Záznam streamu k remaku hry Dead Space

novinka  28
Martin Šmíd, 31. 8. 2021 20:09
Vývojáři ze studia EA Motive dnes uspořádali speciální stream, v němž dali první pohled na připravovaný remake oblíbené hororové akce Dead Space. Podle jejich slov nejde o prezentaci hry jako takové, ta teprve bude následovat, ale chtěli dát fanouškům první náhled na opravdu ranou verzi hry, aby se jim dostalo zpětné vazby a mohli hru dle ní upravit. Na záznam se můžete podívat níže v novince. Remake hry Dead Space je ve vývoji pro PC a konzole nové generace PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Několik informací

  • Vývojáři během streamu mluvili i o vylepšeném soubojovém systému. Pořád bude možné rozřezávat mimozemské potvory, přičemž nově bude zakomponován systém Peeling, jenž má ukázat poškození protivníka i třeba jeho končetiny, která nemusí být ještě plně odpadnuta – půjde ustřelovat maso z kostí, což zní opravdu nechutně. Účinek se bude lišit zbraň od zbraně.
  • Ve hře bude přítomna mechanika létání, která byla představena až v Dead Space 2.
  • Celá loď Ishimura bude bez jakékoliv načítací obrazovky.
  • Základní příběh zůstane v remaku stejný, ale bude v určitých částech rozšířen, abychom se dozvěděli více informacím o univerzu i postavách. 
  • Remake je postaven na původních datech, ale vývojáři značně vylepšili vizuální stránku, o níž se stará poslední verze Frostbite enginu.
  • Ve hře budou zcela nová prostředí. 
  • Fanoušky určitě potěší informace, že se v remaku vrací Gunner Wright, jenž propůjčí hlas hlavnímu hrdinovi Issacu Clarkovi. Nadaboval ho už v Dead Space 2 a 3. To znamená, že hlavní hrdina bude plně nadabovaný a bude tedy mluvit, což u originálu nebylo. 
  • Bylo ukázáno srovnání mezi originálem a remakem. Rozdíl ve vizuálním zpracování je podle očekávání obrovský, ať jde o nasvícení, odlesky, textury, rozlišení a tak dále. 


Záznam streamu

Pouze záběry z hraní

Zdroj: Tisková zpráva

Dead Space (Remake)

xsxps5
EA, EA Motive
Datum vydání hry:
27. 1. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře