Sacred 2: Fallen Angel

preview  12
Lukáš Kunce, 26. 12. 2008 23:03
Psal se rok 2004, když vývojářské studio Ascaron dokončilo akční RPG Sacred a v USA bylo vydavatelstvím Encore vysláno na pulty obchodů s PC hrami. Hra sklidila veliký úspěch a na konci roku 2008 se na trhu objevuje PC verze druhého dílu. Tentokrát však titul nezůstane pouze exkluzivně pro PC, ale na 17. února 2009 je naplánována i konzolová verze, konkrétně pro Xbox 360 a Playstation 3.

Početná rasa Seraphimů poté, co je pomalu přestával zajímat svět, předala část své moci nad tajemnou silou T-Energy, která je zdrojem všeho života ve světě Ancaria, Vysokým Elfům. Ti se tak stali dominantní rasou v této říši. Příliš mnoho T-Energy však neudrželi, a ta se stává naprosto destruktivní silou. Silou, která mutuje živočichy, ničí města a dělá svět neobyvatelným. Na vás bude, zda si vyberete stranu Dobra nebo stranu Zla. Zda se budete snažit obnovit Ancariu nebo posílíte sílu chaosu.

Jedno z nejočekávanějších RPG poslední doby nám nabídne celkem osm hratelných hrdinských tříd, kterými budou Seraphim, Shadow Warrior, High Elf, Dryad, Temple Guardian a Inquisitor, z toho se pouze první jmenovaná objevila v prvním dílu a představuje především takové to dobro. Shadow Warrior bude ten druh bojovníka, který se nevzdá až do své smrti, High Elf bude vynikající kouzelník, Dryáda si najde zálibu v přírodě a voodoo, Temple Guardian bude rozený mechanik a konečně Inquisitor bude přesným opakem Seraphim, tedy představitelem největšího zla. Příjemnou novinkou bude také možnost získat pro každou hrdinskou třídu speciálního mounta, a to splněním zvláštního questu. Mounta budeme moci využít nejen jako urychlovací dopravní prostředek, ale také jako pomůcku při boji. Velikou výhodou je i dodatečný slot k uložení vašich předmětů, který vám váš mount přidá.

Sacred 2: Fallen Angel bude obsahovat neskutečně rozlehlý herní svět. Rozloha světa bude úctyhodných 22 čtverečních mil. Najdeme v něm mnoho různorodých dungeonů a jeskyní, které čekají, až je prozkoumáte. Samozřejmě nebudou chybět ani zcela odlišné lokace, ve kterých se budeme prohánět a plnit úkoly. Porozhlédneme se jak po písečných pouštích, tak v tropickém deštném lese, nebo se budeme moci probíjet obyčejnými travnatými pláněmi. Samozřejmě se bude v každé lokaci lišit živočišstvo, rostlinstvo a také počasí. Zpestřením bude také rozlišení chování NPC ve dne a v noci. Večer tedy mohou být NPC mrzutí, nekomunikativní, zatímco ve dne jsou plní života a rádi vám pomohou.

Ve hře bude možné si upravovat atributy své postavy k obrazu svému. Můžete si vybrat, zda bude postava jezdit na svém mountovi, a pokud ano, tak na kterém. Bude možné nalézt nespočet různých brnění a zbraní, které si budeme moci také přizpůsobit za pomoci kouzelných předmětů, které budou padat z mrtvých kreatur. Předměty zakoupené u obchodníků nebudou stejné pro každou třídu, ale každá bude mít svou vlastní zbroj. Jak je ve většině klasických RPG zvykem, postava bude modifikována přidáváním bodů ke statistikám, kam budou patřit nejen obyčejné atributy jako síla a obratnost, ale i speciální dovednosti, které budou umožňovat například nošení dalšího typu zbroje.

Svět Ancaria bude obsahovat mnoho variant questů, z toho kampaňových bude kolem stovky a několik dalších stovek budou vedlejší (nepovinné questy), za které si jistě vysloužíte nějakou velmi užitečnou odměnu. Hře nebude chybět ani multiplayer, který bude velice vhodný hlavně při kooperativní hře. Po Xbox Live a PSN budete moci hrát až ve čtyřech lidech nebo na jedné konzoli ve dvou. Mělo by být zároveň možné pokračovat v singleplayeru tam, kde jste s přáteli skončili.

Sacred 2: Fallen Angel vypadá jako velmi rozsáhlé a chytlavé RPG, které má šanci ukázat svůj potenciál především na konzolích, kde moc podobných nenajdeme. Zda se hra dočká většího úspěchu než na PC (hodnocení od IGN: 7.5), nebo bude horší, se dozvíme v novém roce, konkrétně 17. února.

Sacred 2: Fallen Angel

ps3x360
cdv Software Entertainment USA, Ascaron Entertainment GmbH
Datum vydání hry:
11. 5. 2009
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY

Komentáře