Tetsuya Nomura vysvětlil podtitul u Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

novinka  2
Martin Šmíd, 8. 8. 2022 11:14
Když Square Enix oznámil Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion pro PC a všechny současné konzole, zavládlo mezi fanoušky Final Fantasy obrovské nadšení. Není divu, jde o remaster velmi oblíbené JRPG hry, kterou navíc nebylo snadné si v posledních letech zahrát, protože vyšla pouze na kapesní konzoli PSP. Od oznámení fanoušci Final Fantasy hodně spekulovali o podtitulu Reunion, k němuž se nyní vyjádřil v rozhovoru pro italský magazín Everyeye ten nejpovolanější - Tetsuya Nomura.

„Důvodů je mnoho. Termín 'Reunion' je v loru Final Fantasy VII opravdu důležitý. Ve hře má zásadní význam. Vzhledem k tomu, že příběh Crisis Core hraje v kontinuitě velkou roli, chtěli jsme přenést pocit závažnosti, a zároveň i pocit, že události jsou zásadní. Jsem toho názoru, že termín "Reunion" může toto vše vyjádřit.

Z hlediska trilogie Final Fantasy VII Remake je Crisis Core prequelem a jeho příběh lze vnímat jako úvodní kapitolu. S ohledem na to, jak děj zapadá do hlavní mytologie FFVII, by měl podtitul "Reunion" přenášet i myšlenku spojení příběhu Crisis Core s příběhem trilogie Final Fantasy VII Remake.

Poslední důvod je dán tím, že, jak jsme již uvedli, se nemůžeme rozhodnout, zda se jedná o remake, nebo remaster. Není to remake, není to remaster, ale je to něco uprostřed," říká Nomura.


Zdroj: Everyeye

Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion

ps5xsxnswps4xone
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
13. 12. 2022
Žánr:
RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře