Pro Ascendant Studios bylo těžké letos uspět s hrou Immortals of Aveum, ta se zřejmě brzy objeví v PlayStation Plus a Xbox Game Pass

novinka  3
Martin Šmíd, 20. 11. 2023 11:45
Vývojáři z Ascendant Studios si docela dost slibovali od své akční hry Immortals of Aveum na Unreal Enginu 5, ale nakonec propadla a nenaplnila vysoká očekávání. To následně vedlo i k velkému propouštění v rámci Ascendant Studios. Nyní se k neúspěchu hry vrátil v rozhovoru pro Windows Central generální ředitel Ascendant Studios Bret Robbins. Podle něj se na neúspěchu hry podepsal i letošní značně přeplněný rok, takže uspět se zcela novou značkou bylo ještě daleko těžší. „Nebyli jsme v pozici, kdy bychom mohli uvedení hry odloži. Okno vydání si stanovujete poměrně dlouho dopředu, protože utrácíte spoustu dolarů za marketing a máte i různí závazky. Takový rok jako letos jsme nezažili. Vždy je těžké prorazit s novou značkou, zvláště od nového studia, o němž lidé ještě neslyšeli. Snaha vytvořit povedomí o hře byla těžké. Pro novou značku to bylo letos desetkrát těžší než v minulosti," řekl Bret Robbins a následně se vyjádřil ještě k propouštění.

 „Propouštění bylo opravdu těžké, ale muselo k němu dojít. Náš byznys stojí na prodeji her a my jsme bohužel moc kopií neprodali. A to mě donutilo učinit toto rozhodnutí, které bylo opravdu těžké. Jsou to lidé, se kterými jsem úzce spolupracoval, lidé, kteří do hry vložili své srdce i duši. Nikdy, nikdy nechcete, abyste museli tohle udělat," dodal. A co bude s hrou Immortals of Aveum do budoucna? V předchozích dnech vývojáři dokončili nový update, přičemž by byli rádi, pokud by mohla oslovit nové hráče skrze služby Xbox Game Pass a PlayStation Plus. „Díky těmto službám můžete oslovit více hráčů. Jednáme se Sony i Microsoftem o tom, aby se hra dostala do obou služeb. Zatím nemáme žádné datum, ale jsem si jistý, že se hra v nich objeví," doplnil.


Zdroj: Windows Central

Immortals of Aveum

xsxps5
EA Games, Ascendant Studios
Datum vydání hry:
22. 8. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
7/10

Komentáře