Konzolista.cz 4.0 a spolupráce s Games.cz

special  66
Martin Šmíd, 30. 5. 2012 22:30
Jako první, co bychom chtěli udělat, je vás přivítat na nejnovější verzi portálu konzolista.cz, který od minula prošel několika menšími i většími změnami. Asi jste si všimli pozměněného designu a spolupráce s herním portálem Games.cz, díky které vám budeme moci v budoucnu naservírovat více zajímavého obsahu. Rozhodně se této změny nebojte, protože budete to právě vy, naši čtenáři, kteří na ní vydělají nejvíce.

Konzolista.cz v 4.0

Zrod nového konzolisty se začal rýsovat před zhruba rokem. V té době padlo rozhodnutí, že se přejde na moderní systém nette 2.0, který se dá lehce rozšiřovat o nové prvky. Nejprve byla v plánu jen vylepšená verze s několika málo novinkami, ale když už jsme začali celý kód přepisovat, rozhodli jsme se, že trochu upravíme i samotný design. Za zhruba rok tu bylo hned několik verzí, ale ty jsme vždy v polovině smazali a začali znova, až vznikl design, který vidíte nyní. Velký vliv na něj měla i spolupráce s portálem Games.cz, jenž se začala plánovat na konci minulého roku. O ní ale až později. Nejprve se pojďme podívat na novou verzi konzolisty.

Konzolista.cz má novou adresu konzolista.tiscali.cz. Tu ovšem nemusíte zadávat, abyste se na portál dostali. Stačí zadat starou adresu konzolista.cz.

Jak jste si jistě všimli, nová verze je dost podobná té starší, dokonce má téměř stejné rozvržení, takže byste se měli od začátku dobře orientovat. Asi vám neuniklo pozadí článků, které je nyní bílé. Podle nás se černý text na bílém pozadí lépe čte, ale moc dobře víme, že ne každý bude s tímto souhlasit. Proto si můžete v nastavení účtu přepnout na tmavé pozadí, jako tomu bylo u starší verze. To by bylo na začátek, abyste nám neházeli do oken kameny. Když budete v nastavení účtu, můžete si všimnout jednoduché změny hesla účtu, případně si můžete vypnout i chatbox a online konzolisté na hlavní stránce, pokud vám jde jen o obsah. Jde o tři věci, o které jste nás v minulosti hodně prosili, nyní jsme je mohli konečně realizovat.

Články zůstávají bez větších změn. Rozvržení je stejné, jen v recenzích konečná známka byla posunuta pod text, abyste ji nepřehlédli. Rovněž jsme přidali ikonku na Google+. U novinek jsme na hlavní stránku přidali platformy, mezi nimiž je i nově Wii U a PS Vita. Novinkou jsou trailery. Ty mají na hlavní stránce vždy svoji speciální ikonku, přičemž si je všechny můžete prohlédnout i v sekci Média, v níž rovněž najdete i výpis posledně přidaných obrázků. Dostáváme se k sekci Hry. Ta je na maličkosti stejná, jen v ní najdete velkou novinku v podobě Game Clubs. Na každé kartě najdete speciální záložku Clubs, přičemž když se stanete fanouškem hry, budete moci o ní privátně diskutovat jen s hráči, kteří si hru rovněž oblíbili. Do budoucna plánujeme rozšíření Game Clubs o několik novinek, takže se máte na co těšit. V sekci Konzole jsme přidali několik nových platforem, navíc byla graficky upravena. Sekce Tipy a Triky v sobě ukrývá seznamy achievementů a trofejí, rovněž v ní naleznete návody od uživatele xDante 1986, za což mu pochopitelně děkujeme.

Dostáváme se k záložce Komunita. Ta obsahuje seznamy uživatelů a náhodně vybrané kutlochy, které máte v konbooku. Dále je v této sekci i seznam uživatelů, kteří jsou na portálu nejvíce aktivní. Samotný konbook byl zpřehledněn a zjednodušen pro lepší orientaci. Pokud používáte konzole Playstation Vita a Playstation 3, v konbooku najdete záložku trofeje, kde přesně vidíte, v jakých hrách jste trofeje získali. Aby se vám načetli, musíte v nastavení svého účtu vyplnit PSN nick, podle něhož se trofeje vyhledávají. Menší změnou prošlo hodnocení komentářů, ať už ve fóru, tak u novinek a článků. Doposud jste mohli udělovat hvězdičky v rozmezí 1-5. Tento systém na sebe poutal až moc velkou pozornost a jak se ukázalo, nebyl brát tak, jak jsme zamýšleli. Nyní jsme hvězdičky nahradili smajlíky, kteří znázorňují, kolika čtenářům se váš komentář líbí a kolika ne. Věříme, že nebudou svádět tolik k hádkám.

Spolupráce s Games.cz

Spolupráce s Games.cz se začala rodit na konci minulého roku. V té době nás kontaktoval Martin Bach a nabídl nám spolupráci, která by se zakládala na vzájemné podpoře. Spolupráce s Games.cz pro nás přináší spoustu zajímavých příležitostí, ze kterých budete ve výsledku těžit i vy. S redakcí Games.cz budeme přímo spolupracovat, sdílet některé zdroje a případně i přebírat vybrané články. Na Games.cz pak budou pravidelně vycházet články o Konzolistovi, což by nám mělo přivést vyšší návštěvnost, která je pro nás samozřejmě zásadně důležitá. Společně budeme vymýšlet i některé soutěže a vůbec přinášet co nejvíce lákadel pro čtenáře obou webů.

Komentáře