Podrobnosti o hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild

novinka  6
Martin Šmíd, 15. 6. 2016 13:12
Včera Nintendo prezentovalo na E3 očekávanou a několik let vyvíjenou hru The Legend of Zelda: Breath of the Wild, který před hlavního hrdinu Linka postaví velký otevřený svět, v němž může jít prakticky kamkoliv. Pokud jste představení hry zmeškali, níže v novince si můžete přečíst první informace, ale také se podívat na spoustu gameplay videí. The Legend of Zelda: Breath of the Wild vyjde v příštím roce.

Během prezentace Nintendo Treehouse: Live demo Nintenda ukázalo, že hrdina Link bude muset při zkoumání nového prostředí spoléhat především na svůj důvtip. Pro hráče bude důležité naučit se pra-covat se svým okolím tak, aby mohli získávat zbraně nebo je sbírat z poražených nepřátel. Jídlo pak umožní Linkovi doplňovat si ztracená srdíčka a získat dočasné bonusy nebo schopnosti.

Hra taktéž prolomí některé zažité konvence v rámci série. Například spousta menších nepřátel už se náhodně nepotuluje po světě a namísto toho zakládá kolonie se svými druhy. Link může vyšplhat na takřka libovolné místo. Může dokonce dosáhnout vrcholků všech hor v dohledu. Dále může plachtit do níže položených oblastí nebo použít svůj štít a sjíždět na něm hory. Cestovat tak hráči budou přes rozlehlá pole, hluboké lesy i horské vrcholky.

Linka bude obklopovat divoký svět a bude tak potřeba věnovat pozornost změnám klimatu, protože počasí a teplota bude moct ovlivnit prostředí a s ním jeho schopnost v něm přežít. Náhlý liják může uhasit plápolající ohně a blesky za bouřek mohou udeřit do Linkových kovových zbraní. Hráči také bu-dou muset zvážit použití vhodného oblečení, protože vypravit se do pouštního vedra v teplém zimním oblečení prý nebude úplně ten nejlepší nápad.

Po krajině je rozmístěných více než 100 Shrines of Trials čekajících na objevení a prozkoumání. Pokud se hráči dokáží dostat přes jejich pasti a hádanky, získají za odměnu speciální předměty a další odmě-ny, které jim pomohou na jejich dobrodružné výpravě. Hádanky ve hře mají často hned několik řešení a na ukrytá tajemství je možné narazit takřka kdekoliv. Průzkum a objevování jsou tak obrovskou a důle-žitou částí hratelnosti.

Runy: Při prozkoumávání svatyní mohou hráči získat také runy. Například Magnesis runa může Linkovi pomoct zvedat a házet kovové předměty. Remote Bomb má zase dva různé druhy bomb, a to kulaté a hranaté, které zůstávají na místě. Stasis runa pak zmrazí pohybující se objekty, zatímco Cryonis runa zmrazí vodu a umí vyvolat ledové pilíře.

Zbraně a boj: Hra obsahuje velké množství zbraní včetně řady zcela nových přírůstků v rámci série. Hráči budou muset zbraně najít nebo je sebrat nepřátelům a zároveň počítat s tím, že se postupně opotřebovávají. Bude taktéž možné načasovat své útočné i obranné manévry a dočasně tak zpomalit čas a provést sérii rychlých výpadů na protivníky.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild má plánované vydání na rok 2017, a to jak pro konzoli Wii U, tak pro nový herní systém společnosti Nintendo, nesoucí kódové označení NX. Hra bude taktéž kom-patibilní s amiibo figurkami, které budou prodávané samostatně. Nintendo zároveň oznámilo novou sérii amiibo figurek pro tuto hru, obsahující Linka s lukem (amiibo figurka Archer), Linka na koni (amiibo figurka Rided) a amiibo figurku Guardian, která bude první amiibo figurkou s pohyblivými částmi. Již vydaná Wolf Link amiibo figurka bude s touto hrou dle předchozího slibu taktéž kompatibilní. Pokud jí hráči přiloží k Wii U GamePadu, Wolf Link bude sám útočit na nepřátele a taktéž pomůže hráčům s lovem. Wolf Link bude mít tři srdíčka pokud na něm hráči nebudou mít uložená data ze hry The Legend of Zelda: Twilight Princess HD a zmizí po tom, co mu srdíčka dojdou.

Zdroj: Tisková zpráva

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

wiiunsw
Nintendo, Nintendo
Datum vydání hry:
3. 3. 2017
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře