Vývojáři z Insomniac Games se vyjádřili k nedávnému kybernetickému útoku

novinka  29
Martin Šmíd, 22. 12. 2023 15:49
Studio Insomniac Games sice nedávno ještě slavilo, protože se mu povedlo vytvořit výbornou komiksovou akční hru Marvel's Spider-Man 2, ale nyní zažívá přímo hororové období po nedávném kybernetickém útoku. Po něm se dostalo ven velké množství ukradených informací o vývojářích, ale také připravovaných i zrušených hrách. Také se objevila hratelná rozpracovaná alpha verze hry Marvel's Wolverine, kterou si už někteří stáhli. Po jejím zapnutí se hra ovšem automaticky přihlašuje na servery Insomniacu, takže vývojáři přesněji vědí, kdo si ji stáhl a kde se nachází. Nyní vývojáři vydali prohlášení, v němž děkují za velkou podporu, přičemž i potvrdili, že ukradené informace nebudou mít vliv na vývoj hry Marvel's Wolverine.

 „Děkujeme za projevený soucit a neochvějnou podporu. Hluboce si jí vážíme. Jsme zarmouceni i rozzlobeni nedávným kriminálním kybernetickým útokem na naše studio a emocionální daní, kterou si to vybralo na našem vývojářském týmu. Posledních několik dní jsme se vnitřně soustředili na vzájemnou podporu. Jsme si vědomi toho, že ukradená data obsahují osobní údaje našich zaměstnanců, bývalým zaměstnancům a nezávislým dodavatelům. Obsahují také první detaily o vývoji hry Marvel's Wolverine pro PlayStation 5. Nadále rychle pracujeme na zjištění, jaká data byla zasažena. Tato zkušenost je pro nás nesmírně nepříjemná,“ zmiňují vývojáři z Insomniac Games.

„Chceme, aby si všichni užili hry, které vyvíjíme, tak jak je zamýšleno a jak si naši hráči zaslouží. Nicméně stejně jako Logan....Insomniac je odolný. Vývoj hry Marvel's Wolverine pokračuje podle plánu. Hra je v rané fázi výroby a nepochybně se bude v průběhu vývoje výrazně vyvíjet, stejně jako všechny naše plány. I když si vážíme nadšení všech, o oficiální informace o hře Marvel's Wolverine se podělíme, až nastane ten správný čas. Jménem všech zaměstnanců společnosti Insomniac vám děkujeme za vaši trvalou podporu v tomto náročném období,“ dodávají vývojáři. 

Zdroj: TZ

Marvel’s Spider-Man 2

ps5
Sony Interactive Entertainment, Insomniac Games
Datum vydání hry:
20. 10. 2023
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře