Sony o spolupráci se studiem Bungie, pomáhá s hodnocením připravovaných live service her

novinka  1
Martin Šmíd, 24. 5. 2023 16:16
Před více než rokem společnost Sony získala studio Bungie za 3,6 miliardy dolarů, které se proslavilo sériemi Halo a Destiny. Jim Ryan se nyní během finanční prezentace Sony rozpovídal o vzájemné spolupráci. „Se studiem Bungie spolupracuje úzce už více než rok a poznatky získané oběma směry jsou velmi významné. Spolupráce překonala má očekávání a stejně tak si myslím, že i v Bungie jsou nadšení z toho, co si mohou od nás vzít, pokud jde o marketing nebo schopnost posilovat své značky. Přinesli jsme toho Bungie poměrně hodně, stejně jako oni určitě přinesli hodně nám. Historicky byli hodně silní hlavně v USA, přičemž jejich značky nebyly moc oblíbené na klíčových trzích v Evropě a Asii. SIE je v Evropě a Asii hodně silná a zkušená, a my právě začínáme proces o zavádění povědomí o hrách Bungie v těchto regionech," říká Ryan.

O spolupráci s Bungie se rozpovídal i Hermen Hulst, současný šéf PlayStation Studios. „Poznatky Bungie jsou v mnoha oblastech velmi podstatné. Samozřejmě, že když vyvíjíte live service hry, potřebujete schopnosti, které nemáte, když pracujete pouze na hrách pro jednoho hráče, které jsou založeny na silném příběhu. A s těmito schopnosti, které jsme vytvořili v rámci PlayStation Studios, nám Bungie pomohlo,“ řekl Hermen Hulst. „Se studiem Bungie také spolupracujeme na poměrně přísném procesu hodnocení portfolia, které uplatňujeme na všech 12 připravovaných live service her, které máme ve vývoji. To je jen jeden z poznatků, který jsme díky spolupráci s Bungie získali.

Že studio Bungie hodnotí pro Sony připravované live service hry, je určitě zajímavé zjištění. Má tak zřejmě docela velký vliv na rozhodování, jaká hra nakonec dostane zelenou a vyjde. Nedávno jsme se dozvěděli, že Sony měla zrušit připravovanou live service hru studia Deviation Games. K oficiálnímu potvrzení ještě nedošlo, ale dá se předpokládat, že k tomu v dohledné době dojde. Pokud se tak skutečně stane, zřejmě si v Sony a Bungie vyhodnotili, že tato hra by neměla moc velkou šanci na úspěch. 


Zdroj: VGC

Destiny 2: Lightfall

xsxps5ps4xone
Sony Interactive Entertainment, Bungie
Datum vydání hry:
28. 2. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
7/10

Komentáře