrně pracuje mladý klučina nebo mladá dívka, to už záleží jen na vás, který/á je potomkem dávných králů z Fable 2. Když už se tato nastalá situace přestane lidem líbit a začnou vznikat skupinky, které chtějí vytvořit revoluci a nastolit staré pořádky, do všeho se zapletete i vy, jakožto potomek dávných králů. Budete tak muset dokázat svůj urozený původ a pomoci lidem založit opět nějaké to fungující království, kde se nebude muset každý bát vyjít na ulici a z ovzduší zmizí ten obrovský dým kouře, který se hrne z všude postavených továren. K vašemu cíli vás pochopitelně budou podporovat prostí lidé a další skupiny.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Fable+ .

(Multi) Star Wars: The Force Unleashed 2 (29. 10.) - Kocovina? Flashback po divoké noci? Ne, jen čirá zmatenost ze své vlastní osobnosti. Jako Starkiller se vydáváte na intergalaktické putování, jehož cílem je zjištění vaší identity a vyřízení několika objednávek v podobě smrti. V patách máte ovšem Dartha Vadera, takže se moc nezastavujte, jelikož on je jeden z těch, kteří chtějí pro změnu vaší kůži. Hra tak kombinuje klasické hack´n´slash prvky a známé postavy Star Wars univerza, které se ukazují v nových situacích, jež nemusí být zrovna lichotivé.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Multi) The Sims 3 (29. 10.) - V The Sims 3 pro konzole a přenosná zařízení si budou hráči moci vytvořit simíky s jedinečnými povahovými vlastnostmi, plnit, či ignorovat jejich touhy a ovládat jejich životy uprostřed čtvrtí, kde se neustále něco děje. Kromě toho v nich najdou zbrusu nové funkce a vlastnosti, jejichž prostřednictvím budou moci ještě více zasahovat do běhu životů svých postaviček. Například budou moci odemknout a uplatnit na simíky takzvané „Síly karmy” a začít je jimi okamžitě ovládat. Mohou jim tak dopomoci k tomu, aby „měli štěstí”, obdařit je „okamžitou krásou” anebo na ně uvalit kletbu v podobě „fatálního selhání”. Je ale záhodno, aby tyto síly používali s rozmyslem – jejich rozhodnutí mohou mít všelijaké následky a karma může zapůsobit tak, jak by to třeba ani nečekali.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Multi) WRC (8. 10.) - Z oficiální licence WRC toho moc nezbylo. Respektive z těch herních pozůstatků, do kterých se pro změnu rozhodlo kopnout studio Milestone s aktuální licencí tohoto velice oblíbeného odvětví motorsportu. Od WRC 2010 se očekávalo mnoho, už jen z důvodu absence hry, která naposledy zazářila na PlayStation 2. Názory fanoušků se ovšem v mnoha ohledech rozchází, přičemž převažuje ta nespokojená část. Přesto máte jedinečnou šanci si oživit vzpomínky na šotolinové šílenství, které možná brzy opět skončí v zapomnění.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/1177/wrc-fia-world-rally-championship.html .

Další hry, které vyjdou během měsíce říjen

(PS3 exkluzivní) PlayStation Move Gun - 15.10
(PSP exkluzivní) Tom Clancys Ghost Recon Predator - 5.10
(Multi) My Sims SkyHeroes - 15.10
(Multi) Shaun White Skateboarding - 7.10
(Multi) Pro Evolution Soccer 2011 - 8.10
(Multi) Front Mission Evolved - 8.10
(DS exkluzivní) Final Fantasy: The 4 Heroes of Light - 8.10
(PS3 exkluzivní) Heavy Rain: Move Edition - 8.10
(Wii exkluzivní) Wii Party - 15.10
(PS3 a PSP exkluzivní) Buzz! The Ultimate Music Quiz - 15.10
(Multi) Arcania: Gothic IV - 15.10
(Xbox 360 exkluzivní) Deadly Premonition - 15.10
(Multi) EA Sports MMA - 22.10
(PS3 exkluzivní) The Fight: Lights Out - 22.10
(Multi) Two Worlds II - 29.10
(Multi) Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 - 15.10
(Multi) Legend of the Guardians: The Owls of Ga´Hoole - 15.10
(Multi) Borderlands: GOTY Edition - 15.10
(Multi) DJ Hero 2 - 22.10

Nejzajímavější hry na PS Store, Xbox Live a WiiWare

Sonic the Hedgehog 4
Wii (1,500 Wii bodů) – 15. 10. 2010
PlayStation 3 (15 dolarů/euro) – 14. 10. 2010
Xbox 360 (1200 Microsoft bodů) – 15. 10. 2010

Komentáře