Sony odstranila Cyberpunk 2077 z PlayStation Store, všem hráčům nabídne vrácení peněz

novinka  236
Martin Šmíd, 18. 12. 2020 2:23
Týden po vydání akční RPG hry Cyberpunk 2077 studia CD Projekt RED má kauza kolem katastrofálního stavu hry nečekanou dohru. Společnost Sony Interactive Entertainment před malou chvilkou na své oficiální stránce oznámila, že stahuje hru Cyberpunk 2077 z obchodu PlayStation Store a až do odvolání ji nebude nabízet, navíc všem hráčům nabídne vrácení peněz. „Usilujeme, aby byl každý zákazník maximálně spokojen, proto začneme nabízet všem hráčům plnou náhradu, kteří si hru Cyberpunk 2077 zakoupili prostřednictvím PlayStation Store. SIE také odstraňuje hru do odvolání z PlayStation Store. Vezměte prosím na vědomí, že dokončení vrácení peněz se může lišit v závislosti na vaší platební metodě i bance,“ stojí v oznámení společnosti Sony. O vrácení peněz můžete požádat na podpoře PlayStationu - https://www.playstation.com/en-us/cyberpunk-2077-refunds/ . Kdy se hra Cyberpunk 2077 znovu vrátí do prodeje, není zatím jasné. Pravděpodobně to bude až ve chvíli, kdy vývojáři vydají opravnou aktualizaci, která značně zlepší chod hry. Doufejme, že tahle kauza bude do budoucna velké ponaučení i pro ostatní vývojáře.

UPDATE: Studio CD Projekt RED vydalo na twitteru krátké prohlášení, v němž informuje o stažení hry z PlayStation Store. Zároveň slibuje, že hru bude v následujících týdnech podporovat a postupně vylepšovat, no a bude se i snažit, aby se v brzké době objevila znovu na PlayStation Store. Do té doby bude dostupná pouze v klasických obchodech. 

UPDATE 2: CD Projekt RED oznámil, že v současnosti neprobíhají jednání s Microsoftem o odstranění hry Cyberpunk 2077 z obchodů konzolí Xbox. 

Zdroj: Tisková zpráva

Cyberpunk 2077

ps4xoneps5xsx
Comgad, CD Projekt Red
Datum vydání hry:
19. 11. 2020
Žánr:
RPG
KARTA HRY
7/10

Komentáře