Sony se obává, že by Microsoft mohl sabotovat PlayStation verze Call of Duty her

novinka  62
Martin Šmíd, 8. 3. 2023 19:37
Společnost Sony v posledních měsících hodně bojuje proti plánované akvizici Activision Blizzard společností Microsoft, hlavně z obav o budoucnost značky Call of Duty, kterou označuje za nenahraditelnou. V posledním dokumentu, který zveřejnil britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA), je zmíněno, že Sony se obává toho, že by Microsoft mohl záměrně zhoršit kvalitu budoucích her Call of Duty na PlayStationu, ale zároveň je i nabízet exkluzivně na svých předplatných službách. Je třeba nutné dodat, že Microsoft stále nabízí Sony desetiletou licenční dohodu na Call of Duty, v níž je navíc uvedeno, že hry z této série by se mohly objevit i v předplatném PlayStation Plus. Sony ale smlouvu zatím nepodepsala, údajně s ní není spokojena, a proto ani zatím není na pořadu dne, aby s ní souhlasila. Na druhou stranu nevíme, co je přesně ve smlouvě a co se Sony nelíbí. O tom můžeme pouze spekulovat.

 „Společnost Microsoft by mohla vydat verzi hry Call of Duty pro PlayStation, ve které objeví chyby až ve finální verzi nebo po pozdějších aktualizacích. I kdyby bylo možné takové zhoršení rychle odhalit, náprava by pravděpodobně přišla příliš pozdě a herní komunita by už ztratila důvěru v PlayStation jako v místo, kde si lze zahrát Call of Duty. Jak totiž dokazuje hra Modern Warfare II, Call of Duty se nejčastěji kupuje právě v prvních týdnech po vydání. Pokud by vyšlo najevo, že výkon hry na PlayStation je horší než na Xboxu, mohli by se hráči Call of Duty rozhodnout přejít na Xbox z obavy, že budou hrát svou oblíbenou hru na druhořadém nebo méně konkurenceschopném místě,“ stojí ve vyjádření Sony pro CMA.

Sony se tak obává, že by Microsoft mohl sabotovat kvalitu budoucích her ze série Call of Duty na PlayStationu, případně omezovat podporu některých funkcí, třeba haptiky nebo adaptivních spouští. Obava, že by Microsoft mohl omezovat některé funkce, které nejsou dostupné na jeho platformách, dává určitě z pohledu Sony smysl. Na druhou stranu je ale nepravděpodobné, že by úmyslně zhoršoval kvalitu hry na konzolích PlayStation, ostatně u Minecraftu se tohle neděje. I z toho důvodu, že by to na něj vrhalo špatné světlo, stejně tak na Activision. I když je možné, že pokud by se nějaká chyba ve hře objevila, a to na všech platformách, mohl by Activision upřednostnit nejprve opravu na platformách Microsoftu. 

Zdroj: The Verge

Call of Duty: Modern Warfare II

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
28. 10. 2022
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře