Studio Insomniac Games postihl masivní únik, venku jsou osobní údaje vývojářů i informace o připravovaných hrách

novinka  117
Martin Šmíd, 19. 12. 2023 10:01
Před zhruba týdnem jsme vás informovali, že studio Insomniac Games vlastněné PlayStationem bylo zasaženo velkým kybernetickým útokem, který by mohl odhalit hodně citlivé informace. Podle Cyber Daily za hacknutím stála ransomwarová skupina Rhysida, která záhy požadovala po vývojářích a společnosti Sony peníze za to, že informace z ukradených dat nezveřejní. Ty ovšem nedostala, a tak dnes zveřejnila více než 1,3 milionu souborů (1,6 TB dat), které dokázala ze serverů studia Insomniac Games dostat, a bohužel pro vývojáře jde o velkou ránu. Venku jsou jejich osobní údaje, ale také detaily o připravovaných hrách.

Nejvíce byla zasažena hra Marvel's Wolverine, k níž bylo leaknuto obsazení postav, objevily se i ukázky z hraní rozpracované alpha verze, které rozhodně nereprezentují finální produkt, a dostaly se ven i artworky a podrobnosti o příběhu. Studio zamrzí i únik seznamu s dalšími plánovanými hrami, mezi nimiž jsou další z univerza Marvelu, ale také třeba nová značka. Je třeba nutné dodat, že jde o plány na dlouhé roky dopředu, a je možné, že se mohou ještě změnit. My jsme se rozhodli, že nebudeme tento útok na studio Insomniac Games podporovat zveřejňováním informací ani dalších materiálů. Proto se u nás z něj nic neobjeví. A zároveň prosíme čtenáře, aby nic neházeli do fóra nebo komentářů.

Sony se zatím k dnešnímu úniku informací nevyjádřila. V minulém týdnu ovšem sdělila, že útok na Insomniac Games prošetřuje, přičemž by neměl ovlivnit další studia PlayStationu. Na situaci už ale reagují ostatní herní studia, která útok hackerů odsoudila. Třeba studio Remedy Entertainment označilo vyzrazení osobních údajů vývojářů za ostudné.

Zdroj: TZ

Marvel's Wolverine

ps5
Sony Interactive Entertainment, Insomniac Games
Žánr:
Hack and slash/Beat 'em up, Adventura
KARTA HRY

Komentáře