Wii U - launch hry

special  14
Martin Šmíd, 27. 11. 2012 21:45
Konzole Nintendo Wii U vyjde už tento pátek v Evropě, takže určitě neuškodí, pokud se podíváme, jaké hry budou hned v první den k dispozici. Podle posledních informací přímo od českého distributora Conquest, se v našich obchodech objeví v pátek spolu s konzolí 24 her. To je velmi pěkné číslo. Samozřejmě nebudou chybět očekávané pecky jako Batman: Arkham City Armoured Edition, New Super Mario Bros. U, Assassin’s Creed III, Call of Duty: Black Ops II nebo ZombiU, ale i další, o kterých možná nevíte. Právě pro vás, kteří si chcete Wii U koupit, je určen tento seznam s krátkým popisem, abyste mohli ještě v následujících dnech popřemýšlet, jaké hry si v pátek odnesete s konzolí domu. A že je z čeho vybírat.

Všechny níže vypsané hry bude možné zakoupit klasicky na disku v obchodě, ale podle dostupných informací i skrze digitální distribuci přes eShop konzole. Jestli tedy druhá možnost bude platit i pro nás, v tuto chvíli nevíme, napsali jsme mail českému distributorovi, takže čekáme na odpověď. Nic ale nemění na tom, že hry bude možné získat i v bundlu s konzolí. První bundle Premium Pack nabídne nejen lepší verzi konzole s větším úložným prostorem, ale také kolekci miniher Nintendo Land. Pro ty největší fanoušky je tu poté ultimátní edice ZombiU Premium Pack, která samozřejmě nabídne hru ZombiU, ale také klasický Wii U Pro Controller, abyste mohli vyzkoušet multiplayer. Zvláště po ZombiU edici se vyplatí podívat, protože vzhledem k obsahu má pro budoucí majitele konzole největší přidanou hodnotu. Je samozřejmě otázka, jestli už není vyprodaná. Počet kusů pro Českou republiku a Slovensko nevíme.

Nintendo
Nintendo už během startu kapesní konzole 3DS dalo prostor třetím stranám a jejich hrám. U Wii U se situace opakuje, naštěstí tu ale nechybí hned dvě velmi zajímavé hry. Tou první je pochopitelně New Super Mario Bros. U, která nabídne nové dobrodružství zřejmě nejpopulárnějšího videoherního hrdiny. Fanoušci série se mohou těšit nejen na pěknou HD grafiku, ale také na kooperaci až pro pět hráčů na jedné televizní obrazovce. Zatímco čtyři hráči se chopí klasických Wii remote ovladačů, případně Wii U Pro Controlleru, pátý hráč vytváří skrze Wii U Gamepad plošinky, které mají ostatním hráčům pomoci sbírat nejrůznější bonusy. Podle posledních zpráv se New Super Mario Bros. U povedlo a jedná se o ideální startovní hru. V brzké době tu bude u nás recenze, kde vás o kvalitách přesvědčíme. No a druhou hrou od Nintenda je Nintendo Land. Tedy hra, jedná se o kolekci miniher, které mají hráči ukázat především možnosti nové konzole, nyní nemyslíme výkon, ale schopnosti Wii U Gamepadu. Jedinou vadou na kráse je cena, která je podle nás až příliš vysoká. Prodávat tuto kolekci za cenu normální velké Wii U hry? No nevíme. Třeba nás ale kolekce po zahrání přesvědčí o tom, že je cena odůvodněná kvalitou.

Ubisoft
UbiSoft už dříve oznámil, že Wii U start si rozhodně ujít nenechá, přičemž pro něj připraví hned několik zajímavých her. Asi nemá cenu tu rozepisovat blíže ZombiU, o této hororové akci jsme tu měli tolik novinek, že další informace jsou zcela zbytečné. Vlajková loď konzole pro hardcore hráče zatím sbírá rozporuplné známky, někomu se líbí, někomu ne. My vás každopádně o kvalitě budeme informovat skrze recenzi. Pokud jste si ještě nezahráli Assassin’s Creed III, možná byste měli nad touto hrou vážně zauvažovat. Americká revoluce představuje jedno velké lákadlo, které je navíc okořeněno o povedenou hratelnost, která navíc neskončí po několika hodinách. Jedinou muškou na kráse může být fakt, že Wii U verze neobsahuje české titulky, jako konkurenční platformy. Na Wii vydal UbiSoft hned několik kolekcí miniher, jednou z dalších je Rabbids Land, tentokrát na Wii U. Ačkoliv kolekce sbírá zatím jen průměrné známky, fanoušky Ubisoftích ušáků by mohla zaujmout, navíc se zdá, že se jedná o ideální zábavu pro rodiny s dětmi. Pro pohybově nadané hráče je tu od UbiSoftu taneční Just Dance 4 nebo sportovní kolekce her Sports Connection a Your Shape: Fitness Evolved 2013. Těmito posledními třemi hrami Wii U ukazuje, že myslí na všechny hráče, a to hned od prvního dne.

Electronic Arts
I když Electronic Arts se zatím do oznamování Wii U her nehrne, na startu konzole bude mít dvě želízka v ohni, která jsou ovšem dost rozporuplná. Prvním je hra Mass Effect 3 Special Edition, která nabídne Wii U hráčům vynikající zakončení jedné z nejlepších sci-fi trilogií posledních let, což je samozřejmě v pořádku. Jenomže, jak zahraniční novináři poukazují, jedná se po technické stránce o docela odfláknutý port, která vizuální kvalitou na svoji konkurenci nestačí, navíc tu jsou největší poklesy frameratu. K tomu si připočtěte absenci příběhových DLC balíčků, a Mass Effect 3 pro Wii U není hra, kterou bychom mohli doporučit. Zvláště, když se prodává za plnou cenu. Po Mass Effectu připravila EA ještě sportovní hru FIFA 13. Ta nabízí na Wii U několik exkluzivních novinek v ovládání, které jsou spojené s využíváním Wii U ovladače. Je ale třeba upozornit, že se jedná jinak o dost osekanou verzi, která neobsahuje novinky posledního ročníku - Player Impact Engine, First Touch nebo FIFA Street skill systems, navíc si nezahrajete ani populární karetní režim FIFA Ultimate Team. Nastává tak otázka, jestli raději rok nepočkat a nekoupit si plnohodnotnou FIFU, jestli ji tedy EA stihne za dvanáct měsíců vytvořit.

Activision
Prakticky jako poslední oznámil podporu Activision, který plánuje na Wii U star hned tři hry. Call of Duty: Black Ops II je sázka na jistotu, podle prvních dojmů se jedná o prakticky tutéž hru jako na ostatních platformách, jen s bonusovým multiplayerovým režimem. Ten totiž můžete hrát ve dvou tak, že jeden hráč bude hrát na televizní obrazovce s Wii U Pro Controllerem, zatímco druhý na displeji Wii U Gamepadu. Zajímavá novinka, která stojí alespoň za vyzkoušení. Pokud ještě nové CoD nemáte na jiné platformě, jedná se o titul, který byste měli mít na seznamu možných her k zakoupení. Dále Activision plánuje u nás ne moc populární Skylanders Giants, který je ideální pro rodinou zábavu. Jen tedy musíte počítat, že se vám hra prodraží, až si budete kupovat další figurky. Třetí hra od Activisionu je robotická akce Transformers: Prime. Ta si zatím odnáší spíše průměrné známky, takže jí zřejmě ocení jen fanoušci Transformerů.

Warner Bros. Interactive Entertainment
Warner Bros připravuje pro Wii U několik her, jednou z nich je i Scribblenauts Unlimited. Jak jsme se ale nedávno dozvěděli, v Evropě si na vydání budeme muset počkat do příštího roku. Přesné datum bude teprve oznámeno, my vás samozřejmě budeme informovat. Na start tak zbyly Warner Brosu jen dvě hry. Tou první je port rok starého akčního hitu Batman: Arkham City, který v Armoured edici nabídne všechen stahovatelný obsah, ale také několik zajímavých vychytávek, které bude možné provádět s Wii U Gamepadem. Podle prvních recenzí se zdá, že se Wii U verze povedla, navíc obsahuje zmíněné zajímavé bonusy v hratelnosti. Pokud jste posledního Batmana ještě nehráli, jistě se jedná o jednu z nejlepších her, jakou si můžete v pátek koupit. Naopak kolekce sportů Game Party Champions asi moc hráčů nezaujme. Ve hře jsou tři herní režimy - Quick Play, Story a Party, přičemž v hlavním příběhovém režimu můžete soutěžit o titul mistra světa ve sportech jako stolní tenis, americký fotbal nebo košíková.

Namco Bandai Games Europe
Ani Namco si nemůže nechat ujít start Wii U, pro který tu má hned čtyři svoje hry. Prakticky nejzajímavější je bojovka Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition, která nabídne oproti ostatním verzím exkluzivní herní režimy, ale také kostýmy s Nintendo postavičkami a další pěkné bonusy. Fanoušco bojovek, kteří s tímto klenotem ještě neměli tu čest, by mohli Wii U verzi zvážit. Lepší bojovku si v současnosti asi nezahrajete. Mezi méně známé a asi i zajímavé hry od Namca patří Ben 10: Omniverse, případně Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade nebo TANK! TANK! TANK! .

Disney
Disney si pro start Wii U připravil jen jednu svoji hru, on jich ani více nemá pro konzole. Tou je nový Epic Mickey 2: Dvojitý zásah, který ale jak jste si mohli přečíst v naší recenzi, se zrovna dvakrát nepovedl. Pokud ovšem patříte mezi fanoušky myšáka Mickeyho a jeho kolegy králíčka Oswalda, mohli byste najít v této plošinovce zalíbení. Plusem navíc může být fakt, že nejde o nijak krátkou záležitost, pokud se rozhodnete splnit všechny vedlejší úkoly a posbírat všechny bonusy. Jen dodáme, že stejně jako Assassin’s Creed 3, ani Epic Mickey 2: Dvojitý zásah není ve Wii U verzi lokalizován.

THQ
Ačkoliv se THQ potýká s velkými finančními problémy, stačilo na start Wii U připravit jednu z nejlepších her tohoto roku, Darksiders 2. Podle prvních ohlasů na vás čeká stejná hra jako na konkurenčních platformách, jen s minimálním využitím Wii U Gamepadu. Plusem jsou ovšem přidaná DLCčka Argul’s Tomb, Death Rides, Angel of Death, Shadow of Death a Deadly Despair Packs, za které není nutné utrácet další peníze. Jistě jeden z tipů k nákupu, pokud jste hru ještě nehráli na jiné platformě.

SEGA
I když se závodní arkádě Sonic & All-Stars Racing Transformed nevěnovalo moc pozornosti, o to více dokázala překvapit. Podle všeho se jedná o kvalitní zábavu, která je na Wii U podpořena několika exkluzivními bonusy. Prvním bonusem je Split-screen pro pět hráčů, kdy čtyři budou hrát na televizní obrazovce a pátý na Wii U Gamepadu. Co se týče samotného Wii U ovladače, ten bude normálně sloužit jako mapa, na které budou ukázány pozice ostatních závodníků. Pokud na některého kliknete, ukáže vám, kde závodník zrovna jede. Když zase ovladač zvednete, uvidíte v něm obraz jako ve zpětném zrcátku. Třetím bonusem je exkluzivní režim Battle Arenas s několika minihrami, které připomínají Nintendo Lands. Třeba v jedné Super Monkey Ball Arena bude nutné posbírat všechny banány.

Tecmo Koei a 505 Games
Na závěr jsme si nechali dvě hry od Tecmo Koei a 505 Games. První jmenovaný vydavatel připravil rubačku Warriors Orochi 3 Hyper, která už na první pohled zaujme jen malé procento hráčů. Navíc je třeba dodat, že na rozdíl od Playstation 3 verze trpí značnými poklesy frameratu, navíc si zahraniční novináři všimli i menšího množství postav na bojišti. Herní vydavatel 505 Games pak má připravenu hru Funky Barn.

Hry následujících měsíců na Wii U
Startovní seznam her je velmi pěkný, zvláště pro fanoušky Nintenda, kteří doma nemají žádnou další platformu. Každopádně asi každého zajímá, jaké hry budou na Wii U v budoucnu. Nintendo zatím nic konkrétního neoznámilo, jen je tedy potvrzen třetí Pikmin, ale je jasné, že už pracuje na dalším Mariovi, Zeldě, Super Smash Bros. a dalších svých úspěšných značkách, které převede do vysokého rozlišení. Co se týče třetích stran, ty zatím oznámily několik svých her, mezi ty nejzajímavější patří třeba Aliens: Colonial Marines, Injustice: Gods Among Us, Lego City Undercover, Marvel Avengers: Battle for Earth, Need for Speed: Most Wanted, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Project CARS, Rayman Legends, Scribblenauts Unlimited, The Wonderful 101 nebo Monster Hunter 3 Ultimate. Nesmíme ale zapomenout zmínit ani exkluzivní bombu Bayonett 2, která vyjde jen a pouze na Wii U. Zatím jsme tu z ní neměli žádný gameplay, ale nedokážeme si představit, že by Platinum Games zklamalo. Očekáváme, že Bayonetta 2 bude jedna z her, kvůli níž se bude vyplatit Wii U koupit. Na oznámení dalších her zřejmě nebudeme čekat příliš dlouho.

Kde si Wii U vyzkoušet?
Pokud se ještě rozhodujete, jestli si konzoli Wii U pořídit nebo ne, možná by vás mohla přesvědčit některá z předváděček, na níž si ji samozřejmě budete moci vyzkoušet. K dispozici má být vždy několik stojanů s nejzajímavějšími hrami. Tyto prezentace připravuje přímo Conquest, přičemž budou probíhat na následujících místech.

30.11.-2.12. - Puntanela Europark Štěrboholy
30.11.-2.12. - Puntanela Brno Olympia
1. – 2.12. - Stan Nám. Republiky před Palladiem
7.-9. 12. - Puntanela Europark Štěrboholy
7.-9. 12. - Puntanela Brno Olympia
14.-16. 12. - OC Nový Smíchov
14.-16. 12. - Puntanela Europark Štěrboholy
14.-16. 12. - Puntanela Brno Olympia
21.-23. 12. - OC Nový Smíchov
21.-23. 12. - Puntanela Europark Štěrboholy
21.-23. 12. - Puntanela Brno Olympia
21.-23. 12. - OC Letňany

Komentáře