Vychází Final Fantasy VII Remake Intergrade pro PlayStation 5

novinka  12
Leon, 10. 6. 2021 0:01
Konzole PlayStation 5 má vskutku nabitý závěr tohoto pracovního týdne. Ještě předtím, než v pátek zavítá na PS5 populární vesmírné duo Ratchet & Clank, se můžete znovu vrátit do legendárního světa FF VII, protože dnes vychází na PlayStation s časovou exkluzivitou nejméně šesti měsíců očekávaný akční RPG titul Final Fantasy VII Remake Intergrade. Ten přinese nejen audio-vizuální vylepšení a četné bonusy šité na míru nejnovější konzoli od SONY, ale bude obsahovat také velké příběhové rozšíření zahrnující DLC s názvem EPISODE INTERmission. V DLC se hráči ujmou role populární mladé hrdinky Yuffie známé z originální FF VII a jejích kompilací. V tomto slibném a zajímavém DLC se můžete těšit na modifikovaný soubojový systém, nové questy, minihru Fort Condor a vyjma příběhu zpřesňujícího a rozšiřujícího hlavní děj se můžete pokochat i grafickým zlepšením modelů postav, neboť DLC bylo vyvíjeno primárně pro PS5.

   Square Enix umožní vlastníkům PS4 verze hry na PS5 upgradovat zdarma na Intergrade, avšak bez bonusové epizody s Yuffie, kterou je nutné v takovém případě koupit separátně. Majitelé diskové PS4 verze budou pro upgrade navíc potřebovat konzoli PS5 s diskovou jednotkou. Pokud si hráči pořídí rovnou Final Fantasy VII Remake Intergrade, bude kód na stažení DLC epizody jeho součástí. Free upgrade se však netýká situace, pokud jste si stáhnuli FF VII Remake v březnu tohoto roku prostřednictvím služby PS Plus. Oproti původní verzi pro PS4 nabídne Intergrade celou řadu vylepšení:

  • hra poběží ve dvou režimech, a to v grafickém režimu upřednostňujícím grafiku s vysokým 4K rozlišením a v režimu výkonu spoléhajícím na plynulý pohyb díky 60 fps
  • došlo k vylepšení textur a nasvícení
  • nově jsou přidány efekty mlhy
  • plná podpory PS5 DualSense
  • došlo ke zkrácení a částečnému odstranění nahrávácích časů
  • byla přidána nová obtížnost do hry „Normal (Classic)“
  • FF VII obsahuje nově Photo Mode

   FF VII Remake vyšel 10. dubna 2020 na PlayStation 4 s časovou exkluzivitou. Jedná se o kompletní remake (ve skutečnosti reboot) původní FF VII z roku 1997. Remake jednoho z nejznámějších a nejpopulárnějších dílů série Final Fantasy si loni vedl u herní kritiky a hráčů více než zdatně. Průměrné hodnocení 87 % na Metacritic a více než 5 miliónů prodaných kusů svědčí za vše. My jsme hru hodnotili známkou 9/10 (naše recenze). Za zajímavost stojí, že se na FF VII Remaku podílela většina původních tvůrců v čele s režisérem Tetsuyou Nomurou, producentem Yoshinorim Kitasem a legendárním skladatelem Nobuem Uematsou, u kterého se jednalo podle všeho o jeho poslední OST vytvořený pro sérii Final Fantasy.  

   FF VII Remake je první částí zamýšlené remakové ságy, jejíž další díl se nyní ve Square Enix intenzivně připravuje a dle tvůrců nás čeká otevřenější svět a jiný přístup u vyprávění příběhu. Pokud půjde vývoj dle plánů, mohli bychom se oznámení další části dočkat již někdy příští rok. Po skončení časové exkluzivity pro PS5 se očekává, že FF VII Remake vyjde postupně jak na Xbox Series X/S, tak i na PC. Recenzi na Final Fantasy VII Remake Intergrade vám přineseme v průběhu příštího týdne.   


Zdroj: Tisková zpráva

Final Fantasy VII Remake Intergrade

ps5
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
10. 6. 2021
Žánr:
RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře