E3 2010 EA konference

special  5
Martin Šmíd a Petr Strecker, 15. 6. 2010 0:58
Po Microsoftu měla svoji tiskovou konferenci i EA, která představila nové Need For Speed, oznámila EA Active na Kinect pro Xbox 360, ukázala 3D v Crysis 2 a nechyběla ani oznámení dat vydání očekávaných her. Pěkně ale popořadě se pojďme podívat na nejdůležitější informace z tiskové konference EA.

Need For Speed: Hot Pursuit - Criterion si odbyl svou premiéru na straně série Need for Speed a nutno uznat, že to zvládl na výbornou. Titul ponese název Hot Pursuit, tudíž se jedná o třetí ‘Divokou honičku’ v sérii, která se tentokrát ukáže nově na konzolích nové generace. Už z intra je patrné, že závody nebudou postrádat náboj a napětí, kdy jsme byli svědky honičky luxusních supersportů jako Koenigsegg CCX a Pagani Zonda Cinque, jež byli následně naháněni policejní verzí Bugatti Veyron. Jak sami tušíte, v této hře neexistuje něco jako nejrychlejší auto, ale vyhrává ten, kdo je lidově řečeno nejvyčůranější. Hra navíc slibuje pohled na kariéru jak ze strany pouličních závodníků, tak policistů, kteří mohou závodníky zastavovat jak vytlačováním ze silnice, kompletní destrukcí, helikoptérami, tak pásy s hřeby. Model poškození se zdá být také na velice slušné úrovni, kdy jsme měli možnost vidět jak hráč v policejním Lamborghini Reventon doničil a ve výsledku převrátil Lamborghini Murcielago SV na střechu. Podle toho co jsme měli možnost, se nemusíme obávat o dalšího následovníka této arkádovité rodinky – nové Hot Pursuit se vrací tam, kde staré skončilo a přidává hromadu bonusů navíc. Surové závodění se vrací. Need For Speed: Hot Pursuit vyjde 19. listopadu v Evropě pro Playstation 3 a Xbox 360.

Medal of Honor betaverze - EA na tiskové konferenci oznámila, že se hráči mohou těšit na hratelnou betaverzi hry Medal of Honor. Přístupný bude multiplayerový režim pro 24 hráčů v zatím neupřesněných herních režimech. Celá betaverze poté startuje už 21. června na konzolích Playstation 3 a Xbox 360. Dočkají se tak fanoušci na obou konzolích. Multiplayer trailer naleznete v jedné z našich novinek zvlášť. Více už bohužel o novém Medal of Honor prozrazeno nebylo. Více by mělo padnout dnes na tiskové konferenci Sony.

Battlefield Bad Company 2: Vietnam - EA na své tiskové konferenci také oznámila nový přídavek do populární akční hry Battlefield Bad Company 2, který se bude jmenovat Vietnam a přinese do online zápolení spoustu novinek a nových map, zasazených do 60. let ve Vietnamu. Více informací o tomto balíčku vám přineseme později. Battlefield Bad Company 2: Vietnam vyjde na Playstation Network a Xbox Live na konci tohoto roku.

EA oznamuje EA SPORTS Active 2 pro Kinect - EA SPORTS dnes oznámil vývoj hry EA SPORTS Active 2 s podporou Kinect pro Xbox 360. V Severní Americe bude dostupný od 16. listopadu společně s již dříve ohlášenými verzemi pro PlayStation3 a Wii. EA SPORTS Active 2 je konzolový fitness program, který přináší opravdové výsledky díky inovativnímu monitoringu srdeční frekvence, bezdrátovému snímání pohybu, jakož i novému onlinovému modulu se schopností sledovat a vyhodnocovat informace nasbírané během tréninku. EA SPORTS Active 2 vám zjednoduší a zefektivní trénink a půjde s vámi, kamkoliv půjdete i vy.

„Vyvinutím EA SPORTS Active 2 pro Kinect pro Xbox 360 jsme vytvořili přirozený fitness program, který je schopen sledovat veškerý tělesný pohyb uživatele a tím mu poskytnout jedinečný zážitek ze cvičení, které mu navíc přinese opravdové výsledky,” říká Andrew Wilson, první viceprezident pro celosvětový rozvoj EA SPORTS. „Je to skvělý doplněk našeho portfolia fitnessových produktů EA SPORTS Active a svědčí o naší odhodlanosti přinášet nové zážitky novým uživatelům. Těší nás, že můžeme rozšířit trh o značkový fitness produkt té nejvyšší kvality.” Kinect pro Xbox 360 je schopen sledovat veškerý tělesný pohyb v reálném poměru 1:1, zaznamenávat pohybová cvičení tak, jak to dosud nebylo možné, a vytvářet tak plynulý záznam bez nutnosti použití ovladače. Jeho uživatelé budou mít absolutní svobodu pohybu a tím i možnost efektivnějšího cvičení, podobného zážitku, jaký poskytuje EA SPORTS Active 2 Total Body Tracking System na PlayStation 3 a Wii, které využívají bezdrátové pohybové senzory, připevněné řemínky k nohám a pažím. Unikátní na Kinect pro Xbox 360 je to, že uživatelé budou mít schopnost řídit svůj trénink hlasem a gesty. To jim umožní plynulý a ničím nerušený pohyb. Balení EA SPORTS Active 2 mimo jiné obsahuje i inovativní měřič tepové frekvence, jenž na obrazovce promítá nepřetržitý monitoring a poskytuje tak uživateli možnost průběžně zjišťovat intenzitu tréninku a optimalizovat cvičení. Podobně jako na systému PlayStation 3 budou mít uživatelé navíc možnost stáhnout si do své konzoly Xbox 360 prostřednictvím Xbox LIVE nové tréninky a cviky a zpestřit si tak své cvičení a upevnit motivaci.

Potvrzeno: Crysis 2 ve formátu True Stereoscopic 3D - EA dnes oznámila, že její novinka Crysis 2 bude k dispozici ve stereoskopického 3D formátu. Tento akční trhák bude první z velkých videoher pro několik platforem, která plně využije potenciálu reálného stereoskopického 3D.

„Crytek se neustále snaží posouvat laťku technologické úrovně vzhůru. V kontextu toho, jak rychle 3D revoluce bere útokem filmy a televizi, nás velmi těší, že můžeme představit v 3D formátu i Crysis 2, která se tak stane první velkou akční hrou, dostupnou v reálném stereoskopickém 3D,” uvedl Cevat Yerli, výkonný ředitel a prezident společnosti Crytek. „3D formát představuje v oblasti interaktivní zábavy mamutí krok. 3D verze hry bude disponovat stejným příběhem a akčním dějem, jako její 2D protějšek, ale navíc poskytne další dimenzi napětí a zapojení do akce.”

Ať už budou hrát 3D nebo standardní 2D verzi, Crysis 2 vrhne hráče do zdevastovaného New Yorku, hroutícího se pod náporem strašlivých mimozemšťanů. Ti jsou vyzbrojeni smrtícími zbraněmi a vysoce účinnými schopnostmi vnímání, které podrobí hráčovy schopnosti absolutnímu testu. Tito hrůzostrašní útočníci zaplavují ulice New Yorku a zanechávají na nich spoušť a hořící trosky. Uprostřed této katastrofické ztráty získají hráči nadlidské schopnosti nanoobleku, díky němuž se původní handicap vyrovná a stane se z něj nejdůležitější zbraň mise na záchranu New Yorku.

EA Sports MMA, Dead Space 2 a Bulletstorm má datum - Jednou z her, kterou EA prezentovala hratelnou demoverzí byl Dead Space 2. Demoverze byla moc pěkná, ale EA ji ukončila ve chvíli, kdy se opravdu rozjížděla. Byl to ale záměr. Více se dozvíme na tiskové konferenci Sony. Dead Space 2 vyjde 25. ledna 2011 pro Playstation 3 a Xbox 360.

Po hodince se na tiskové konferenci EA objevil i Cliff Bleszinski z Epic Games a Adrian Chmielarz z People Can Fly. Nebyl tak pochyb, že ukážou akční hru Bulletstorm, která vypadá prostě super. Aby toho nebylo málo, Cliff Bleszinski oznámil datum vydání. Bulletstorm tak oficiálně vyjde na Playstation 3 a Xbox 360 22. února 2011.

Další hrou, která nyní má svoje datum vydání, je i bojovka EA Sports MMA. Ta vyjde pro Xbox 360 a Playstation 3 už 19. Října.

To bychom tedy měli za první den E3 vše. Zůstaňte s námi, protože už zítra nás čeká tisková konference Sony a Nintenda.

Komentáře