Závodní hra Forza Motorsport dostává první recenze

novinka  6
Martin Šmíd, 4. 10. 2023 10:10
Příští týden vychází závodní hra Forza Motorsport pro PC a konzole Xbox Series X/S, kterou si už ale zítra budou moci zahrát hráči s Prémiovou edicí. I proto začaly vycházet první recenze, v nichž se většinou chválí výborně navržené tratě se spoustou detailů, výborný jízdní model s přepracovanou fyzikou, parádní audiovizuální zpracování nebo dynamický systém denní doby a počasí. Za co si ale body nová Forza Motorsport neodnáší, je méně rozmanitá a do jisté míry se opakující Kampaň, některé technické nedostatky nebo menší počet tratí. Na některá hodnocení se můžete podívat níže v novince.

 „Forza Motorsport je vynikajícím doplňkem zběsilé off-roadové série s otevřeným světem Forza Horizon a představuje novou generaci závodů, na kterou jsem tak dlouho čekal.“ – 9.5/10 (God is a Geek)

„Vlajková závodní série studia Turn 10 nebyla nikdy lepší. S výjimečnou hratelností, nádhernou grafikou, atraktivním režimem kariéry a množstvím možností je Forza Motorsport prostě neuvěřitelná.“ – 9/10 (Gamingbolt)

„Forza Motorsport je velmi dobrá závodní hra se solidní grafikou, špičkovým výkonem (až na několik nekonečných načítacích obrazovek), skvělým menu, které je intuitivní a rychlé, a slušným fyzikálním enginem.“ – 8/10 (Gamereactor UK)

„Co se týče vzhledu a atmosféry závodů, je nová Forza dosud nejlepší v sérii. Nedostatek režimů ovšem znamená, že při uvedení na trh působí trochu jako jednohubka.“ – 8/10 (VGC)

„Forza Motorsport (2023) není jen novým začátkem legendární závodní série, ale také jejím vrcholem. Studio Turn 10 odvedlo neuvěřitelnou práci a přineslo jeden z nejlepších závodních zážitků, ale ne všechno se podařilo od základu pořádně předělat.“ – 8/10 (Windows Central)

Forza Motorsport sice nemá nejpropracovanější režim kariéry v rámci závodních her, ale téměř všechny aspekty tohoto balíčku jsou provedeny výjimečně dobře.“ – 8.8/10 (Game Informer)

„Herní engine je zde znatelně lepší než v případě sedmého dílu. Co se ale rozsahu, prezentace a celkového vzrušení ze závodění týká, je starší díl jasně lepší. Časem přibude další obsah, včetně nových tratí a sérií závodů, takže se hra určitě zlepší, ale v tuto chvíli je režim kariéry dost jednotvárný, až je těžké novou Forzu doporučit.“ – 7/10 (GamesRadar+)

Zdroj: TZ

Forza Motorsport (2023)

xsx
Microsoft Game Studios, Turn 10
Datum vydání hry:
10. 10. 2023
Žánr:
Závodní
KARTA HRY
8/10

Komentáře