Vycházejí první recenze na reboot hry Alone in the Dark, příliš v nich neboduje

novinka  26
Martin Šmíd, 19. 3. 2024 15:23
Když byl oznámen reboot série Alone in the Dark, fanoušci této legendární série měli obrovskou radost. První ukázky navíc nevypadaly špatně, a navíc na vývojářích bylo cítit, že jsou fanoušci zdrojového materiálu. Po několika odkladech Alone in the Dark vychází už zítra, a proto nyní padlo embargo na recenze. V nich ale moc nezáří. Kritika se snáší na špatnou optimalizaci, hrozné souboje s protivníky, množství chyb i třeba opakující se hádanky nebo nepříliš strašidelnou atmosféru. Chválí se ale třeba příběh či místo, kde se hra odehrává. Na některá hodnocení se můžete podívat níže v novince.

Alone in the Dark je věrný originálu s několika chytrými hádankami i působivou atmosférou, ale i frustrujícími souboji.“ – 7/10 (God is a Geek)

„Alone in the Dark je nejlepším dílem série za posledních dvacet let, ačkoli v této kategorii neměl příliš velkou konkurenci. Špatné souboje, technické problémy a frustrace občas vrhají na hru stín, přesto je zde stále něco lákavého.“ – 7/10 (Wccftech)

„V jádru rebootu Alone in the Dark od Pieces Interactive je příliš mnoho chyb na to, abychom ho mohli doporučit, ale každý, kdo má rád klasické survival horory, by v něm měl - alespoň po několika opravách - najít relativně solidní zážitek. Akční pasáže jsou příšerné a je tu jen málo věcí, které dokážou vyděsit, ale hratelnost při řešení hádanek je dobrá.“ – 6/10 (Pushsquare)

„Alone in the Dark se nedokáže vymanit ze stínu jiných současných titánů survival hororů, které pomohl zplodit.“ – 6/10 (IGN)

„Nic si nepřeji víc, než aby se mi Alone in the Dark líbilo, ve skutečnosti to byla jedna z mých nejočekávanějších her března, ale čím více času jsem s touto hrou strávil, tím těžší to bylo. Jistě, aktualizace a opravy vyřeší problémy s výkonem a snad i doladí a vylepší souboje a ekonomiku munice, ale jsou tu podstatnější základní prvky, které budou potřebovat větší přepracování.“ – 5/10 (Gamereactor UK)

„Dobré nápady se zajímavým příběhem se utápí v průměrných soubojích a špatné optimalizaci." 4/10 (Eurogamer)

„Hra Alone in the Dark promarňuje potenciál a solidní zdrojový materiál díky špatnému designu, příšerným soubojům a průměrné prezentaci.“ – 4/10 (Tech Radar)

„Solidní atmosféru kazí otravné a opakující se hádanky, špatné souboje a časté problémy. Někde uvnitř se skrývá dobrá hra, ale musíte se smířit s velkou frustrací, abyste ji našli.“ – 4/10 (VGC)

Na Metacritic má v současnosti hra Alone in the Dark pouze 59%

Zdroj: TZ

Alone in the Dark (2024)

ps5xsx
THQ Nordic, Pieces Interactive
Datum vydání hry:
20. 3. 2024
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře