V budoucnu budou hry a filmy s DC hrdiny patřit do stejného univerza

novinka  8
Martin Šmíd, 28. 11. 2022 13:31
Režisér James Gunn v současnosti sice dokončuje třetí Strážce Galaxie pro Marvel, ale nedávno se stal šéfem v novém DC Studios, takže do budoucna bude přímo zodpovědný za filmové adaptace komiksů z DC univerza. O víkendu se ho jeden z fanoušků na twitteru zeptal, jestli plánují do DC univerza zahrnout i videohry. James Gunn na tuto otázku odpověděl jedním slovem – Yes, bohužel bez dalších podrobností. Každopádně to značí, že budoucí hry zřejmě budou patřit do kánonu DCEU (DC Extended Universe), jako je tomu třeba u Star Wars univerza.

V současnosti Warner Bros. vytváří hned dvě velké DC hry - Suicide Squad: Kill the Justice League (Rocksteady Studios) a Wonder Woman (Monolith Productions). Dá se předpokládat, že minimálně první zmíněná do DCEU patřit nebude, vzhledem ke skutečnosti, že je téměř dokončena a vyjde v příštím roce. Wonder Woman sice zatím nemá ani přibližný termín vydání, ale vývoj už nějakou dobu běží. Je tak otázka, jestli ji budou chtít vývojáři upravit, aby do DCEU zapadla. Dovolíme si ale o tom spíše pochybovat. James Gunn tak sice může mluvit o velkém propojeném univerzu, které zahrne filmy, hry a možná i další produkty, ale zatím jde o hudbu spíše vzdálenější budoucnosti.

Každopádně jde o odlišnou strategii, než jakou praktikuje konkurenční Marvel. Ten se snaží hry jako Marvel's Spider-Man, Marvel's Avengers a Marvel's Guardians of the Galaxy držet oddělené od svého filmového univerza MCU (Marvel Cinematic Universe). Hry proto mají své vlastní hrdiny, příběhy a nejsou na filmové sérii závislé. To je ve výsledku i dobře, protože vývojáři nejsou svazováni tím, co se děje ve filmech.

Zdroj: Twitter

Wonder Woman

ps5xsx
Warner Bros. Games, Monolith
KARTA HRY

Komentáře