Microsoft dokončil akvizici společnosti Activision Blizzard

novinka  109
Martin Šmíd, 13. 10. 2023 14:58
Microsoft před malou chvilkou oznámil, že po téměř dvou letech se mu povedlo dokončit akvizici společnosti Activision Blizzard za 69 miliard amerických dolarů. „Milujeme hry. Hrajeme hry, vytváříme hry a z vlastní zkušenosti víme, jak moc pro nás všechny hry znamenají jako pro jednotlivce i jako pro komunitu. A dnes oficiálně vítáme společnost Activision Blizzard a její týmy v Xboxu. Jsou to tvůrci některých z nejhranějších a nejoblíbenějších sérií v herní historii na konzolích, PC a mobilních zařízeních. Od Pitfallu po Call of Duty, od World of Warcraft po Overwatch, od Candy Crush Saga po Farm Heroes Super Saga - jejich studia posunula hranice her pro hráče po celém světě,“ stojí v oznámení Microsoftu.

 „Jako jeden tým se budeme učit, inovovat a pokračovat v plnění našeho slibu, že přineseme radost z hraní více lidem. Budeme to dělat v kultuře, která se snaží umožnit každému odvádět co nejlepší práci, kde jsou všichni lidé vítáni a která se soustředí na náš trvalý závazek Hry pro každého. Společně vytvoříme nové světy a příběhy, přeneseme vaše oblíbené hry na více míst, aby si je mohlo užít více hráčů, a potěšíme hráče novými, inovativními způsoby na místech, kde rádi hrají, včetně mobilních zařízení, cloudového streamování a dalších. Hráči byli vždy středem všeho, co jsme dělali. A jak se rozrůstáme, hráči budou i nadále v centru všeho dění. Budeme i nadále naslouchat vaší zpětné vazbě, budovat komunitu, kde můžete být sami sebou, kde mohou vývojáři odvádět svou nejlepší práci, a pokračovat ve vytváření opravdu zábavných her. Jak jsme slíbili, budeme také pokračovat ve zpřístupňování více her na více místech. Dnes začínáme pracovat na tom, abychom oblíbené franšízy společností Activision, Blizzard a King přenesli na Game Pass a další platformy,“ zmiňuje v oznámení Phil Spencer, šéf Xboxu.

„Milionům fanoušků, kteří milují hry od Activisionu, Blizzardu a Kinga, chceme říct, že dnes je dobrý den na hraní. Jste srdcem a duší těchto sérií a je nám ctí, že jste součástí naší komunity. Ať už hrajete na Xboxu, PlayStationu, Nintendu, PC nebo mobilu, jste zde vítáni - a budete vítáni i nadále, i když na Xboxu svou oblíbenou sérii nehrajete. Protože když hraje každý, vyhráváme všichni. Děkujeme vám za trvalou podporu. V nadcházejících měsících nás toho čeká mnohem více - těším se na budoucnost a nemohu se dočkat, až se o ni s vámi podělíme,“ dodal Spencer. 

K oznámení se vyjádřil i Bobby Kotick, současný šéf společnosti Activision Blizzard, jenž na své pozici skončí k 31. prosinci letošního roku. „Phil mě požádal, abych zůstal ve funkci generálním ředitelem ABK a podával mu zprávy, a dohodli jsme se, že tak budu činit až do konce roku 2023. Oba se těšíme na spolupráci při hladké integraci našich týmů a hráčů,“ oznámil Kotick v mailu zaměstnancům. 

Zdroj: TZ

Call of Duty: Modern Warfare III

xsxps5ps4xone
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
10. 11. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
4/10

Komentáře