Nový trailer láká na headset PlayStation VR2 + oficiální podrobnosti

novinka  36
Martin Šmíd, 21. 9. 2022 15:14
Společnost Sony se pomalu připravuje na vydání headsetu PlayStation VR2 pro konzoli PlayStation 5, který by měl být dostupný od začátku příštího roku. Přesné datum bude teprve stanoveno. Dnes tu máme na headset nový trailer, představující jeho vlastnosti, od 4K rozlišení po nové Sense gamepady s adaptivními spouštěmi a haptickou odezvou. Na trailer se můžete podívat níže v novince. Navíc Sony na oficiální stránce shrnula veškeré doposud dostupné informace o headsetu.

Informace z oficiální stránky PlayStationu:

Prozkoumej nové reality se soupravou PlayStation VR2 - Díky technologii PlayStation VR2 Sense ožívají nové, emocemi napěchované vzrušující světy, které tě pohltí svým neuvěřitelně ostrým vizuálním zpracováním.

Displej 4K HDR - Poznej strhující prostředí virtuální reality v jasném rozlišení 4K s vysokým dynamickým rozsahem a rychlostí vykreslování až 120 snímků za sekundu1 – dva displeje OLED s rozlišením 2000 x 2040 ti poskytnou víc než čtyřnásobné rozlišení oproti původní soupravě PlayStation VR.

Vyšší komfort - Vychutnej si pohodlné herní seance díky zornému poli 110° a lehkým, dobře vyváženým Fresnelovým čočkám. Seřizovací kolečko ti umožní nastavit čočky přesně podle polohy tvého oka a zajistit tak optimálně ztvárněný obraz. Souprava je rovněž vybavena větracím otvorem, který zajišťuje proudění vzduchu kolem čoček, čímž snižuje jejich zamlžování a zvyšuje pohodlí hráčů.

Sledování očí - Souprava PS VR2 rozpoznává pohyb tvých očí, a ty tak můžeš se hrou interagovat novými a realistickými způsoby1, které vyvolají zvýšené emoční reakce a zajistí pokročilejší ztvárnění výrazu při setkání s ostatními hráči online. Kamery pro sledování očí sledují linii tvého pohledu při míření nebo rozhlížení, zatímco pokročilé techniky optimalizovaného vykreslování zlepšují vizuální zážitek tím, že upravují rozlišení tak, aby přesně určily a zvýraznily to, na co se zaměřuješ.

Oboustranné sledování - PlayStation VR2 sleduje tvé chování i tvé ovladače prostřednictvím čtyř kamer zabudovaných v soupravě. Tvé pohyby a směr pohledu se tak projevují přímo ve hře, aniž by bylo nutné použít externí kameru.

Odezva soupravy - V klíčových okamžicích hraní pocítíš jemné vibrace soupravy1. Vibrace produkované jediným zabudovaným motorem přidávají ke smyslovému pohlcení hrou inteligentní vjemový prvek. Rozeznáš zvýšený puls své postavy ve vypjatých situacích, příval objektů prolétajících ti těsně kolem hlavy nebo tah vozidla, kterým se řítíš vpřed.

Technologie Tempest 3D AudioTech - Díky audio systému, který se dynamicky přizpůsobí tvé poloze a pohybům hlavy1, se octneš přímo uprostřed neskutečně realistického zvukového prostředí1. Vnímej přítomnost další postavy, když ti šeptá do ucha, lokalizuj přátele i nepřátele podle střelby nebo kroků a zažij plíživý strach z hrozby, která se blíží z jakéhokoli směru.

Připojení jedním kabelem - Díky jednoduchému připojení jediným kabelem k přednímu portu USB konzole PlayStation 5 můžeš skočit přímo do nových virtuálních světů bez sebemenších potíží. PlayStation VR2 se nastavuje velmi rychle a snadno – stačí připojit a hrát.

Představujeme ovladač Sense pro PlayStation VR2

Sférický design - Vezmi do ruky nový intuitivní ovladač Sense pro PS VR2 a vychutnej si volnost pohybu a realistický, přirozený herní zážitek. Díky vyváženému a ergonomickému designu se můžeš plně soustředit na pohodlné prozkoumávání herního světa, v němž se nacházíš.

Analogové páčky a tlačítka - Ovládej své činnosti ve hře pomocí tradičních analogových páček a akčních tlačítek rozmístěných na dvou ovladačích spolu s tlačítkem možnosti a tlačítkem vytvořit. Kromě adaptivních spouští jsou oba ovladače vybaveny také tlačítkem „uchopení“ herních objektů1.

Detekce dotyku prstu - Detekce dotyku prstu1 umožňuje přirozenou interakci s herními předměty a prostředím bez nutnosti aktivního tisknutí některého z tlačítek – ovladač Sense pro PS VR2 dokáže dokonale kopírovat přirozené pohyby a gesta, takže ti umožní proniknout do virtuálního světa a vlastníma rukama se ho dotknout.

Haptická odezva - Pociť realistické a detailní reakce na své činnosti ve hře1. Od jemných vibrací po intenzivní impulzy – z herního světa ti do rukou může proudit široká paleta rozmanitých vjemů. Vyzkoušej si, jaké to je střílet nebo útočit různými zbraněmi, vyrábět nástroje, dotýkat se rozmanitých textur prostředí a cestovat zvlněným terénem.

Adaptivní spouště - Zažij proměnlivou intenzitu a napětí při interakci s herním vybavením a prostředím. Adaptivní spouště tě fyzicky propojí s děním na obrazovce, což přináší hluboký pocit pohlcení herním dějem; ať už jde o natahování stále napjatější tětivy, drcení předmětů holýma rukama nebo zaseknutí zbraně v zápalu boje.

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře