Phil Spencer: Nemáme problém s dlouhodobým závazkem zachovat Call of Duty na PlayStationu

novinka  27
Martin Šmíd, 15. 11. 2022 14:46
Šéf Xboxu Phil Spencer poskytl rozhovor magazínu The Verge, kde došlo i na plánovanou akvizici společnosti Activision Blizzard. Phil Spencer v rozhovoru řekl, že nemají problém vytvořit dlouhodobý závazek zachovat oblíbenou akční sérii Call of Duty na konzolích PlayStation, který by uspokojil jak Sony, tak regulační orgány v Evropě a UK, které dohodu mezi Microsoftem a Activision Blizzard budou důkladněji prozkoumávat. Podle Spencera nikdy nechtěl Microsoft vzít sérii Call of Duty hráčům na PlayStationu, ale problém vidí jen v tom, že nemůže být podepsána smlouva, kde je napsáno, že Call of Duty bude navždy na PlayStationu. Vždy musí mít smlouva nějaký časový rámec.

„Není to o tom, že bych u PlayStationu 7 řekl, že nepodepsali dostatečně dlouhou smlouvu. Myšlenka, že bychom napsali smlouvu, v níž by bylo slovo "navždy", je dle mého trochu hloupá, ale vytvořit dlouhodobější závazek, který by vyhovoval společnosti Sony a regulačním orgánům, s tím nemám žádný problém," říká Spencer. „Na PlayStationu bude nativní verze Call of Duty, která nebude vyžadovat Game Pass nebo streamování. Pokud budou chtít v Sony streamovanou verzi Call of Duty na PlayStationu, můžeme to také udělat, stejně jako to děláme na našich platformách. Za zády nic nemám. Call of Duty: Modern Warfare II se daří skvěle na PlayStationu, stejně tak na Xboxu. Další hra, další, další, další, další, další a další hra bude na PlayStationu. Společnost Sony si nemusí brát Game Pass na svoji platformu, aby to tak bylo. Není v tom nic skrytého. Chceme pokračovat ve vydávání Call of Duty na PlayStationu. Chápu obavu některých lidí v této věci, ale snažím se být v tomto co nejupřímnější," dodal Spencer.

Kromě Spencerových slov pro The Verge Microsoft britskému úřadu pro hospodářskou soutěž uvedl, že zachování Call of Duty na PlayStationu je pro něj důležité i z finančního hlediska. Microsoft tvrdí, že by ohrozil své vlastní příjmy, pokud by byla transakce uzavřena a on by stáhl Call of Duty z PlayStationu. Navíc dodává, že už nyní počítá s příjmy z distribuce her Activision Blizzard na konzolích PlayStation. Analytik Daniel Ahmad na twitteru dnes uvedl, že je to poprvé, kdy Microsoft dává nějaké dlouhodobější záruky. Ty podle něj byly dříve jen krátkodobé, což bylo přesně to, co Sony vadilo. 

Zdroj: The Verge

Call of Duty: Modern Warfare II

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
28. 10. 2022
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře