Gioteck EX-01 Bluetooth HS

special  13
Martin Šmíd, 23. 8. 2008 16:38
Každý správný hráč online her by měl vlastnit nějaký ten headset. Jistě mi dáte za pravdu, že takový headset musí splňovat několik podmínek, aby vás při hraní nijak nerušil. Všechny tyto podmínky splňuje Gioteck EX-01 Bluetooth Headset, o kterém si teď něco povíme.

Firma Gioteck vyvinula právě pro hráče Playstation 3 exkluzivní kousek, který se bude líbit skutečně každému. Už při pohledu na Gioteck EX-01 Bluetooth Headset je jasné, že je zpracování na velmi vysoké úrovni (headset trochu připomíná vesmírnou loď) a na pohled se jedná o velmi pěkný doplněk. Převážnou část těla headsetu pokrývá lesklý plast, který je stejný jako u PS3. Když už na těle není onen lesklý plast, najdeme zde jiný a jemnější plast, který připomíná gumu. Designově tak nemám headsetu co vytknout.

Ovládací prvky jsou na těle headsetu pouze tři. Ty se nacházejí uprostřed, abyste je při hraní co nejlépe našli. Uprostřed je hlavní tlačítko, kterým headset zapínáte a vypínáte. Zbylá dvě tlačítka slouží k regulování hlasitosti. Nemusíte tak tyto tlačítka lovit nikde po straně, jak bývá u jiných headsetů zvykem. Na druhé straně naleznete sluchátko, které je vyřešeno velmi elegantně. Sluchátko je totiž potaženo černým pěnovým polštářkem, takže vás nebude nijak tlačit. Mikrofon se nachází na samotném konci headsetu. Tuto pacičku můžete naklánět, aby vám lépe přilnula k obličeji. Nemusíte se tak bát, že by vám po čase začala vadit.

Dostáváme se k asi nejdůležitější funkci a to je zvuk. Právě tato vlastnost patří k chloubě Gioteck EX-01 Bluetooth Headset. Během konverzace v PSN je zvuk čistý a slyšíte tak každé slovíčko. Rovněž i vy jste na druhém konci lépe slyšet (porovnání s Jabrou).

Největší otazník visel nad uchycením headsetu za ucho. To je vyřešeno velmi elegantně a headset stačí jen zavěsit. Poté můžete hýbat hlavou, jak se vám zlíbí, a headset stále sedí jako přikovaný. Než se mi dostal do rukou Gioteck EX-01 Bluetooth Headset, vlastnil jsem Jabru od Warhawku. Jistě mi ale dáte za pravdu, že po delším hraní z headsetu bolelo ucho. To se u Gioteck EX-01 Bluetooth Headset nikdy nestane. Ani po pěti hodinách hraní jsem si nemohl stěžovat na bolest a mnohdy jsem ani nevěděl, že mám headset stále nasazen. Celá tato kráska je poháněna vestavěnou baterií, kterou nabíjíte přes USB kabel. Její výdrž by měla být dostatečná pro každého. Odhaduji ji tak na 20 hodin.

Gioteck EX-01 Bluetooth Headset je nádherný kousek hardwaru, který se bude vyjímat vedle vaší PS3. Rovněž vás uchvátí svým čistým zvukem a kvalitou zpracování. Jeho koupí rozhodně neprohloupíte.

Komentáře