Bobby Kotick odchází z Activision Blizzard, budou ho následovat další

novinka  16
Martin Šmíd, 20. 12. 2023 18:58
Letos na podzim Microsoft dokončil akvizici společnosti Activision Blizzard a začal ji začleňovat do svých struktur. Už dříve bylo oznámeno, že s tímto pomůže současný šéf Activision Blizzard Bobby Kotick, přičemž následně odejde. Dnes bylo oznámeno, že odejde ze své pozice i společnosti, v níž působil dlouhých 32 let, 29. prosince letošního roku. Při této příležitosti napsal dopis, v němž všem svým spolupracovníkům poděkoval za tvrdou práci a popřál jim do budoucna jen to nejlepší.

„Když se blíží můj poslední den v čele této společnosti, žasnu nad tím, jak daleko se talentovaní lidé v naší společnosti dostali k realizaci velkého potenciálu her. Přeměnili jste formu zábavy, která byla pro mnohé pouhým koníčkem, v nejpoutavější médium na světě. Bylo mi ctí pracovat po vašem boku, když jsme rozšiřovali přitažlivost her. Snad nejdůležitější součástí mé práce bylo pomáhat sdružovat talentované lidi, poskytovat nejlepší možné zdroje a podporovat prostředí, které inspiruje a podporuje kreativitu a neochvějnou snahu o dokonalost. Nedokážu dostatečně vyjádřit hrdost na lidi, kteří nadále přispívají k našemu úspěchu, a na všechny, kteří mi pomáhali po celých 32 let mého vedení této společnosti. Nyní jsme součástí nejobdivovanější společnosti na světě. To není náhoda. Phil Spencer oceňoval kouzlo ABK po celá desetiletí. Když před dvěma lety oslovil Briana a mě s návrhem na převzetí společnosti, bylo okamžitě zřejmé, že spojení našich podniků nám umožní i nadále zaujímat vedoucí postavení, protože seznam schopných a dobře vybavených konkurentů se rozrůstá. Phil sdílí naše hodnoty a uznává naše schopnosti. Je zapálený pro naše hry a lidi, kteří je vytvářejí. Má odvážné ambice. Až vstoupíme do naší další vzrušující kapitoly, nemůžete být v lepších rukou. Vždy budu hluboce vděčný lidem, kteří se neúnavně podíleli na budování této společnosti, a jsem přesvědčen, že budete i nadále přinášet radost a spojovat lidi prostřednictvím síly her,“ sdělil dnes v dopise na rozloučení Bobby Kotick.

Bobby Kotick nebude jedinou změnou v Activision Blizzard, který se začne více začleňovat pod Microsoft Gaming, kde nedávno došlo k několika důležitým změnám. Sarah Bond byla povýšena na prezidentku Xboxu, zatímco Matt Booty byl povýšen na prezidenta obsahu a bude dohlížet nad studii patřící pod Bethesdu a Xbox Game Studios. Od začátku příštího roku bude dohlížet i na Activision Blizzard. Z něj odejde koncem letošního roku Humam Sakhnini, místopředseda Blizzardu a Kingu, no a koncem ledna příštího roku ho bude následovat šéfka komunikace a výkonná viceprezidetka Lulu Meservey. Koncem března příštího roku opustí Activision Blizzard několik dalších manažerů.

„Thomas Tippl (místopředseda představenstva Activision Blizzard), Rob Kostich (prezident Activision Publishing), Mike Ybarra (prezident Blizzard Entertainment) a Tjodolf Sommestad (prezident King) budou podřízeni Mattu Bootymu (prezident herního obsahu a studií). Vedoucí týmy společností Activision Publishing, Blizzard a King zůstanou na svých místech a struktura řízení studií se nezmění,“ zmiňuje v dnešní tiskové zprávě Phil Spencer. 

Zdroj: TZ

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře