E3 2010 preview

special  24
Martin Šmíd, 7. 6. 2010 20:41
Do herní výstavy E3 zbývá už jen týden. Tento herní svátek bude plný zajímavých informací o již oznámených hrách, ale také se dočkáme spousty novinek. My jsme nyní připravili pro vás seznam patnácti asi nejzajímavějších titulů, o kterých víme, že už jsou oznámeny a rozhodně nebudou chybět ani na E3. Dále se poté podíváme na možná oznámení, ale jejich zařazení do našeho seznamu by bylo hodně riskantní.

Kdy nás čekají tiskové konference

Microsoft Natal tisková konference - Pondělí 4:00 - Název této tiskové konference mluví sám za sebe. Dočkáme se odhalení finálního názvu Projektu Natal a dost možná i datum uvedení na trh a samozřejmě ceny samotné kamerky. Samozřejmostí je poté představení prvních her.

Microsoft Xbox 360 tisková konference - Pondělí 19:00 - Klasická tiskovka Xboxu 360, která ukáže spoustu připravovaných her pro tuto konzolku. Očekávat můžeme nové ukázky z Fable 3 i Gears of War 3. Nebudou ale určitě chybět ani nějaké ty další žhavé noviny.

EA tisková konference - Pondělí 23:00 -EA má na E3 vždy velmi povedenou konferenci, takže se na ní i docela těšíme. Odhalena by měla být nová FIFA, nové Need For Speed a kdo ví, třeba i nějaké to tajné překvapení.

UbiSoft tisková konference - Úterý 2:00 - UbiSoft na své tiskové konferenci bude převážně propagovat chystanou akční hru Assassins Creed: Brotherhood, ale určitě nebudou chybět ani další hry, jako je nový Driver.

Nintendo tisková konference - Úterý 18:00 - Tisková konference Nintenda se pravděpodobně bude převážně točit kolem nové Zeldy, ale určitě nebudou chybět ani další očekávané hry, jako The Conduit 2.

Sony tisková konference - Úterý 21:00 - Tisková konference Sony je hodně očekávána z několika důvodů. Čeká se na odhalení her pro Playstation Move a oznámení celé řady nových her pro samotnou konzoli PS3. Rovněž můžeme čekat nějaké ty novinky o PSP 2.

Miyamoto event - Středa 4:00 - Shigeru Miyamoto jako na minulé E3 bude mít pro sebe speciální event, kde ukáže připravované hry. Doufejme, že si tentokrát vzal sebou i poslední verzi hry Zelda pro Wii.

Konami tisková konference - Středa 22:00 - Tisková konference Konami je očekávána hned ze dvou důvodů. Tím prvním je pochopitelně odhalení hry Metal Gear Solid Rising. Tím druhým důvodem je pak oznámení nového dílu hororové série Silent Hill.

15 nejočekávanšjích her letošní E3

1 - The Legend of Zelda
Ještě než jsme začali psát tento článek, bylo jasné, jaká hra si zaslouží status „nejočekávanější”. Není nikdo v redakci, kdo by se na ni netěšil. Už když Shigeru Miyamoto na minulé E3 ukázal nádherný artwork, olizovali jsme monitory. Nyní má přijít to hlavní. Ukázka ze samotné hry, která je pro mnoho fanoušků Nintenda považována za modlu. Už dříve se vývojáři nechali slyšet, že po technické stránce vymačká nová Zelda z konzole Wii naprosté maximum a rovněž se můžeme těšit na zajímavý příběh, vypiplanou hratelnost a hlavně zábavu na dlouhé večery.

2 - The Last Guardian
Ani o druhém místě nemohl být pochyb. Tvůrci her ICO a Shadow of the Colossus nám totiž v minulosti dokázali, že umí vytvořit naprostou herní legendu, na kterou hráči už nikdy nezapomenout. Právě na loňské E3 oznámená hra The Last Guardian má přinést to nejlepší z jejich předchozích her. V hlavní roli hry The Last Guardian je malý kluk, který se zatoulal v pozoruhodném světě, plném vojáků ve zbrani. Protože je mladý klučina velmi zranitelný, má u sebe svého neocenitelného kamaráda, kterým je mládě griffina. Jak bude spolupráce těchto dvou hlavních hrdinů fungovat, na to by měla odpovědět právě E3.

3 - LittleBigPlanet 2
Plošinovka LittleBigPlanet od studia Media Molecule byla sledována početnou skupinkou hráčů už před svým vydáním. Po něm se ale z LittleBigPlanet stal naprostý hit a z postavičky Sackboye se zase stal maskot Playstationu. Už několik měsíců se spekulovalo, že vývojáři připravují druhý díl. Všechny ty spekulace se potvrdily zhruba před měsícem, přičemž jsme se dočkali i prvních informací a obrázků. Už z toho co víme je jasné, že nás na podzim tohoto roku čeká aspirant na hru letošního roku. Pokud vývojáři splní vše, co nám za ten měsíc stihli naslibovat, tak to abychom si vzali tak měsíční dovolenou, protože nás bude čekat opravdu velkolepý zážitek.

4 - Metal Gear Solid Rising
Na minulé E3 nám Hideo Kojima nadělil menší překvapení. Tím je pochopitelně nový díl populární série Metal Gear Solid, tentokrát s podtitulem Rising. Poprvé si pro sebe celý díl rezervoval Raiden, který coby ninja bude bojovat proti zástupu všemožných nepřátel. Přesto by podle slov Hideo Kojimy nemělo jít o tupou akci, ale něco mezi ní a klasickou steahlt akcí. Na samotné hře pracuje nový tým uvnitř Kojima Productions, který se skládá z mladých herních vývojářů. Ty poté doplňují jejich zkušení kolegové, kteří nám přinesli Metal Gear solid 4. Jednou z novinek této hry je i fakt, že se objeví nejen na Playstationu 3, ale i na Xboxu 360.

5 - Batman: Arkham Asylum 2
Nemůžeme říci, že bychom to čekali, ale už po prvních dojmech byl Batman: Arkham Asylum velmi očekávaným titulem. Když vyšel, oslavné recenze ho vynášely do nebes a hráči nestačili valit bulvy, co se to těm vývojářům z Rocksteady Studios podařilo ukuchtit. Netrvalo dlouho a už na konci minulého roku bylo jasné, že se s Batmanem znovu setkáme, stejně tak se starým známým Jokerem. Druhé pokračování hry Batman: Arkham Asylum by na E3 rozhodně nemělo chybět, takže si můžete určitě být jistí tím, že jakmile se dozvíme byť jen malou informaci, rozhodně o ní nepřijdete.

6 - Gran Turismo 5
Páté Gran Turismo rozhodně nemůže chybět v našem seznamu nejočekávanějších her E3. Na tuto závodní modlu čekají nejen majitelé Playstationu 3, ale i nadšenci závodních her obecně. Na letošní E3 by měla být prezentována téměř finální verze této hry, přičemž bychom se měli dozvědět i to datum vydání, o kterém zatím můžeme jenom spekulovat. O čem ale nemusíme spekulovat, jsou samotná fakta. Ve hře se dočkáme více jak 1000 licencovaných vozidel a mezi licencovanými závody nebude chybět ani šampionát WRC a v poslední době tolik populární Nascar. Rovněž si budeme moci užít závody za umělého osvětlení. To už je pořádné lákadlo, proč se na hru tolik těšit.

7 - Dead Space 2
Na E3 ebude chybět ani očekávaný druhý díl hororové akční hry Dead Space. Tři roky po událostech na Ishimuře, si Isaac myslí, že je všem hororovým zážitkům konec. Tři roky po událostech v prvním díle ale na svět vyplouvají malé fragmenty toho, že se nákaza šíří dál a nyní ještě v mnohem větším měřítku, než v prvním případě. Isaac se také dost změnil, už to není ten neposkvrněný chlapík, který byl vyslán na loď jako pouhý údržbář, ale někdo kdo má konečně osobnost, zároveň ale také někdo, kdo jen stěží rozeznává realitu od halucinací. Na E3 můžeme očekávat první gameplay záběry a dost možná i něco více o samotné hře

8 - inFamous 2
Druhý díl městské akce inFamous nás zavede do nového města New Marais, pro které se vývojáři inspirovali skutečným městem New Orleans. V něm se to jen hemží pochybnými živly, a tak je čas strčit prsty do elektriky a vydat se sjednat spravedlnost. Ve druhém dílu se opět vrací Cole, hlavní hrdina prvního dílu, který i zde bude mít plné ruce práce. Přibudou mu nové schopnosti a za pomoci svého kamaráda Zeka se opět vydá do ulic. Protože inFamous 2 byl oznámen teprve před několika hodinami, víme o něm nyní hodně málo. Každopádně už nyní je jisté, že na E3 o něm hodně uslyšíme.

9 - Gears of War 3
V dubnu tohoto roku Epic Games konečně natěšeným fanouškům oznámil, že připravuje třetí díl Gears of War. Na E3 by tato hra neměla chybět a určitě se dočkáme nějaké ty další podrobnosti. Příběh třetího dílu se odehrává rok a půl po díle druhém na planetě Sera, přičemž poslední lidská města padla, vedení COG bylo rozpuštěno a je v nenávratnu pryč, a po planetě se toulají poslední skupinky lidí, které každým dnem bojují o holé přežití. Jak tato finální bitva dopadne, to se dozvíme 8. dubna příštího roku, kdy Gears of War 3 vyjde opět exkluzivně na Xbox 360.

10 – Killzone 3
Pokud máte rádi akční hry a vlastníte konzoli Playstation 3, asi vám Killzone nemusíme představovat. Nedávno oznámený třetí díl na E3 rozhodně chybět nebude, přičemž se dočkáme prvního regulérního traileru s ingame záběry. Ty by měly přinést hlavně ukázku rozmanitého prostředí, od zasněžených hor až po tropické pralesy plného nebezpečí. Rovněž můžeme očekávat mohutnou kampaň na 3D technologii skrze tuto očekávanou akční pecku.

11 - Halo Reach
Studio Bungie na E3 také nebude chybět a bude na ní prezentovat svojí na dlouhou dobu poslední Xbox 360 exkluzivní hru, kterou je pochopitelně Halo Reach. O samotné hře už nyní víme v podstatě vše, co nám před vydáním stačí. Na E3 bychom se tak měli dočkat nějakých těch nových záběrů ze samotného hraní a pravděpodobně i odhalení hry pro jednoho hráče, která je stále pod rouškou tajemství.

12 – Deus Ex Human Revolution
Už třetí díl akčního RPG Deus Ex ponese název Deus Ex Human Revolution a vyjde na začátku příštího roku pro Xbox 360 a Playstation 3. Vývojáři z Eidos Montreal nám už před E3 slíbili, že hra na této výstavě nebude chybět a dočkáme se o ní spousty nových informací. Samotná hra se odehrává v roce 2027, což je rok velkých inovací a technologického pokroku. Je ale také období velkých zmatků a spiknutí. Nikdo ani neví, na čí straně je. V Detroitu probíhají mohutné demonstrace, které probíhají u Safir Industries, což je jedna z předních firem zabývající se rozbojem lidské augmentace. Všichni prahnou jen po moci a nadvládě nad ostatními. Právě v této době se hráči ujmou geneticky upraveného vojáka jménem Adam, aby se trošinku podívali na zoubek moci chtivým společnostem.

13 – Medal of Honor
Úspěch Call of Duty série nedá mnohým vydavatelům spát a už vůbec ne EA. Tak se tak rozhodla, že opráší svoji v posledních letech upadávající sérii Medal of Honor. Poprvé nebudeme v této sérii bojovat ve druhé světové válce, ale podíváme se do války zmítaného Afghanistánu, abychom nakopali zadek všem teroristům. EA si dává na novém Medal of Honor hodně záležet, přičemž výsledkem by měl být pokořitel Call of Duty a jedna z nejlepších akčních her tohoto roku. My po prvních dojmech se na hru také velice těšíme. Doufejme, že se na E3 dočkáme nějakých těch prvních gameplay záběrů.

14 – Crysis 2
EA má na letošní E3 spoustu očekávaných her, přesto jedna by měla mezi nimi vyčnívat. Mělo by se jednat o novou akční hru od studia Crytek, kterou je pochopitelně druhý díl Crysis. Ve druhém dílu hry Crysis se ocitáte zrovna ve chvíli, kdy se na Zemi vrátili mimozemšťané, tentokrát však s daleko většími invazními silami. Ty mají jediný cíl - naprosté vyhlazení lidstva - a začít chtějí právě tím, že zničí jedno z nejznámějších měst planety – New York. Invaze proběhla hodně rychle a mimozemští útočníci ihned nakazili zdejší obyvatele chorobou způsobující divoké sny, které dokážou člověka dohnat až na pokraj šílenství. V tuto chvíli začnou kolabovat všechny městské systémy a z New Yorku se tak stává jedna velká ruina, kde se zmítá pouze chaos. Tuto invazi mimozemšťanů mají zastavit vojenské jednotky, které byly vyslány do města. Po pár dnech je ovšem čím dál více zřejmé, že převahu mají bohužel mimozemšťané a nic na ně nezabírá. Celé město je téměř vyhlazeno a schyluje se k poslednímu úderu. Poslední šancí na záchranu města je jeden supervoják, který disponuje vyspělou bojovou technologií budoucnosti v podobě obleku Nanosuit 2. Ten je vyslán do této městské džungle, aby si to vyříkal s nezvanými hosty pěkně z očí do očí.

15 - Assassin´s Creed: Brotherhood
Druhý Assassin´s Creed byl pro mnohé hráče jednou z nejlepších her minulého roku. My musíme také přiznat, že nás Assassin´s Creed 2 hodně bavil a otevřený konec nás pořádně navnadil na třetí díl. Než se ho ale dočkáme, přichystal Ubisoft na konec tohoto roku jakýsi datadisk ke druhému dílu, který se bude jmenovat Assassin´s Creed: Brotherhood a opět se v něm chopíme zabijáka Ezia, který tentokrát zamíří do Říma, aby si to vyříkal se všemi svými nepřáteli. Kromě velké kampaně pro jednoho hráče nemá chybět ani online multiplayer. Co vše nový Assassin´s Creed přinese, to bychom se měli dozvědět na E3.

Další hry, které se vyplatí sledovat

Fable 3, Call of Duty Black Ops, Portal 2, Enslaved: Odyssey to the West, F.E.A.R. 3, Tom Clancy´s H.A.W.X. 2, Mafia 2, Lara Croft and the Guardian of Light, Marvel vs. Capcom 3, Fallout New Vegas, ArcaniA : Gothic 4, MySims SkyHeroes, God of War: Ghost of Sparta, Star Wars: The Force Unleashed II, Rage, Pro Evolution Soccer 2011, Castlevania, Bulletstorm, Kane & Lynch 2, Free Realms, DC Universe Online, Test Drive Unlimited 2, Vanquish, The Last Story

Samozřejmě her je daleko více. Není ale v našich silách tu všechny vypsat. Pokud se nedostalo na nějakou hru, na kterou čekáte, napište nám ji do diskuze.

Hry, které se možná dočkají odhalení

Resistance 3 - Insomniac Games/Sony
Need For Speed - EA
Half-life Episode 3 - Valve
Motorstorm 3 - Sony
Ninja Gaiden 3 - Tecmo
Ape Escape - Sony
Silent Hill - Konami
Nový Dragon Age - Bioware/EA
Mass Effect 3 - Bioware/EA
Elder Scrolls V - Bethesda
AGENT - Rockstar North
Driver - UbiSoft

Komentáře