Remake Silent Hill 2 bude po stránce příběhu věrný originálu, modernizovaná bude hratelnost i grafika

novinka  16
Martin Šmíd, 4. 1. 2023 13:00
Studio Bloober Team v současnosti pracuje na remaku hry Silent Hill 2, který by měl vyjít letos pro PC a konzoli PlayStation 5. Nyní se o hře rozpovídala pro magazín DreadXP Anna Jasińska ze studia Bloober Team, která se stará o marketing. V rozhovoru zmínila, jak se k práci na remaku velké hororové společnosti Konami klasiky dostali a zároveň, co můžeme od něj očekávat.

 „Myšlenka pracovat na tomto projektu nás pronásledovala řadu let. V roce 2019 jsme dostali od Konami pozvání na Tokyo Games Show. Měli jsme obrovskou radost, když nás Konami požádalo, jestli bychom nepřipravili koncept remaku hry Silent Hill 2. Samozřejmě jsme nebyli jediným studiem. O spolupráci se ucházelo i mnoho dalších studií, ale nakonec to byl náš koncept, který přirostl Konami k srdci. Uznali naše odhodlání a vášeň pro horory, a to samo o sobě bylo pro nás obrovským vyznamenáním," vzpomíná Anna Jasińska na to, jak se k práci na remake hry Silent Hill dostali.

I když jsme se s oznámením remaku Silent Hill 2 dočkali i prvního traileru, moc informací o něm nemáme. Vývojáři ale ujišťují, že remake bude po stránce příběhu a atmosféry věrný originálu. Co ale dozná velkých změn je vizuální zpracování a hratelnost, která byla modernizována, aby dokázala zaujmout i současné hráče.

„Při modernizování hry Silent Hill 2 se soustředíme na navrácení niterné atmosféry. Dlouholetí fanoušci by se neměli bát, že nám při oživování hry unikla jeho pointa. Věrně se snažíme držet příběhu a zároveň od základu předěláváme hratelnost a aktualizujeme vizuální zpracování. To jsou důvody, proč nám Konami remake svěřilo. Velkou viditelnou změnou je kamera přes rameno, což změnilo perspektivu několika ikonických scén, ale také znamenalo přepracování soubojového systému. Jak vidíte, nezahazujeme původní koncept této klasiky, jen máme několik nápadů, jak lekačky více přiblížit současnému publiku. Jak už bylo zmíněno, ke všem změnám přistupujeme zodpovědně. Zůstáváme věrni originálu. Přesto aplikujeme úpravy na určité oblasti, v nichž je nutné některé zastaralé věci modernizovat.“

Zdroj: DreadXP

Silent Hill 2 (remake)

ps5
Konami, Bloober Team
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře