Alan Wake 2 dostává první vysoká hodnocení, první pocity z konzolové verze

novinka  81
Martin Šmíd, 26. 10. 2023 15:08
Před malou chvilkou padlo embargo na recenze hry Alan Wake 2. Ačkoliv hru už hrajeme na konzoli PlayStation 5, nebyli jsme schopni ji dohrát, aby bylo možné napsat finální verdikt. Ten tedy přineseme v následujících dnech. Můžeme vás ale uklidnit, pokud jste se o konzolovou verzi báli. Na konzoli PlayStation 5 má hra dva režimy. První se zaměřuje na co nejlepší vizuální zpracování a běží ve 30fps. Druhý režim má nižší rozlišení a několik horších detailů, přesto vypadá pořád velmi dobře, ale hlavně podporuje 60fps. Poklesy hra má, ale jsou jen občas a menší. Rozhodně vývojáři odvedli velmi dobrou práci při optimalizaci. Více se o technickém stavu rozepíšeme v recenzi. Každopádně některé magazíny měly k dispozici o několik dní dříve PC verzi, a tak mohly napsat své recenze. Většinou padají vysoké známky za výborné zpracování, design nebo skvělý příběh s dobře napsanými postavami.

„Alan Wake 2 je mistrovské dílo a měli byste si ho zahrát.“ – 10/10 (XboxEra)

„Alan Wake 2 je zvláštní, nápadité a skutečně ambiciózní pokračování, které nepřestává překonávat vaše očekávání.“ – 10/10 (GamesRadar+)

„Alan Wake II přináší jeden z nejodvážnějších a nejvíce mozek ohýbajících příběhů survival hororu po Silent Hillu 2.“ – 9/10 (IGN)

„Hra Alan Wake 2, která skvěle kombinuje realitu a fikci, si vydobude místo jednoho z nejlepších hororů.“ – 10/10 (VGC247)



Zdroj: TZ

Alan Wake 2

ps5xsx
Epic Games, Remedy
Datum vydání hry:
27. 10. 2023
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře