Vývojáři vyjadřují podporu studiu Rockstar Games

novinka  14
Martin Šmíd, 19. 9. 2022 12:52
Včera ráno to vypadalo, že půjde o další poklidnou neděli, ale stačilo pár hodin a vše se naprosto změnilo. Leaker totiž začal zveřejňovat obrázky a videa z rozpracované verze očekávané akční hry Grand Theft Auto 6 (údajně jde o 3 roky starý build), navíc začal vývojáře zřejmě vydírat s tím, že zveřejní další podrobnosti i zdrojový kód. Jen těžko se dá odhadnout, jak nakonec tato událost dopadne. Společnost Take-Two Interactive už začala videa mazat, stejně jako účty na twitteru a dalších sociálních sítích, které záběry šíří. Novinář Jason Schreier potvrdil, že záběry jsou pravé, přičemž podle něj jde o noční můru pro Rockstar Games, která ovlivní hru a může pro ni znamenat i odklad. „Jedním z důvodů je, že únik naruší práci. Další je, že to může vést k omezení flexibility práce z domova. Důsledky úniku ale nemusí být nějakou dobu jasné," dodal.

Celý únik, největší v historii herního průmyslu, vyvolal napříč celou branží obrovský rozruch. Hráči začali záběry kritizovat, a to hodně neprávem, protože pocházejí z rozpracované verze, několik let staré. Myslí si ovšem, že takto bude vypadat finální produkt, což je samozřejmě hloupost. Vývojáři z jiných studií ovšem vyjadřují vývojářům z Rockstar Games podporu. „Mým kolegům vývojářům, kteří jsou zasaženi nejnovějším únikem informací. Vězte, že i když je to teď zdrcující, přejde to. Jednoho dne budeme hrát vaši hru, oceňovat vaše umění a úniky budou zařazeny do poznámek pod čarou na Wikipedii," napsal na twitteru Neil Druckmann ze studia Naughty Dog, který má s leaky také bohaté zkušenosti.

„Úniky jsou hrozné pro všechny, včetně nadšených fanoušků, kteří se často dívají na nedokončený produkt a na základě toho vytvářejí naprosto falešná očekávání. Všichni prohrávají, je to na hovno. Cyklus ukaž nám hru a pak to vypadá hrozně, také jen zabíjí jakoukoliv moji naději na budoucnost, kde herní vývojáři mohou být otevřenější k publiku ohledně toho, jak se hry vyrábějí," napsala Alanah Pearce, která pracuje ve studiu Santa Monica Studio a je jednou ze scénáristek God of War Ragnarök. „Komentáře k úniku GTA6 je bolestivé číst, protože hráči nemají ponětí, jak vývoj her funguje. Hry vypadají na hovno, než se předvedou veřejnosti. Někdy, když jsou předváděny, části, které jsou ukazovány, jsou doslova jediné části, které vypadají dobře," dodal na twitteru Ben Golus.

Zdroj: pushsquare

Grand Theft Auto V (PS5/Xbox Series)

ps5xsx
Take-Two, Rockstar Games
Datum vydání hry:
15. 3. 2022
KARTA HRY

Komentáře