S dalším Zaklínačem se bude CD Projekt RED snažit potěšit fanoušky i oslovit zcela nové hráče

novinka  10
Martin Šmíd, 2. 12. 2023 12:51
Studio CD Projekt RED se už naplno pustilo do vývoje dalšího dílu oblíbené série Zaklínač, který poběží na Unreal Enginu. To je zatím vše, co o hře víme, kromě tedy toho, že je od vydání vzdálená ještě několik let. Nyní poskytl rozhovor herní ředitel hry Sebastian Kalemba serveru Lega Nerd, v němž zmínil, že chtějí s novým dílem oslovit nejen fanoušky, ale také nové hráče, kteří předchozí díly nehráli.

 „Chceme pokračovat v nastolené cestě, ale nechceme dělat úplně stejnou hru. Myslím, že je to dané. Máme lore, který musíme zachovat. Koneckonců je to stále stejné univerzum a nemůžeme překročit určité hranice. Proto musíme jít specifickou cestou a inovovat ji. Zároveň je jasné, že se musíme pokusit oslovit nové publikum. Zaklínač 4 vyjde až za několik let a od předchozího dílu uplyne dlouhá doba, takže nemůžeme cílit jen na publikum, které si ságu už oblíbilo. Musíme také vybudovat novou komunitu. V tomto ohledu věřím, že mohu říci, že to bude vynikající vstupní bod pro mnoho hráčů, aniž bychom zapomněli na dlouholeté fanoušky, kteří stále chtějí sledovat Geraltova dobrodružství,“ řekl herní ředitel Sebastian Kalemba.

Jeho věta, že nezapomínají ani na hráče, kteří chtějí sledovat Geraltova dobrodružství, trochu naznačují, že by se i v dalším díle mohl objevit oblíbený hrdina. Zatím ale nevíme, jestli to bude v hlavní roli nebo nějaké vedlejší. „Jak asi tušíte, nemohu toho prozradit příliš mnoho, ale jde nám o to vytvořit něco, co překoná Zaklínače 3, vyprávět intenzivnější příběh a vytvořit také intenzivnější hratelnost,“ dodal. 

Zdroj: Gamingbolt

Zaklínač 3: Divoký hon (next-gen)

xsxps5
CD Projekt RED, CD Projekt RED
Datum vydání hry:
14. 12. 2022
Žánr:
Adventura, RPG
KARTA HRY

Komentáře