Podle Microsoftu hry Bloodborne, Final Fantasy VII Remake nebo Silent Hill 2 Remake nikdy nevyjdou na Xbox

novinka  55
Martin Šmíd, 23. 12. 2022 12:26
Microsoft nyní bojuje s třemi hlavními regulátory, aby mohl pod sebe získat společnost Activision Blizzard. V posledních měsících a týdnech Microsoft poskytl regulátorům další informace, aby mohla akvizice nakonec dopadnout, přičemž se snaží poukazovat, že Sony má daleko více exkluzivních her, a to i od třetích stran. I proto je jeho akvizice společnosti Activision Blizzard naprosto férová. V odpovědi pro britský úřad CMA dokonce zmiňuje čtyři hry od třetích stran, na které má Sony exkluzivitu a nikdy nevyjdou pro konzole Xbox. Mezi nimi je Final Fantasy 7 Remake a Final Fantasy 16 od Square Enixu, a také nedávno oznámený Silent Hill 2 Remake od Konami a studia Bloober Team.

Zajímavostí je, že ve zprávě je uvedena i starší akční RPG hra Bloodborne od studia From Software. Jde totiž o first-party, kterou Sony financovala a navíc její studia pomohla i s vývojem. Podobné dohody ostatně má a v minulosti i měl Microsoft. Stačí zmínit Sunset Overdrive (Insomniac Games), Ryse: Son of Rome (Crytek), Quantum Break (Remedy) nebo Dead Rising 3 (Capcom). Rozhodně tedy nejde říci, že by podobné dohody s vývojáři Microsoft neměl a do budoucna mít nebude – nová hra od Kojima Productions.

Každopádně ve zprávě jde nejvíce o hry Final Fantasy 7 Remake, Final Fantasy 16 a Silent Hill 2 Remake, u nichž se tak nějak čekalo, že by se časem mohly objevit i na konzolích Xbox. To se ale zřejmě dle informací Microsoftu nestane a budou dostupné pouze na PlayStationu a PC. Microsoft ve stejné zprávě pro úřad CMA uznává, že exkluzivity jsou součástí herního průmyslu a nejsou neobvyklé, ostatně i on už potvrdil, že hry jako The Elder Scrolls VI a Starfield budou exkluzivní pro Xbox. 

Bloodborne

ps4
Sony Computer Entertainment, From Software
Datum vydání hry:
25. 3. 2015
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře