Hry 5/2010

special  7
Martin Šmíd a Petr Strecker, 29. 4. 2010 1:14
Měsíc květen je tento rok ve znamení očekávaných hitů. No posuďte sami. Hry jako Lost Planet 2, Alan Wake, ModNation Racers, Prince of Persia: The Forgotten Sands nebo Red Dead Redemption prostě musí vzbudit zájem v nejednom hráči. Navíc pochopitelně květen nebude ve znamení jen těchto her, ale i dalších. Dalo by se tak říci, že nás čeká vůbec nejsilnější měsíc. Takže se na něj pojďme podívat. Než začneme, tak jen povíme, že budete muset rozbít několik prasátek.

Hry na na DVD a Blu-ray Disku v obchodech

(Xbox 360 exkluzivní) Alan Wake (14. 5.) - Po letech vývoje je to konečně tady. V květnu vyjde jedna z nejdéle vyvíjených her posledních let. Alan Wake od studia Remedy, které nám v minulosti přineslo hit Max Payne. V tomto psychologickém thrilleru se ocitneme ve městečku Bright Falls, kam přijíždí spisovatel Alan Wake se svojí drahou polovičkou. Z idylky se ovšem brzy stane horor, ve kterém bude hlavní hrdina prožívat příběh své doposud nedopsané knížky. Pokud je v květnu jedna hra, která si bude zasluhovat vaší pozornosti, je to právě Alan Wake, který vychází exkluzivně na Xbox 360.
Předobjednat za 1049,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/xbox-360-hry/875/alan-wake.html .

(PS3 exkluzivní) 3D Dot Game Heroes (14. 5.) – Chybí vám v tomto seznamu nějaká pořádná originalita? 3D Dot Game Heroes to může směle napravit. Akčních adventur tu máme celkem mnoho, nikoliv však vyvedených v retro stylu starých klasika, kdy se prolíná druhý rozměr se třetím. Na hru má vliv i mnoho RPG prvků, kdy při postupu najdete hned několik zbraní, od meče, kuši až po například velkou palici. Všechny tyto předměty jsou vylepšitelné, takže můžete začínat jako děcko, ale skončíte jako drsňák. Ve hře se navíc obraz po obrazu a řežete všechno živé a neživé v klasických dungeonech, to vše v podobě her, jako byla například The Legend of Zelda. Retro nádech v moderním podání voní čistotou.

(PS3 exkluzivní) ModNation Racers (21. 5.) – Teprve na minulé E3 byla oznámena závodní arkáda ModNation Racers pro Playstation 3 a už tu máme její datum vydání. Hráči se v ní chopí jedné z desítek postaviček a budou s ní moci závodit na nejrůznějších tratích, přičemž chybět nebudou ani nejrůznější powerupy na zlikvidování protivníků. Díky jednoduchým a flexibilním nástrojům si navíc během chvilky můžete vytvořit vlastní vozidla, postavy i tratě. Své výtvory poté můžete sdílet se zbytkem světa a zároveň stahovat dílka ostatních. ModNation Racers by tak měl zaručit, že bude zásobován neustále novým obsahem, díky čemuž hra jen tak neomrzí.

(Multi) Lost Planet 2 (11.5.) - Pokračování akčního hitu Lost Planet: Extreme Condition, kterého se na Xboxu 360 prodalo přes 2,3 milionu kusů, nás opět zavede na nehostinnou planetu E.D.N III, která se změnila k nepoznání. Deset let uběhlo od naší první návštěvy a z tehdy zmrzlých plání jsou nyní tropické deštné pralesy a rozsáhlé vyprahlé pouště, které ukrývají nejednoho nebezpečného tvora. Hráči do tohoto světa vkročí v šesti obrovských kapitolách, přičemž filmový zážitek pro jednoho hráče má poté obohatit i kooperativní možnosti samotné hry. Pokud se vám líbil první Lost Planet nebo máte rádi kooperativní hry jako Resident Evil 5, tak rozhodně Lost Planet 2 nevynechejte.
Předobjednat za 1049,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Lost+Planet+2 .

(Multi) Skate 3 (14.5.) - Od doby, kdy EA vtrhla na trh se svojí doslova zlomovou hrou pro prknaře, Skate, uplynul již nějaký čas. Hra se stala doslova kultem ve skateboardingové videoherní kultuře a nutno dodat, že právě – posun vpřed byl znát extrémně. Brzy se k nám dostane již třetí pokračování, které slibuje mnoho změn, jako je ještě propracovanější systém triků a několik nových druhů ingame kamery, kdy už není zabíráno čistě vaše prkno. Ve městě Port Carverton tak nezůstane kámen na kameni, jelikož můžete volně projíždět všechny tři jeho části, jako je například městské centrum plné různých zábradlí, nebo lom, ve kterém si můžete mimo jiné nádherně polámat kostru. Pokračování je větší, silnější a obsahově ještě dorostlejší.
Předobjednat za 1049,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Skate+3 .

(Multi) Split Second (21.5.) - Závodních arkád je momentálně na trhu mnoho, daleko méně je ale těch arkád, kde po celou dobu závodů neustále něco vybuchuje, padá, tříští a střílí. Akce Split Second je od začátku propagována jako ten nejčiřejší závodní chaos, kde vaše smysly nedostanou ani na chvilku odpočinout. Tratě jsou vskutku rozmanitě vytvořené, určené k absolutní destrukci. Tempo hry je nastavené opravdu vysoko, takže pokud jste se u Burnoutu v plné rychlosti nudili, Split Second: Velocity je něco pro vás.
Předobjednat za 1399,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Split%2FSecond%3A+Velocity .

(Multi) Red Dead Redemption (21.5.) - Hra Red Dead Redemption od osvědčeného týmu Rockstar Games hráčům nabízí možnost prozkoumat rozlehlá prostředí s pohraničními městy, nekonečnými prériemi plnými divoké zvěře a nebezpečnými horskými pásmy, v nichž na hráče čeká pořádná dávka vzrušení. Během hry na vlastní kůži zažijí intenzivní přestřelky a souboje, narazí na několik jedinečných postav a budou bojovat s patřičně drsnou divokou přírodou. Zvolit si budete moci vlastní cestu impozantním příběhem o životě a smrti pistolníků na Divokém západě. Hra kromě hry pro jednoho nabídne i celou řadu režimů pro online zápolení s ostatními hráči, což zaručuje, že u Red Dead Redemption pobudete i desítky hodin.
Předobjednat za 1499,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Red+Dead+Redemption .

(Multi) Prince of Persia: The Forgotten Sands (28.5.) – Prince of Persia: The Forgotten Sands je mezi příběhem Prince of Persia: The Sands of Time a Prince of Persia: Warrior Within, ale tentokráte přináší zcela nový svět a příběhovou linii s představením množství nových charakterů a nových sil nad přírodou a především časem. Následujeme Princovo dobrodružství z Azadu, které ho zavede až do království jeho bratra. Zde ovšem zjišťuje, že celý bratrův palác je v obléhání mocné armády usilující o jeho kompletní zničení. V bezmocném boji o záchranu království před totální zkázou, padne rozhodnutí o využití prastaré síly písku. Princ tak vstupuje do epického dobrodružství v němž se naučí nést tíhu skutečného vůdcovství a objevuje že za velkou sílu je většinou nutno zaplatit velkou cenu.
Předobjednat za 1499,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Prince+of+Persia%3A+The+Forgotten+Sands .

(Multi) Alpha Protocol (28.5.) - Nad východní Evropou je sestřeleno obchodní letadlo a při vyšetřování se zjistí, že ho z oblohy smetla americká raketa. Politické napětí se tak vystupňuje na nejvyšší míru. Americká vláda prohlašuje, že s incidentem nemá nic společného. Vyšle proto agenta Michaela Thortona, aby celou záležitost vyšetřil, vypátral skutečné viníky a předal je spravedlnosti. Jako první špionážní RPG ze současnosti vám tato hra dává dosud nevídanou svobodu vývoje hlavního protagonisty a jednání s ostatními postavami. Za zkušenosti a dokončené mise si můžete vylepšovat umění kontaktního boje, ovládání zbraní, špičkové technologie, a dokonce i svůdnost.
Předobjednat za 1399,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Alpha+Protocol .

(Multi) Blur (28.5.) - Rozmazaná obrazovka, nabité zbraně a rychlost – Blur je třetí v našem závodním ansáblu tohoto měsíce, který je celý značně arkádový. Abychom náhodou nějak zvláště nezvážněli, za Blur mluví následující detaily – Reálné vozy, smyšlené tratě, šílené zbraně od samopalů po rakety, smyšlená síť pouličních závodů a světla reflektorů. Nečekejte od hry něco, co je alespoň zdárně podobné příběhu. To největší zlo ale přichází v režimu více hráčů, kdy se na trati utká až přes deset hráčů najednou. Vynásobte to počtem oktanů a akcí a získáte vcelku slušné číslo, které by mělo odpovídat zábavě rovné multiplayeru.
Předobjednat za 1299,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?loc=search&super_id=Blur++&search_keyword=Blur .

(Multi) UFC Undisputed 2010 (29.5.) - Zpocená těla, svaly, pěsti a občas i nějaká ta kapka krve. UFC je za mořem jeden z nejsledovanějších zápasnických šampionátů, který oslovuje a inspiruje obyvatele celé planety – kombinace všech možných bojových stylů v uzavřené kleci je zkrátka lákavá pro každého. Pokračování již tak úspěšného předešlého ročníků se může chlubit ještě propracovanějšími pohyby postav a dotaženými animacemi, včetně rozšířeného arzenálu zápasníků. Kariérní režim také projde menší změnou, jelikož tentokrát se svým vytvořeným avatarem začnete v nižší lize zvané World Fighting Aliance, přičemž se můžete ještě navíc těšit na tři nové bojové styly, interakci se samotnou klecí během bojů či spoustu nového vybavení. Pokud nechodíte pro ránu daleko, UFC Undisputed 2010 je něco pro vás.
Předobjednat za 1399,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=UFC+Undisputed+2010 .



Další hry v měsíci květen

(PSP) Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Heroes 3 (15. 5.)
(Multi) LEGO Harry Potter: Years 1-4 (28. 5.)
( Multi) Fireburst (7. 5.)
(Multi) Pure Football (28. 5.)
(Multi) Nat Geo Quiz! Wildlife (28.5.)
(Wii exkluzivní) No More Heroes 2: Desperate Struggle (28. 5.)
( Multi) Clash of the Titans (28. 5.)

Nejzajímavější hry na PS Store, Xbox Live a WiiWare

Modern Warfare 2: Stimulus Package
PS3 (15 euro) – 5. 5. 2010

Komentáře