Remake hry Dead Space vyjde začátkem příštího roku, záznam streamu o ozvučení - UPDATE

novinka  23
Martin Šmíd, 11. 3. 2022 18:32
V minulém roce udělala EA všem fanouškům hororových her radost oznámením remaku Dead Space, který míří na PC a současné konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Před několika měsíci se vývojáři podělili v rámci streamu o první záběry z hraní. Dnes přichystali druhý stream, v němž se zaměřili na ozvučení hry, no a na závěr bylo oznámeno, že remake vyjde začátkem příštího roku. Trochu se tedy opozdí, původně se totiž počítalo s vydáním na konec letošního roku. Níže v novince se můžete podívat na záznam dnešního streamu.

První část streamu se zaměřovala na ukázku, jak vůbec ozvučení ve hře funguje. Zatímco v původní verzi bylo ozvučení spíše jednodušší, což bylo dáno i dobovým hardwarem, v remaku si s ním mohli vývojáři více pohrát, takže na zvuk a vůbec to, co hráč uslyší, má velký vliv, kde se zrovna hlavní hrdina nachází. V originální verzi třeba zvuk procházel skrze zdi, ale v remaku to bude pouze skrze různá okna či průchody, díky čemuž by mělo být patrnější, z jaké strany se blíží případné nebezpečí a kde se co nachází.

Dále se vývojáři ze studia EA Motive zaměřili na ukázku ozvučení ikonické zbraně Plasma Cutter, jejíž ozvučení bylo také značně vylepšeno.

Dále vývojáři představili systému A.L.I.V.E., který obstarává Isaacovo dýchání i tlukot srdce. Podle intenzity dýchání bude nově možné zjistit, jak moc je hlavní hrdina zraněn. Podle únavy či zranění bude hlavní hrdina i mluvit. Vývojáři všechny dialogy nahráli ve třech verzích (normální stav, zraněný nebo unavený).

Poslední video ukazuje celistvou ukázku, jak vypadá ozvučení přímo během hraní. Jak ale vývojáři zmiňují, nejde o finální záběry, hra je stále ve vývoji a bude se ještě měnit, ať jde o hratelnost, vizuální zpracování a tak dále.


Zdroj: Tisková zpráva

Dead Space (Remake)

xsxps5
EA, EA Motive
Datum vydání hry:
27. 1. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře