Vychází adventura Tchia, dostává první hodnocení

novinka  12
Martin Šmíd, 21. 3. 2023 12:41
Od dnešního dne je v prodeji nová open-world dobrodružná adventura Tchia, pro kterou se vývojáři ze studia Awaceb nechali inspirovat svoji domovinou, a to Novou Kaledonií. Na hru padlo před několika hodinami embargo, a tak se v zahraničí objevují první recenze, v nichž obstála. Většinou padají slušné známky a chválí se dojemný příběh, líbivá hudba i zajímavý otevřený svět se spoustou aktivit. Na některá hodnocení se můžete podívat níže.

 „Jedna z nejlepších open-world her za poslední dobu.“ – 9/10 (PC Gamer)

„Tchia je nádherně zpracovaná hra, která oslavuje tradice a kulturu a zároveň nabízí rozmanitou hratelnost s možností průzkumu.“ – 9/10 (God is a Geek)

„Působivá hra s několika problémy, které ji brzdí. Neohromí každého, ale stojí za váš čas a peníze." – 8.5/10 (Destructoid)

„Studio Awaceb nabízí lákavý otevřený svět, který vybízí k průzkumu, kreativitě a experimentování. Tchia je vítaným únikem, ve kterém je toho tolik k objevování.“ – 8/10 (GamesRadar+)

„Některé technické problémy jsou frustrující, nevyrovnaná kampaň a šablonovitý otevřený svět mohou zhatit jinak skvělé zkoumání kultury. Přesto hra Tchia díky svým jedinečným herním prvkům, líbivé hudbě a často živému světu stojí za vyzkoušení.“ – 7.5/10 (PSU)

„Tchia se může pochlubit několika zajímavými věcmi díky krásnému ztvárnění Nové Kaledonie a zábavným mechanikám, ale špatný design misí a vedlejší aktivity tyto silné stránky značně potlačují.“ – 6/10 (Gamingbolt)

Hra Tchia je od prvního dne dostupná i v rámci předplatného PlayStation Plus Extra/Premium. Vývojáři k příležitosti vydání zveřejnili i nové gameplay video, v němž hru celou představují.


Zdroj: TZ

Tchia

ps5ps4
Awaceb , Awaceb
Datum vydání hry:
21. 3. 2023
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře