Ubisoft má připravovat hned dvě hry Far Cry, regulérní pokračování i multiplayerový spin-off

novinka  17
Martin Šmíd, 27. 1. 2023 12:11
Uznávaný insider Tom Henderson v posledních hodinách přinesl skrze svůj web Insider Gaming informaci, že Ubisoft má v současnosti pracovat hned na dvou hrách ze své úspěšné série Far Cry. Původně se přitom počítalo jen s jednou, ale Ubisoft se měl rozhodnout po odchodu šéfa vývoje Dana Haye do Blizzardu, že vývoj rozdělí na dva samostatné projekty - Project Blackbird (Far Cry 7) a multiplayerový Project Maverick, přičemž se zdá, že oba vznikají ve studiu v Montrealu.

Moc informací o obou hrách zatím není, přičemž třeba u multiplayerového Mavericku mělo dojít v posledním roce k několika velkým změnám. Podle zdrojů Insider Gaming se má ale jednat o střílečku s extrakcí zasazenou do zasněžené a značné míry nehostinné Aljašky. Pokud se informace potvrdí, zřejmě půjde o další variaci na úspěšný Escape From Tarkov, která se bude točit kolem přežití v extrémní divočině (počasí, divoká zvěř a tak dále), ale zmíněno je i lootování nebo správa inventáře. Vzhledem k tomu, že Ubisoft se v poslední době přiklání k live service hrám a ostatně to zmínil i ve své poslední zprávě, podobná hra by určitě dávala smysl.

Co se týče hry Far Cry 7, její vydání má být vzdálené několik let (mluví se o konci roku 2025). A pokud o Mavericku máme alespoň kusé neúplné informace, zde nemáme vůbec nic, čeho by se dalo chytit. Henderson jen zmiňuje, že by Far Cry 7 mohl mít stejné zasazení jako multiplayerový Maverick, ale to je bohužel vše. Pokud se dozvíme více podrobností, budeme vás informovat.

Far Cry 6

ps4xoneps5xsx
Ubisoft, Ubisoft Montreal
Datum vydání hry:
7. 10. 2021
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře