Záběry z akční hry Battlefield V, po vydání dostane Battle Royale režim - UPDATE

novinka  26
Martin Šmíd, 9. 6. 2018 20:15
Jednou z nejočekávanějších her letošního roku je pochopitelně akční hra Battlefield V, pro niž se vývojáři ze studia DICE nechali inspirovat druhou světovou válkou. „Inspirace zapomenutými kapitolami historie nás vedla k vytvoření akčního zážitku, který čerpá z ikonických elementů druhé světové války, ať už to jsou výsadkářské operace nebo tankové bitvy, a odehrává se v klíčových, avšak polozapomenutých bitvách z počátečních dnů války. Tohle není druhá světová, jak ji znáte z učebnic,“ říkají vývojáři. A mají pravdu. Díky tomu, že jen čerpají z nejhroznější války v lidských dějinách, mohli připravit nejrůznější možnosti úpravy postav a další zajímavé novinky. Navíc kromě klasického multiplayeru, na němž hra pochopitelně staví, nebudou chybět ani singleplayerové mise, vyprávějící příběhy několika vojáků. Studio DICE pochopitelně hru prezentovalo dnes během tiskové konference EA, během níž jsme se nového traieru, na který se můžete podívat níže v novince. Zároveň vývojáři potvrdili, že po vydání hra dostane velkou novinku v podobě Battle Royale režimu, který bude obsahovat obrovskou mapu, týmové hraní, vozidla i desítky zbraní. Více se o tomto režimu dozvíme později.

Multiplayerový trailer

Gameplay video z multiplayeru

Představení herních režimů 

Grand Operations je vrcholný režim pro více hráčů, který je navržen tak, aby využil mapy a režimy hry Battlefield™ V v celé jejich kráse. Každá Grand Operation představí silný příběh inspirovaný historickými událostmi. Do první Grand Operation se budete moct zapojit už krátce po vydání hry. V následujících měsících budete pokračovat v cestě po bojištích 2. světové války, která se ještě v hrách neobjevila a nikdo na nich nehrál.

Grand Operations jsou vlastně vylepšenou verzí režimu Operations ve hře Battlefield™ 1, ovšem mnohem rozsáhlejšího i nad rámec všech jeho částí. Tento modulární koncept přenese hráče do fiktivních operačních „dnů“, kde každý den reprezentuje kolo hrané napříč různě kombinovanými mapami a režimy, na jejichž pozadí se odvíjí příběh. Akce, které vy, vaše družstvo nebo tým podniknete v první den, budou mít přímý vliv na podobu příběhu a způsob hry v den druhý, ten pak dále ovlivní den třetí a tak dále.

Pokud první den odehrajete dobře, po změně mapy začnete s adekvátní zásobou munice a bojové techniky. V případě neúspěchu začnete další den pravděpodobně s menším počtem oživení, vozidly a dalšími zdroji.

Další významnou změnu představuje způsob, jakým jednotlivé relace zajišťují, aby se všichni hráči dostali na všechny lokace – jinými slovy, už žádné „záseky“ na pevné obraně hned v prvním bodě. Většina Grand Operations v Battlefieldu V je rozložena do tří operačních dnů – celkem asi hodiny herního času – ale některé mohou při těsném skóre trvat i déle.

Vzdušné výsadky - Battlefield V je o 2. světové válce, jak jste ji ještě neviděli. I když jsme se zaměřili hlavně na tento aspekt, zachovali jsme ve hře slavné momenty tohoto konfliktu, jako je například seskok padákem na bojiště v čele invazních sil uprostřed palby flaku.

Každá Grand Operation začíná výsadkem – v Norway Operation je reprezentován novým režimem Airborne, který je v rámci Grand Operations exkluzivním.

Hlavní roli v režimu Airborne hraje skupina děl, které se útočící tým pokouší zničit, zatímco obránci chtějí jeho úsilí zmařit. Útočníci vstupují do akce ve vlnách z letadel, přičemž každý z nich se rozhodne, kde seskočí. Jakmile dopadnete na zem, začnete spolupracovat s týmem na určení pozice bomb a likvidaci nepřátelských obranných postavení. Dosažení herního cíle pak může rozhodnout o úspěchu invaze.

Při bránění vstoupíte na mapu u děl, která dosud nejsou zničena. Důmyslným rozmístěním mobilních zbraní, fortifikací nebo protileteckých děl pak musíte připravit optimální obranu. Přizpůsobte se a odolejte – pokud uspějete, nepřítel ztratí moment překvapení a další den bude začínat s podstatně většími obtížemi.

Final Stand - Vaše úspěchy a selhání v Grand Operations určí podobu rozhodující fáze Final Stand. Pokud budou mít obě strany vyrovnané skóre, octnete se v tomto adrenalinovém zkráceném režimu, z něhož vzejde vítěz.

Ve Final Stand hráči nebudou moct oživnout, takže to bude o nervy. Tým prohraje, pokud padnout všichni jeho příslušníci. Množství munice – bude-li vůbec nějaké – určí předchozí události herního dne.

S téměř spotřebovanou municí a vyčerpaným zdravím bude váš úkol zní jasně: bojovat až do hořkého konce. Nikdo neodejde až do konečného rozhodnutí, takže na bojišti budete muset nechat vše.

Netýmové režimy pro více hráčů

My tady v DICE víme, že tenhle zatím nejpropracovanější Battlefield, obsahující vylepšený pohyb, interaktivnější prostředí a nový systém Fortifications, musí obsahovat hromadu zábavných režimů, které budete moct hrát.

Systém hry pro více hráčů v Battlefieldu V je přesně to místo, kde vyrazíte do první linie v 2. světové válce způsobem, který nemá obdoby co do formy i množství inovací. Nabízíme hráčům mix osmi nových a tradičních režimů, dostupných hned po vydání hry, v nichž se ve prospěch svého týmu můžete adaptovat, zlepšit a využít bojiště.

Conquest - Asi žádný jiný režim není pro sérii Battlefield typičtější než Conquest. Nějaká verze tohoto režimu pro 64 hráčů s bojem o ovládnutí mapy se objevila v každém díle hry Battlefield a nebude chybět ani letos v Battlefieldu V se vším, co tato hra nabízí.

Budete bojovat o klíčové lokality na obrovské mapě, kde se váš tým přiblíží vítězství, pokud ovládne většinu vlajek. Vybudujete obranu a upevníte své linie pomocí nedávno představeného systému Fortifications, mobilních zbraní a prvku Squad Reinforcements.

Veteráni Battlefieldu určitě poznají, že „střeva“ Conquestu vznikla na základě odlišného přístupu a s klasičtější sadou pravidel, a týká se to i některých variant režimu Conquest Assault.

Breakthrough -V režimu Breakthrough je mapa rozdělena na několik sektorů, které na začátku zápasu všechny drží tým obránců. Pokud jste mezi útočníky, vaším cílem je sektory jeden po druhém obsadit v určitém pořadí tím, že ovládnete dostupné kontrolní body v každém z nich. Hráči Battlefieldu 1 už znají Breakthrough z Operations, kde je samostatným herním režimem.

Každý střet v Breakthrough je zběsilou akcí s cílem obsadit sektory v roli útočníka, nebo operativně měnit plány za účelem uzemnění protivníka v případě obrany. Pamatujte, že donutit nepřítele k ústupu v Battlefieldu V znamená zdolat, či udržet opevněné pozice, což přináší další strategickou úroveň na obě strany.

Frontlines - Bojovou „přetahovanou“ ve Frontlines lze popsat jako mix režimů Conquest, Rush a Obliteration ve hře Battlefield™ 4.

Ve Frontlines usilují oba týmy o kontrolu nad jedinou vlajkou, kterou když jeden z nich ovládne, odemkne si další a posune frontu blíže nepřátelské základně. Po získání poslední vlajky je tato základna otevřena a další strategické cíle ohrožují nastražené výbušniny – to je novinka ve Frontlines v Battlefieldu V.

Domination - V režimu Domination, který nesmí v Battlefieldu chybět, znamená méně ve skutečnosti více. Ovšem tato zmenšená verze Conquestu, zaměřená na boj pěchoty, nenabízí o nic méně akce než její větší bratr. V Domination bojují oba týmy o kontrolu nad několika cíli. Po ovládnutí nejméně poloviny vlajek začne nepřítel přicházet o určitý počet oživení. Po získání kontroly nad více než jejich polovinou bude už nepřítel doslova krvácet. V těchto střetech bojovaných na krátkou vzdálenost zjistíte, že jsou ideální pro ověření složení a souhry vaší čety.

Týmový deathmatch - To je Battlefield obnažený až na samotný kořen své podstaty. Týmový deathmatch je pěchotní řežba ve zběsilém tempu, kde je soudržnost čety nade vše. Pokud se vám podaří způsobit opačnému pěchotnímu týmu větší ztráty, vítězství je vaše. 

Informace pochází z oficiální zprávy EA. 

Celá prezentace hry Battlefield V

Zdroj: Tisková zpráva

Battlefield V

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
20. 11. 2018
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře