XKO TV na konzolista.cz

novinka  68
Martin Šmíd, 20. 10. 2012 17:30
Konzoli Xbox 360 má podle posledních údajů Microsoftu přes 70 milionů hráčů. Velkou popularitu si v posledních letech získala i u nás v České republice, případně na Slovensku. Jestli patříte do řady fanoušků, jistě vás bude zajímat, že nějaký ten čas vzniká pořad XKO TV, který se věnuje právě konzoli Xbox 360 a veškerému dění kolem ní. Konzolista.cz nyní navázal s pořadem XKO TV redaktorskou spolupráci, navíc ho bude možné v budoucnu sledovat i u nás, abyste se dozvěděli spoustu dalších novinek ze světa Xboxu 360, na které se u nás třeba nedostane. Režiséra Filipa Vančury jsme se zeptali na několik otázek ohledně pořadu. Sedmou část najdete níže, budeme pochopitelně rádi za všechny vaše názory, jak třeba pořad zlepšit.

Představ nám XKO TV, kde se vzal nápad pořad vytvořit?
Za vznikem ,,xka'' stojí dva hlavní důvody. Jednak jsem po delší odmlce opět zatoužil po tvorbě něčeho podobného, ale hlavně se naskytla možnost tvořit pořad s podporou českého Microsoftu, samozřejmě za předpokladu, že se bude věnovat konzoli Xbox 360. Což vzhledem k tomu, že jsem jejím hrdým majitelem, nebylo žádnou překážkou. Chtěl bych ovšem podotknout, že XKO TV netvoříme s tím, že bychom ignorovali ostatní platformy, pouze nabízíme detailnější servis pro hráče jedné z nich.

Co vše obnáší vytvoření jednoho dílu pořadu XKO TV?
XKO vzniká v poměrně malém počtu lidí, rozhodně nejde o nějaký megalomanský projekt. Nejtěžší je tedy vše sesynchronizovat tak, aby to šlo zvládat ve volném čase, jelikož každý z redakce má své osobní zaměstnání. Asi tu nebudu čtenáře zatěžovat technickými podrobnostmi, dodám ale, že do tvorby pořadu se může zapojit každý, ať už formo plánovaných rozhovorů s hráči, nebo třeba zapojením se do soutěže o to, čí avatar se stane tváří daného vydání pořadu. Snažíme se být komunitní, stačí sledovat náš Facebook profil.

XKO TV má nyní sedm dílů, můžeš prozradit, co hráče čeká v osmé části, která už brzy vyjde?
V osmém díle se mohou diváci těšit na reportáž z nedávno proběhlé výstavy For Games, v níž mimojiné nakousneme téma ženy a hry, následovat budou recenze Borderlands 2 a Resident Evil 6, které ses ujal ty, a závěr pořadu bude patřit tradičnímu TOP 5 z Trhu Xbox Livea kronice rekapitulující historii značky Xbox. No a snad se dostane i na nějakou tu soutěž. Myslím, že je to docela našlápnuté.

Starší díly pořadu XKO TV můžete sledovat na oficiální stránce - http://xkotv.cz/ .

Zdroj: xkotv.cz

XKO

x360
,
KARTA HRY

Komentáře