Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition nejde hrát na PC, hráči se baví spoustou chyb

novinka  76
Martin Šmíd, 13. 11. 2021 12:45
Start kolekce Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition se studiu Rockstar Games opravdu nepovedl. Hra vyšla v dost špatném stavu pro všechny platformy, navíc obsahuje velké množství chyb, glitchů a nedodělků, nad kterými se hráči na internetu hodně baví. Ty ale také ukazují na velkou nezkušenost studia Grove Street Games, které za vývojem stálo, a také skutečnost, že kolekce potřebovala být ve vývoji ještě minimálně několik měsíců.


Zatímco konzolovou verzi kolekce Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition je možné alespoň hrát, ačkoliv do ideálu má hodně daleko, tak na PC je situace úplně opačná. Rockstar Games znemožnil hned po vydání přihlásit se na svůj Rockstar Games Launcher, přičemž až po více než 24 hodinách ho znovu spustil s oznámením, že kolekci není možné nadále koupit a hrát. „Rockstar Games Launcher je nyní online, ale GTA: The Trilogy - The Definitive Edition není možné hrát ani zakoupit, protože odstraňujeme soubory, které byly v těchto verzích neúmyslně obsaženy. Za situaci se omlouváme,“ stojí v oznámení.

Datamineři měli najít hned po vydání v souborech hudbu, která byla v remasterech odstraněna z Vice City a San Andreas, ale také poznámky původních vývojářů či kód k nechvalně známé minihře Hot Coffee. Skrze ni mohl mít hlavní hrdina sex se svoji přítelkyní. Tato minihra měla být původně zahrnuta ve hře, ale kvůli hodnocení se ji vývojáři rozhodli deaktivovat. V souborech PC verze pak byla objevena a samozřejmě se hned přišlo na to, jak ve hře odemknout.  To vyústilo v řadu žalob a společnost Take-Two nakonec musela zaplatit 20 milionů dolarů. 

Zdroj: Tisková zpráva

Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition

ps4xonenswps5xsx
Take-Two Interactive, Rockstar Games
Datum vydání hry:
11. 11. 2021
KARTA HRY
4/10

Komentáře