Remake hry Silent Hill 2 se zřejmě blíží, dostává ratingová hodnocení

novinka  23
Martin Šmíd, 1. 4. 2024 15:53
Začátkem roku jsme se dočkali nového traileru na remake hry Silent Hill 2, na němž pracuje polské studio Bloober Team. Konami zatím nestanovilo datum vydání, ale tak nějak se počítá, že se hry dočkáme letos. Že by tomu tak mohlo být, ukazují i hodnocení hry od ratingových organizací. Třeba americká ESRB hře dala hodnocení 17+ za krev, sprostou mluvu a sexuální materiál. Popisek naleznete níže v novince.

 „Jedná se o hororovou adventuru, v níž hráči přebírají roli muže, který se vrací do tajemného města, zatímco ho trápí jeho minulost. Z pohledu třetí osoby hráči prozkoumávají městečko Silent Hill, komunikují s postavami a bojují s lidmi a bytostmi (Pyramid Head, figuríny, monstra). K zabíjení nepřátel hráči používají pistole, brokovnice, pušky a nože. Souboje jsou zvýrazněny realistickou střelbou, výkřiky bolesti a efekty stříkající krve. Některá prostředí zobrazují velké krvavé skvrny nebo střeva/výkaly na stěnách, podlahách a okolních tělech. Filmečky zobrazují násilí nebo krev a krveprolití: postavy probodnuté na kůlu; postava udušená polštářem; nepřátelé se sešitými částmi těla. Hra obsahuje některé sexuální materiály: postavy tančící u tyče v prostředí striptýzového klubu; plakáty žen ve spodním oblečení (např. podprsenka a tanga, hluboký výstřih); dialogy odkazující na sexualitu nebo sexuální zneužívání,“ stojí v popisku.

Hra Silent Hill 2 je ve vývoji pro PC a konzoli PlayStation 5. Snad nás Konami nebude dlouho napínat a oznámí, kdy se jí přesně dočkáme. Zatím se předběžně počítá s podzimem- 

Zdroj: TZ

Silent Hill 2 (remake)

ps5
Konami, Bloober Team
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře