Hry 11/2010

special  5
Martin Šmíd a Petr Strecker, 1. 11. 2010 20:31
Po říjnu, kdy jsme se dočkali několika vynikajících pecek, přichází listopad, který nabídne asi nejlepší hry letošního roku. Velké ambice má nejenom Call of Duty: Black Ops a Assassins Creed: Brotherhood, bez kterých si snad listopad už ani neumíme představit, ale i Disney Epic Mickey, Goldeneye nebo Need for Speed: Hot Pursuit. Zapomenout pak ale nesmíme ani na největší událost listopadu, a to je start kamerky Kinect pro Xbox 360.

Kinect

Kinect zcela novým a výjimečným způsobem oživuje hraní a zábavu a to díky systému hraní celým tělem. Paže, nohy, chodidla a ruce. Kinect nevyužívá žádné ovladače, stačí jenom vaše tělo. Vše je tak přirozené a intuitivní, že technologie ztrácí na síle a vy necháváte volný průběh kouzlu nenuceného pohybu. Stačí jen začít. – Toto alespoň hlásají tiskové zprávy od Microsoftu na očekávaný Kinect, který by měl způsobit velkou revoluci v hraní společenských her. Kdo tak má Xbox 360, měl by o pořízení této kamerky přinejmenším zauvažovat. V balení s Kinectem navíc naleznete i zdarma hru Kinect Adventures. V Kinect Adventures společně s přáteli prozkoumáte svět a nejen to – po absolvování 20 aktivních dobrodružství získáte prestižní titul Profesionální dobrodruh (Expert Adventurer)!

(Xbox 360 exkluzivní) Další hry pro Kinect
- The Biggest Loser: The Ultimate Workout
- Game Party in Motion
- Motion Sports
- Sonic Free Riders
- Kinect Joyride
- Kinectimals
- Dance Central
- Kinect Sports

Hry na na DVD a Blu-ray Disku v obchodech

(Wii exkluzivní) 007: Goldeneye – Po dlouhých letech se znovu vrací na televizní obrazovky hra s názvem Goldeneye, kterou milují všichni fanoušci Nintenda. Podle slov vývojářů ale nepůjde o prostý remake, ale spíše o pplně novou hru, která nese jen jméno svého slavného vzoru. Příběh má být tentokrát daleko blíže moderním bondovkám, na což poukazuje i Daniel Craig v roli Bonda. S Pierce Brosnanem se tak hráči už nesetkají. Přesto se nezapře, že vývojáři původní hru od RARE milují. Do své verze tak chtějí zahrnout spoustu odkazů na ní, jako je třeba přechod z první osoby do první hned na začátku každé mise. Rovněž některé zbraně jsou pojmenovány nebo alespoň odkazují na původní verzi.

(Wii exkluzivní) Disney Epic Mickey - V roce 1928 vznikla dnes již legendární postavička, do které by asi nikdo jen tak neřekl, že se stane tak slavnou. Znalejším asi okamžitě dojde, o kom je tu řeč. Slavný Mickey Mouse ale upadá stále více a více a především u mladšího obyvatelstva planety je nahrazován rádoby figurkami jako je Hannah Montana nebo například Jonas Brothers. Mickey je tedy odstrčen, stejně jako pohádkový králík Oswald, kterého Mickey kdysi nahradil. Od Disney se tak čekalo, že svojí vlajkovou loď bude chtít oživit nějakým filmem či novou animovanou sérií, nakonec ale padl los na žhavou herní novinku v podobě titulu Epic Mickey pro Nintendo Wii.

(PSP exkluzivní) God of War: Ghost of Sparta - Jen blázen by si myslel, že série God of War skončí po třetím dílu. Netrvalo dlouho a měli jsme tu oznámení druhého dílu pro konzolku PSP, který se bude jmenovat God of War: Ghost of Sparta. Na jeho vývoji se podílí opět zkušené studio Ready At Dawn, takže kvalita by měla být zajištěna už nyní. Kdo si tak tuto populární sérii oblíbil a zbožňuje řeckého antihrdinu Kratose, neměl by nový díl minout.

(Multi) Assassins Creed: Brotherhood - Kritiky velmi kladně přijatý singleplayerový zážitek v podobě Assassins Creed je zpátky a v mnohem vybroušenější podobě. Očekávejte návrat Ezia, který bude svádět lítou bitvu s mocným řádem Templářů. Aby náš hašašínský mistr mohl zasáhnout nepřítele přímo do slabin, musí se vypravit do Říma, centra moci, pýchy a korupce. Boj se zkorumpovanými tyrany ovšem nebude snadný, neboť bude vyžadovat sílu, ale co hlavně, bude vyžadovat vůdcovské schopnosti. Ezio totiž povede celé Bratrstvo, které bude bojovat po jeho boku. Své nesmiřitelné nepřátele mohou hašašíni porazit jen tehdy, budou-li spolupracovat.
Předobjednat za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Brotherhood+ .

(PS3 exkluzivní) Sly Collection: Move - Medvídek mýval je od pohledu velice elegantní zvíře s velice zákeřnou povahou. Na PS2 vyšla trojice velice povedených plíživých adventur, v jejichž hlavní roli stál mýval jménem Sly. Jak správně tušíte, jednalo se o zloděje, který se dokázal vetřít opravdu kamkoliv. Studio Sucker Punch se vrací na místo činu se svou kolekcí tří her, remasterovaných do vysokého rozlišení, s podporou trofejí, 3D obrazu a ovladače Move. V jednom balení tak naleznete tituly Sly Cooper and The Thievius Raccoonus, Sly 2: Band of Thieves a Sly 3: Honor Among Thieves. Pokud vás tak minule tato trojice velice povedených her od studia, které pracuje na sérii InFamous, máte nyní jedinečnou šanci. Kdyby se vám náhodou ztratilo něco cenného, víte koho se máte zeptat.

(Multi) Call of Duty: Black Ops - Traumata z války? Rány v duši, které se nechtějí hojit? To a mnohem více v akcí nasáklém pokračování série Call of Duty, které nese název Black Ops. Jak podtitul napovídá, očima hned několika vojáků se podíváte na operace, o kterých nikdo neví. Vy sami neexistujete, tudíž je úplně jedno, s jakými výsledky váš úkol splníte. Explozivní kampaň v hollywoodském stylu pak doplňuje přepracovaný multiplayer, na něž se ve studiu Treyarch zaměřili nejvíce. Právě série Call of Duty je doposud nejhranější FPS značkou na herních konzolách, co se týká síťového hraní. Hoši si tak poslechli nářky hráčů, přičemž si vzali k srdci několik cenných rad. Ať uděláte, co uděláte, očekávejte jen porci zábavy a zběsilé akce, kde si pro kulku nejdete nikdy daleko. Respektive ona si vás najde i na toaletě.
Předobjednat za 1299,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Black+Ops .

(Multi) Need for Speed: Hot Pursuit - Vkusné kočky, rychlé hračky a dětské houpačky. Devízou série Need for Speed bylo vždy undergroundové závodění v těch nejluxusnějších a nejrychlejších vozech této planety. Nejnovějším přírůstkem do série je pokračování legendárních Hot Pursuit, kde závodníkům asistují i policisté, tentokrát v neméně drahých a rychlých autech. Na hře pracuje studio Criterion, jenž je kované mnohaletou praxí nejen v oboru závodních her. Tentokrát to ale nebude jen o vás, systém Autolog totiž umožňuje sledování vašich přátel a realtime poměřování vašich výkonů na několika kilometrech ulic. Krom vnitřního soupeře vám tak přibude i několik doopravdových. A na co se mohou gurmáni těšit? Z vozového parku zmiňme exkluzivity jako Aston Martin One-77, Audi R8, BMW M6, Bugatti Veyron a Veyron GrandSport, Koenigsegg Agera, Lamborghini Murciélago LP-640 SV, McLaren F1, nebo Pagani Zonda Cinque, která se zároveň stala jednou z titulních „tváří” hry.
Předobjednat za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Hot+Pursuit . Při nákupu dostanete zdarma hru FIFA 10.

(PS3 exkluzivní) Prince of Persia Trilogy: HD Classics - Pohádek 1000 a jedné noci jsme se něco načetli, ale nic to nemění na tom, že se písku prostě nemůžeme nabažit. Ačkoliv poslední počin perského prince nebyl zrovna ukázkovým příkladem kvalitní hry, rozhodně dokázal zabavit. Ubisoft se rozhodl vydat svou trilogii titulů Prince of Persia: The Sands of Time, Warrior Within a The Two Thrones na jednom Blu-Ray disku i pro PS3. Jako bonus získáte HD rozlišení a podporu PS3 trofejí. Hlavním tahákem jsou ovšem samotné tři hry, které jsou více než dobrým základem pro moderní podobu série Prince of Persia.

(Multi) Majin and the Forsaken Kingdom – Soužití netvora a člověka, nebo krásky a zvířete, pokud chcete, je možná tabu, ale ne ve videoherním světě! Titul Majin and the Forsaken Kingdom je už delší dobu vyvíjen v pecích studia Game Republic. A co to bude? Akčních adventur se poslední dobou objevuje hodně, v případě této budete ovšem navíc řešit spousty puzzlů a hádanek. O hře se v zákulisních studiích traduje také to, že kopíruje svým pojetím například titul The Last Guardian, vyvíjený studiem Team Ico. Namco, vydavatel hry ovšem přiznal, že hra byla ve vývoji již dlouho předtím, než byl TLG vůbec ohlášen. Tak jako tak se bude pravděpodobně jednat o originální a po duši hladící hříčku, která nebude šetřit vašimi kapesníčky. Nebudeme střílet od boku, počkejme si na ní. Na skladě je zatím demo, tudíž jej rozhodně nepřehlédněte.

(Multi) 007: Blood Stone - Když už do kin nevleze nový film, museli si vývojáři pomoci sami, takže si pro scénář nové herní bondovky přizvali Bruce Feirsteina (podílel se na scénáři filmů Jeden svět nestačí a Zlaté oko), aby jim napsal úplně originální příběh. Vznikl tak James Bond 007: Blood Stone, ve kterém nebudou chybět teroristé ohrožující svět, ale také pár krvavých kamínků. Na hráče tak čeká spousta přestřelek a dokonce si i zařídí v nějakém tom dopravním prostředku.

Další hry v měsíci listopad 2011

(PS3 exkluzivní) Time Crisis: Razing Storm
(PS3 exkluzivní) The Fight: Lights Out
(PS3 exkluzivní) Patapon 3
(PS3 exkluzivní) Singstar Dance: Move
(Multi) Monopoly Streets
(Wii a DS exkluzivní) Sonic Colours
(Multi) Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1
(Multi) EA Sports Active 2
(Multi) Splatterhouse
(Multi) Tron Evolution
(Multi) Apache Air Assault

Hry si můžete objednat za pěkné ceny u herního obchodu GameLeader http://www.gameleader.cz/

Komentáře