Sony o exkluzivitě Final Fantasy VII pro PlayStation, vývojáři nastínili největší výzvu pro třetí hru - UPDATE

novinka  14
Martin Šmíd, 6. 3. 2024 18:46
Když vycházela první část remaku hry Final Fantasy VII, počítalo se s tím, že bude mít jen časovou exkluzivitu pro konzoli PlayStation 4. Měsíce ubíhaly a nakonec se dostala na PC, ale nikoliv na konkurenční konzoli Xbox One. Před několika dny vyšla druhá část s podtitulem Rebirth, no a při této příležitosti poskytl magazínu The Washington Post Christian Svensson, jenž má v Sony na starost vývojáře druhých a třetích stran. V rozhovoru řekl, že zajištění exkluzivity Final Fantasy VII Remake a Rebirth pro konzole PlayStation ukazuje, jak důležitá byla původní hra pro PlayStation. „V této generaci konzolí měla společnost Sony Computer Entertainment jen málo svých vlastních značek, a abychom mohli mít místo ve velmi konkurenčním videoherním průmyslu, snažili jsme se získat srdce a mysl klíčových vývojářů třetích stran, jako je Square,“ řekl Svensson s tím, že tato partnerství s třetími stranami jsou dodnes zakořeněna v DNA PlayStationu, a přímo souvisí s tím, jak spolupracovali se Square Enixem na Final Fantasy VII Rebirth.

Christian Svensson zmínil, že konzolovou exkluzivitu si na začátku nepřála jen Sony, ale také Square Enix. „Final Fantasy byla vždy jednou z hlavních značek na konzolích PlayStationu. Společnost Square Enix je jednou z nejlepších v oboru, která dokáže překonat očekávání svých fanoušků a ukázat, co vše je možné udělat s hardwarem PlayStationu," říká Svensson. Ve stejném rozhovoru producent trilogie Final Fantasy VII Remake Yoshinori Kitase dodal, že díky exkluzivitě se mohli soustředit na samotnou hru a ne portování pro více platforem, což jim usnadnilo práci a mohli navíc udělat velký bohatý svět. Ke slovu se dostal i Naoki Hamaguchi, herní ředitel Final Fantasy VII Rebirth. Ten uvedl, že už v současnosti vzniká designový dokument ke třetí hře, který obsahuje některé klíčové prvky. Velká část na hře je už hotová, ale klíčovou výzvou bude pro vývojáře to, aby přebudovali svět tak, aby se do něj vešla vzducholoď Highwind. 

UPDATE: Původně bylo v článku špatně uvedeno, že se exkluzivita týká celé trilogie. Vycházeli jsme z informací magazínu Gematsu, protože článek ve The Washington Post je jen pro předplatitele. Christian Svensson mluvil jen o spolupráci v rámci prvních dvou dílů. Dá se ovšem předpokládat, že určitá exkluzivita se bude týkat i třetí části. Na oznámení a potvrzení si ale musíme počkat.

Zdroj: Gematsu

Final Fantasy VII Rebirth

ps5
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
29. 2. 2024
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře