Podrobnosti o veřejné betě Battlefieldu V

novinka  15
Martin Šmíd, 1. 9. 2018 0:26
Akční hra Battlefield V byla sice tento týden odložena na druhou polovinu listopadu, ale fanoušci si ji budou moci vyzkoušet už začátkem září díky otevřené betaverzi. Nyní vývojáři ze studia DIC oznámili podrobnosti, které si můžete přečíst níže v novince.

Kdy bude veřejná betaverze zpřístupněna?
Beta bude hráčům přístupná od 6. do 11. září. Předběžné stahování bety můžete zahájit už 3. září. Chcete si zahrát dříve než ostatní s plným přístupem? Předplatitelé služeb EA Access, Origin Access, Origin Access Premier nebo majitelé předobjednávek Battlefieldu V si mohou veřejnou betaverzi zahrát už 4. září. Pro lepší přehled zde uvádíme časový harmonogram:


ZAČÍNÁ PŘEDBĚŽNÉ STAHOVÁNÍ
3. září v 1:00 pacifického času (10:00 SELČ)


ZAČÍNÁ PŘEDNOSTNÍ PŘÍSTUP DO VEŘEJNÉ BETAVERZE
4. září v 1:00 pacifického času (10:00 SELČ)


VEŘEJNÁ BETAVERZE SE OTEVÍRÁ VŠEM HRÁČŮM
6. září v 1:00 pacifického času (10:00 SELČ)


VEŘEJNÁ BETA KONČÍ 
11. září v 7:00 pacifického času (16:00 SELČ)

Proč vlastně betaverzi zpřístupňujeme?
Podobně jako předchozí uzavřené alfaverze Battlefieldu V nám i betaverze umožní otestovat Battlefield V naživo v zatížení vysokým počtem hráčů. Testujeme technické záležitosti jako stabilita serverů, odezva hry a přiřazování hráčů do týmů a her, ale i čistě herní prvky – vyvážení zbraní, postupový systém a další komponenty, které je třeba v zájmu co nejlepšího herního zážitku řádně optimalizovat. Zároveň je to příležitost shromáždit ohlasy od zúčastněných hráčů. 

Na kterých mapách a v jakých režimech si zabojujete
Z uzavřené alfaverze se vrací zasněžená norská krajina mapy Arctic Fjord, na které budou dostupný Conquest a ve dvoudenním běhu i Grand Operation s názvem Fall of Norway. Jedná se o dva dny herního, nikoliv reálného času. Režim Grand Operations se hraje v průběhu několika dnů, přičemž na každý den připadá jeden režim.

Během operace Fall of Norway během prvního dne v režimu Airborne provedete parašutistický výsadek na bojiště, kde se na kontrolních bodech na obou stranách hraje o důležité výbušniny. Druhý den se hraje režim Breakthrough stojící na principu útočení na klíčové sektory a jejich bránění. V tomto režimu se od útočníků očekává agresivní, taktická hra a od obránců flexibilita a schopnost pohotově reagovat na výpady nepřítele.

Podíváte se také do nových herních kulis: Rotterdam. Budete bojovat v ulicích tohoto nizozemského města v jeho předválečné podobě, než ho válka stačila zdevastovat. Na této mapě vyzkoušíte typický battlefieldovský režim Conquest. Jedná se o klasický Conquest pro 64 hráčů se dvěma týmy bojujícími o kontrolu nad klíčovými vlajkami na mapě. Obsazením většiny vlajek odčerpáte nepříteli body a zvítězíte.

Vojenská technika a posily
Ve veřejné betaverzi Battlefieldu V bude hráčům k dispozici pět ikonických tanků z druhé světové války a sedm letounů. Pokud se do hry zapojíte v roli Tankisty, můžete na bojiště vjet ve velkém stylu v tancích Valentine Mk VIII, Churchill Mk VII, Churchill Gun Carrier, Panzer IV a Tiger I. Pokud máte spíš hlavu v oblacích, budou vám při podpoře vašeho týmu nápomocné stroje Spitfire Mk VA, Spitfire Mk VB, Blenheim Mk IF, Bf 109 G-2, Ju 87 Stuka B-2, Ju 87 Stuka B-1 nebo C47.

Nepřátelským letounům se budete moct bránit pomocí lafetovaných i mobilních protivzdušných děl. Jsou tanky nad vaše síly? Použijte protitanková děla, opět v lafetované či mobilní verzi.

Velitel družstva získá po nasbírání dostatečného množství týmových bodů vzrušující příležitost povolat brutální posily. Účastníci uzavřeného alfatestu se jistě rozpomenou na ten hrůzný pohled, když se do hry zapojil některý z těžkých tanků: britský Churchill Crocodile nebo německý Sturmtiger.

Z uzavřené alfaverze se také vracejí raketové údery prováděné pomocí JB-2 a V-1. Nově se objeví výsadky zásobovacích kontejnerů. Jedná se o zdroje sloužící k doplnění zdraví a munice, které lze na bojiště shodit za cenu 7500 rekvizičních bodů.

Třídy a bojové role
Ve veřejné betaverzi Battlefieldu V jsou dostupné čtyři hlavní třídy: Assault, Recon, Medic a Support. Každá třída může v Battlefieldu V plnit různé role, přičemž ve veřejné betaverzi si vyzkoušíte jednu na každou třídu.

Každá bojová role se vyznačuje unikátními vlastnostmi. Třída Recon získá v bojové roli Sniper vlastnost Taktický ústup s výrazným navýšením rychlosti sprintu, jakmile zdraví klesne pod kritickou úroveň. Bojová role Field Medic má k dispozici schopnost Oživení injekční stříkačkou sloužící k oživení všech spolubojovníků (nejen těch ve vašem družstvu).

Zbraně
Volba třídy je ve veřejné betaverzi do jisté míry spjata s výběrem zbraně. Třída Support vládne výkonnými lehkými kulomety, jako jsou KE7, Bren Gun nebo FG-42, ale také brokovnicí M30. Hráči třídy Medic mohou bojová zadání plnit za pomoci samopalů STEN, Suomi KP/31, MP40 a EMP.

Pokud ve víru boje ocitnete jako Assault, budou vám krýt záda poloautomatické zbraně jako Turner SMLE, karabina M1A1 a Gewehr 43 nebo útočná puška StG 44. Pokud průběh bitvy kontrolujete z delší vzdálenosti jako Recon, začněte střádat zásahy do hlavy pomocí opakovacích pušek – na výběr jsou pušky Lee-Enfield No. 4 Mk I, ZH-29 nebo Kar98k.

K tomu přidejte záložní zbraně, zbraně pro kontaktní boj a další zbraňové doplňky a získáte rozmanitý, výkonný arsenál, se kterým se ve veřejné betě nudit nebudete.

Pootevření opony Tides of War
V rámci režimu Tides of War se se spolubojovníky ze své osobní roty v Battlefieldu V vydáte na cestu tematickými kapitolami a událostmi druhé světové války. V každé kapitole Tides of War hráči vyzkouší nové způsoby hraní, ale také nejnovější tematické kosmetické předměty. Veřejná beta bude tedy prvním seznámením s tím, jak Tides of War funguje.

Zahrajete si kapitolu Shock Troops, a pokud se vám během trvání veřejné betaverze (ale do 9. září) podaří splnit její zadání, vysloužíte si unikátní psí známku Tides of War Beta. Psí známku získáte ve hře Battlefield V, jestliže se ji pořídíte. Kapitola Shock Troops je pouze součástí veřejné betaverze a v plné hře ji nenajdete. 

Rádi bychom poznamenali, že kapitola Shock Troops je jen malou ochutnávkou režimu Tides of War – chystáme toho pro vás daleko víc. Nezapomeňte nám dát vědět, jak na vás výzvy tohoto režimu působí.

Systémové požadavky
Na konzolích Xbox One veřejná betaverze Battlefieldu V vyžaduje připojení k internetu a účet Xbox Live Gold. Na systémech PlayStation 4 potřebujete jednoduše internetové připojení. Pro hráče na PC bude důležité vědět, zda si jejich stroj s hrou poradí. Níže tedy naleznete minimální systémové požadavky. Nezapomeňte, že se vztahují výhradně na veřejnou betaverzi, nikoliv na plnou hru Battlefield V.

Zdroj: Tisková zpráva

Battlefield V

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
20. 11. 2018
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře