Larian Studios pracuje na Xbox verzi Baldur’s Gate III, není zatím oficiálně oznámena kvůli technickým problémům - UPDATE

novinka  55
Martin Šmíd, 24. 2. 2023 19:27
Včera vývojáři z Larian Studios oznámili, že jejich připravovaná akční RPG hra Baldur’s Gate III vyjde koncem srpna letošního roku nejen na PC, ale také konzoli PlayStation 5. Majitelé konzolí Xbox Series X/S byli na vývojáře naštvaní, že neoznámili i verzi pro ně, ale jak se zdá, není všem dnům konec. Už po oznámení napsal režisér hry na twitteru, aby se všichni uklidnili, že nehrají na exkluzivitu. No a tato jeho slova nyní doplnil mluvčí Larian Studios. „Právě teď plánujeme vydat Baldur’s Gate III pro PC, Mac, GeForce Now a PlayStation 5. Nemají exkluzivitu a podporu dalších platforem oznámíme, jakmile budeme připraveni,“ stojí v oznámení studia.

UPDATE: „Hráči na Xboxu, zaznamenali jsme vaše dotazy, zda a kdy můžete očekávat Baldur’s Gate III. Na Xbox verzi pracujeme už delší dobu, ale narazili jsme na některé technické problémy, související zejména s kooperací na rozdělené obrazovce. Stále na Xbox verzi pracujeme, ale zatím si nejsme natolik jistí, abychom ji mohli oficiálně oznámit. Neradi něco oznamujeme, dokud nejsme připraveni, protože nechceme vzbuzovat naděje lidí, dokud si nejsme jisti, že je dokážeme splnit. Baldur’s Gate III nemá žádnou exkluzivitu a nic nám nebrání vydat Baldur’s Gate III na Xbox už koncem srpna, pokud to bude technicky možné. Pokud oznámíme další platformy, chceme se ujistit, že každá verze splní naše standardy a očekávání. Děkujeme za pochopení,“ stojí v oficiálním oznámení studia. 

Zdroj: TZ

Baldur’s Gate III

ps5xsx
Larian Studios , Larian Studios
Datum vydání hry:
6. 9. 2023
KARTA HRY
10/10

Komentáře