TV reklama a tutoriálová videa ze hry Fire Emblem: Awakening

novinka  3
Martin Šmíd, 3. 4. 2013 9:30
Už tento měsíc se v Evropě objeví hra Fire Emblem: Awakening pro kapesní konzoli Nintendo 3DS. Nintendo proto vydalo nyní povedenou TV reklamu, která jistě navnadí všechny fanoušky, rovněž se můžete níže podívat na tři tutoriálová videa, popisující budování armády, jednotlivé třídy postav a vývoj postavy. Pokud se chcete dozvědět více o hře Fire Emblem: Awakening, můžete si přečíst níže tiskovou zprávu od českého distributora, kde jsou i první hodnocení v recenzích, které se objevily v Severní Americe. V Evropě první recenze teprve vyjdou, protože zatím nebyla evropská verze hry k dispozici.

Ve Fire Emblem: Awakening můžete vytvořit svou vlastní postavu a vzít ji na RPG dobrodružství. Přidáte se k Chromovi a jeho Shepherdům a musíte zklidnit nepřátelskou atmosféru mezi královstvími Ylisse a Plegia, kterým hrozí válka, protože davy nemrtvých povstávají a ohrožují svět. Jako vůdce své armády musíte využít svých jedinečných schopností a vytvořit plán jak rozdrtit své nepřátele v bitvách plných nečekaných obratů. Bitvy mezi armádami jsou ztvárněny jako scény, ve kterých můžete vybírat pozici kamery, ze které se na ně díváte, například se tak můžete podívat na svůj závěrečný úder přímo z pohledu první osoby.

Sestavte hrůzu nahánějící armádu hrdinů skrze loajalitu s rozličnými postavami se kterými se setkáte a kteří se nejenom stanou silnější a efektivnější díky vašemu vedení, ale i formují přátelství a sňatky a přináší tak světu nové bojovníky, kteří mohou bojovat ve vaší armádě. Takže jednou z rolí, které si můžete zahrát je i dohazovač, který se snaží dát páry dohromady nebo stratég, který dá dohromady nejsilnější armádu. Postup hrou díky vztahům vašich hrdinů dělá každou hru naprosto unikátní. I v tomto dílu funguje klasický systém z Fire Emblem, který znamená, že postavy jsou odstraněny pokud jsou poraženy v boji. Pokud ale potřebujete, můžete přepnout i do Newcomer Mode, ve kterém se mohou padlí hrdinové opět přidat do hry v další bitvě.

Jsou tu také další novinky ve Fire Emblem: Awakening: můžete si užívat svěží 3D cutscény, které jsou plně nadabovány v angličtině nebo japonštině, můžete používat nové taktiky, ve kterých strategicky umístěné postavy v bitevním poli postaví oporu, která zlepšuje jejich vztahy a týmovou práci a nebo se můžete připojit s kamarádem, který má Nintendo 3DS a kopii hry také a zahrát si přes lokální multiplayer

Evropští fanoušci se konečně dočkají titulu Fire Emblem: Awakening, který v Americe provázeli skvělé recenze s titulky jako:

The Escapist, 10 z 10 – “Hra kvůli které stojí za to si 3DS koupit.”

IGN, 9.6 z 10 – “Nejplynulejší a ohromující RPG strategie dostupná na přenosné konzoli”

Metro, 9 z 10 – “Titul, který řadí celou sérii mezi klasiku a a přináší jednu z nejvíce ohromujících strategii.”

Gamespot, 8.5 z 10 – “Herní drahokam.“

To musíte mít, tuhle další kapitolu legendy! Fire Emblem: Awakening přichází na evropský trh 19. dubna jako samostatná hra nebo jako limitovaná edice konzole Nintendo 3DS XL s předinstalovanou hrou Fire Emblem: Awakening.

Zdroj: Tisková zpráva, Conquest

Fire Emblem: Awakening

3ds
Nintendo, Intelligent Systems
Datum vydání hry:
19. 4. 2013
Žánr:
RPG, Strategie, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře